Skocz do zawartości

Szyba - Owiewka Do Bandita N-Ki - Jaka?

Gość wiedzmin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że błyskawicznie wrócisz do żagla.

:)

Wczoraj po robocie już prawie miałem skręcać w odpowiednią ulicę, ale .... chyba wolę dołożyć te 70 zł do nowych rękawic. Prześpię się z tym przez weekend.

Mam uniwersalnego PUIGA i jestem mega zadowolony,wiadomo że naked lepiej wygląda bez owiewki ale jazda to raczej ciągła walka z wiatrem. Polecam naprawdę każdemu,niewielki koszt a komfort znacząco wzrasta.

• 3 weeks later...

Nareszcie znalazłem szybę bo Nki, która w mojej ocenie (pod kątem plastycznym) dobrze wygląda. Puig Louis Edition

Kupiłem tu, bo na chwilę obecną mają najtaniej:

https://www.moto-akcesoria.pl/szybyowiewkioslony/14726-szyba-motocyklowa-turystyczna-puig-louis-edition.html

Edytowane przez GreGF

• 3 weeks later...

Nareszcie znalazłem szybę bo Nki, która w mojej ocenie (pod kątem plastycznym) dobrze wygląda. Puig Louis Edition

Kupiłem tu, bo na chwilę obecną mają najtaniej:

https://www.moto-akcesoria.pl/szybyowiewkioslony/14726-szyba-motocyklowa-turystyczna-puig-louis-edition.html

Mógłbyś wrzucić zdjęcie z zamontowaną szybką ? Sam się właśnie rozglądam i jestem ciekawy jak wygląda.  :usmiech:

Wrzucę foto za jakieś 2 tygodnie, bo się nie wyrobili z wysyłką przed urlopem.

• 3 weeks later...

Witam, myślałem nad zmianą moto na coś bardziej turystycznego, ale jednak za dobrze mi się jeździ bandziorkiem.

Będę po trochę dofinansowywać. Posiada ktoś może poniższą szybę i chce się podzielić wrażeniami?

https://sklep.2befas...szyba-naked.jpg

Dzięki i pozdrawiam, T

Chciałbym zobaczyć tą szybkę na bandicie 

VARIO-TOURING-SCREEN FOR N.B. (HK)

MRA.VTNB-5.jpg?1434353971

Wrzucę foto za jakieś 2 tygodnie, bo się nie wyrobili z wysyłką przed urlopem.

Jak tam wygląda sytuacja z szybką?  :usmiech:

Dzięki za info. Pasuje fajnie, pozostałe wyglądają jak "z innej parafii" 

Jak tam wygląda sytuacja z szybką? :usmiech:

Był problem z dostarczeniem mi jej na czas.

ihost_1502138458__20170807_222007-1.jpg

ihost_1502138497__20170807_221919-1.jpg

Zamontowane.

Był problem z dostarczeniem mi jej na czas.

Zamontowane.

Ładnie się prezentuje, a jak się sprawuje w czasie jazdy ? 

Przy obecnym ustawieniu wieje odrobinę poniżej szyji. Jeszcze się będę bawił z ustawieniami, a mocowanie szyby jest na tyle sprytne, że bardzo to ułatwi.

Zastanawiam się nad deflektorem, ale od puiga, to koszt drugiej takiej szyby.

• 1 month later...

Muszę powiedzieć, że sklep moto-akcesoria leci w kulki. 9 sierpnia zamówiłem szybkę i cały czas opóźnienie, wczoraj dostałem kolejnego smsa, że wysyłka po 14 września :( Odradzam zakupy

Muszę powiedzieć, że sklep moto-akcesoria leci w kulki. 9 sierpnia zamówiłem szybkę i cały czas opóźnienie, wczoraj dostałem kolejnego smsa, że wysyłka po 14 września :( Odradzam zakupy

W jakiej cenie zamowiles? Teraz widnieje cena 212zl.

@pwm: ale temat jest o szybie do N'ki 

@cziko: zamówiłem dziś za pobraniem, jeśli nie zrealizują zamówienia w ciągu 9 dni to w zimie nie odbieram paczki. 

@pwm: ale temat jest o szybie do N'ki 

@cziko: zamówiłem dziś za pobraniem, jeśli nie zrealizują zamówienia w ciągu 9 dni to w zimie nie odbieram paczki. 

Ja właśnie pisze o anulowanie zamówienia bo to jest kpina. Miesiąc czekania, a dalej przesuwają termin (wysyłka po 14.09). 

Ja właśnie pisze o anulowanie zamówienia bo to jest kpina. Miesiąc czekania, a dalej przesuwają termin (wysyłka po 14.09). 

o lol :)

miało iść w topik szyba do SKI :)

Za taką cenę ja bym poczekał. Ale to, że tyle trzeba czekać, to faktycznie przegięcie...

• 4 weeks later...

Szyba puig louis edition dotarła wkońcu.

Mocowanie do kierownicy nie jest wystarczające. Szyba trzęsie się jak galareta, dwa punkty montażowe to za mało. 

Przy moich 182cm i otwartym szczękowcu wieje prosto w twarz. 

Zakupiłem w wyprzedaży na moto-akcesoria PUIG Plus (lekko przyciemniana) i jestem bardzo zadowolony. Kosztowała mnie 169 zł, paczka przyszła szybko a szyba spełnia swoją rolę. Tak jak wcześniej przyspieszenie czułem po naporze powietrza i momentami musiałem uważać żeby nie spaść (mam 192 cm wzrostu, także całkiem duży ze mnie żagiel) tak w trakcie dzisiejszej przejażdżki zastanawiałem się czy coś jest nie tak z moto, bo niewiele się działo. Nie spodziewałem się takiej różnicy. W mojej ocenie wygląd tak jak nazwa, na plus (surowa N-ka wygląda najlepiej ale każdy kto czyta ten temat wie po co tu przyszedł). Jazda jest też bardziej komfortowa pod względem psychicznym, nie widać najbliższych metrów przed motocyklem. Nocą światło lampy odbija się w szybie tworząc refleksy - robi się całkiem przytulnie jak na bandytę. Szyby nie opierałem na zegarach i muszę powiedzieć że jak na dwa punkty mocowania to trzyma się stabilnie.

przed/po

nyy6a0.jpg

21mynbn.jpg

Żeby nie wiało to może kabinę z jakiego Ursusa by należało zamontować albo szybę dedykowana do vibratora, jak poniżej

49d6788ad2f1e62fac08d31832c95ece.jpg

Oj @krynio, przecie wiadomo, że szyba często będzie szpecić nakeda ;)