Skocz do zawartości

Szyba - Owiewka Do Bandita N-Ki - Jaka?

Gość wiedzmin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Podpinam się do tematu. 

Czy ktoś ma na swoim bandziorku zamontowaną szybę : 

SZYBA MRA RACING "RNB" Z MOCOWANIEM HKS-D

https://moto-tour.com.pl/product-pol-49916-Szyba-MRA-Racing-RNB-Z-Mocowaniem-HKS-D.html

Jeśli tak to czy mogę fotę ? 

Ważne pytanie jak sprawuje się to mocowanie na kierownice, czy mocno lata szyba na większych prędkościach przelotowych ? ;)

Zastanawiam się jeszcze nad tą wersją : 

https://defender.net.pl/product-pol-12937-Owiewka-uniwersalna-PUIG-Plus-wersja-Bandit.html?rec=101002202

Edytowane przez Lukasz94

• 2 months later...

Podobne pytanie jak poprzednik, chciałbym zapytać czy ktoś z czytających posiada taką szybkę ? 

UNIWERSALNA PUIG WAVE (WERSJA BANDIT)

pol_pl_Owiewka-uniwersalna-PUIG-Wave-wer

• 3 months later...
  • 1 month later...

Poszukuję firmy robiącej owiewki na zamówienie, do N-ki. Jakaś godna polecenia firma która zaprojektuje coś specjalnego, co tam sobie wymyśliłem? Chciałbym żeby przy mojej N-ce ten czerwony daszek nad okiem został, a dopiero nad nim rosła owiewka. Zdjęcie poglądowe, robione na szybko po kryjomu w pracy :D

https://imgur.com/a/XtdwVmt

[ :)

Edytowane przez Leon

• 2 months later...

Zakupiłem w wyprzedaży na moto-akcesoria PUIG Plus (lekko przyciemniana) i jestem bardzo zadowolony. Kosztowała mnie 169 zł, paczka przyszła szybko a szyba spełnia swoją rolę. Tak jak wcześniej przyspieszenie czułem po naporze powietrza i momentami musiałem uważać żeby nie spaść (mam 192 cm wzrostu, także całkiem duży ze mnie żagiel) tak w trakcie dzisiejszej przejażdżki zastanawiałem się czy coś jest nie tak z moto, bo niewiele się działo. Nie spodziewałem się takiej różnicy. W mojej ocenie wygląd tak jak nazwa, na plus (surowa N-ka wygląda najlepiej ale każdy kto czyta ten temat wie po co tu przyszedł). Jazda jest też bardziej komfortowa pod względem psychicznym, nie widać najbliższych metrów przed motocyklem. Nocą światło lampy odbija się w szybie tworząc refleksy - robi się całkiem przytulnie jak na bandytę. Szyby nie opierałem na zegarach i muszę powiedzieć że jak na dwa punkty mocowania to trzyma się stabilnie.

przed/po

nyy6a0.jpg

21mynbn.jpg

Myślałem o zamontowaniu właśnie takiej owiewki. Mam taką niską ale powyżej setki to żeby cokolwiek chroniła przed wiatrem to trzeba leżeć na baku, a to mało komfortowe na n-ce. Jeśli kolega jeszcze jeździ z tą szybą to prosiłbym o wrażenia po dłuższym użytkowaniu. Edytowane przez Thranduill

Myślałem o zamontowaniu właśnie takiej owiewki. Mam taką niską ale powyżej setki to żeby cokolwiek chroniła przed wiatrem to trzeba leżeć na baku, a to mało komfortowe na n-ce.

To ile ty masz wzrostu?

ja z moimi 176 czyli sredni, z o wiele mniejsza szyba jezdze 160 km/h od tankowania do tankowania, jakie 250 km bez problemu. Na krotkich odcinkach, tak z 10 km to i ponad 200 moge i jeszcze nigdy nie lezalem na baku.

• 2 weeks later...

To ile ty masz wzrostu?

ja z moimi 176 czyli sredni, z o wiele mniejsza szyba jezdze 160 km/h od tankowania do tankowania, jakie 250 km bez problemu. Na krotkich odcinkach, tak z 10 km to i ponad 200 moge i jeszcze nigdy nie lezalem na baku.

Z tego co widzę to masz S-ke. Owiewki też swoje robią bo odpowiednio kierują strumień powietrza. Ja przy 120 to łokcie muszę trzymać przy ciele i głowę pochylić bo inaczej łapię tyle wiatru, że jazda staje się mało komfortowa.

Z tego co widzę to masz S-ke.

:D

luknij na moja sygnature.

Nie mogłem się powstrzymać....

kupić nakeda żeby montować sobie szybkę bo wieje.... bezcenne!

No ale kupić sobie motocykl a potem grzane ciuchy bo piździ jeszcze bardziej bezcenne więc się nie wypowiadam :P;)

@ pwm

Naked kupilem razem ze szyba a przy jej wielkosci, trudno tu mowic, ze ochrania przed wiatrem. :P

Edit

ihost_1445723321__14457230623221.jpg

Edytowane przez pioter

luknij na moja sygnature.

Acha. Więc w opisie: Typ S to Ciebie dotyczy nie moto? :) Można i tak. :))

Nie mogłem się powstrzymać....

kupić nakeda żeby montować sobie szybkę bo wieje.... bezcenne!

No ale kupić sobie motocykl a potem grzane ciuchy bo piździ jeszcze bardziej bezcenne więc się nie wypowiadam :P;)

Bezcenne to jest kupić zbyt ciasne buty i chodzić w nich mimo, że uwierają... bo jak już kupiłem to nie będę nic zmieniał. Edytowane przez Thranduill

Acha. Więc w opisie: Typ S to Ciebie dotyczy nie moto? :) Można i tak. :))

Nie, naturalnie, ze dotyczy moto bo mozna miec wiecej niz jeden.

Nie ja jedyny tu taki. :D

Nie, naturalnie, ze dotyczy moto bo mozna miec wiecej niz jeden.

Nie ja jedyny tu taki. :D

To pozazdrościć. Jest to rozwiązanie które pozwala na unikanie półśrodków takich jak owiewki:) No ale póki co mam jeden i musi mi wystarczyć.

E tam, zaraz zazdroscic. Nie ma czego. :D

Skromniś :D

• 5 months later...
W dniu 31.08.2018 o 12:40, pioter napisał:

To ile ty masz wzrostu?

Przy 250 zdecydowanie mniej walki jak lezysz na baku. :P