Skocz do zawartości

Szyba - Owiewka Do Bandita N-Ki - Jaka?

Gość wiedzmin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem tą szybkę w GSie. Co by tu powiedzieć o niej.... była :]

No ale muchy mniej się na kurtce rozwalały. Prędkość 120kph była znośna. Raz poleciałem z nią 170km/h ale tak mną targało, że lepiej chyba było jechać bez. Co dalej.... hm. No może jeszcze fajnie było, ze muchy na zegary nie wpadały :)

Teraz jadę bandziorem S i mam wrażenie że nudno przy 130 :( nie szarpie, nie targa. Jedzie jak po sznurku...

Ja mam dwie szyby puig. Takie jak na tych linkach były. Teraz śmigam z całkowicie czarną i jest ok. W czasie jazdy nie patrzysz bezpośrednio przed koło(bo to grozi szybkim kontaktem z glebą) tylko dalej, nie ogranicza w żaden sposób widoczności.

też mam taką, jest lepiej niż bez ale szału nie ma ;\

Ja też taką... miałem biggrin.gif tą co Marenio pokazał - kupiłem i jeszcze szybciej sprzedałem (służy dzielnie kornikowi smile.gif). Zdejmuje wiatr z klaty, ale przenosi (przynajmniej w moim przypadku) całość na kask. W efekcie czego wiucha po szyi, a przez turbulencje całą głową mi telepało. Stwierdziłem, że wole przyjąć to na klate jak prawdziwy naked rider biggrin.gif Ta zuluss'a to 7cm więcej do długości, więc i pewnie z kasku wiatr znika - taką to bym już nie pogardził wink.gif

No własnie co w niej zlego???????Ja mam taka i sie sprawdza jak trzeba przy czym motocykl nie traci na tym ze jest N :)

Też mam taką i w porównaniu do wcześniejszej jazdy bez szybki to jest pełen luksus z nią, trzeba się tylko troszkę pochylić powyżej 140.

Taka drobna uwaga: jeśli już ktoś zdecyduje się na wysoką szybę, to polecam te całkowicie przeźroczyste. W nocy w czasie deszczu przyciemniana szyba znakomicie ogranicza widoczność.

Błądzisz chłopie, błądzisz... Ja na tej szybce zrobiłem kilka tysięcy km. Niejednokrotnie w deszczu lub/i w nocy. I ani razu, nawet leżąc na tank bagu nie przesłaniała mi widoku. Musiałbym mieć z 150cm żeby mi przesłaniała horyzont. Ona nie ma odgradzać od powietrza a ukierunkowywać strumień nad kask i w boki. Żeby była tzw. windscreenem to musiałaby być tak wielka jak niektóre montowane do chopperów.

W zeszla zime tez mialem podobny dylemat i zdecydowalem sie na Puig Vision. Tydzien temu sprzedałem :)

Nie wialo na klate, mniej much do zmywania z kurtki ale wialo po szyji no i jakos tak jednak nie wyglednie golas z szyba mi sie widzial :)

• 2 weeks later...

Witajcie

Zastanawiam się nad kupnem szyby do mojego nekeda dokładniej gsf 600 N z 2003 roku... bo powyżej 160 strasznie zwiewa biggrin.gif może coś poradzicie??

oglądałem dwie sztuki:

givi%20240a"]http://4bikes.pl/szy...%22]givi%20240a

albo

"]http://4bikes.pl/givi-szyba-uniwersalna-a200-p-4428.html?cPath=140_143"]

ewentualnie może macie jakieś inne propozycje???

Bo ogólnie to nie wiem czy te będa pasowały...

Z góry dziekuje tongue.gif[twitter][/twitter]

A jakaś dobra szyba turystyczna?? taka skuteczna, nie musi być najładniejsza?? ;) Wiadomo, że jak większa to i lepiej chroni przed deszczem, a na dłuższej wycieczce czasem jest to ważne. Polecano mi Puig Plus ale może są jeszcze lepsze??

Edytowane przez Nalewa

Jak ktoś potrzebuje dobrej osłony to kupuje S-kę B) Mnie się bardziej podoba N-ka, Te zegary ;D dlatego zakładam owiewkę na dłuższe trasy :rock:

Edytowane przez Looki88

a ja mam taką i działa jak najbardziej http://allegro.pl/szyba-puig-niebieska-najtaniej-fv-sklep-i1428678030.html

no i cena normalna

Ja kupiłem taką i niestety mocowania pomimo tego, że na papierze pasują to w rzeczywistości niestety nie :( trzeba było rzeźbić na chwilę przed wyjazdem w długąąąą trasę :/

Jak ktoś potrzebuje dobrej osłony to kupuje S-kę B) Mnie się bardziej podoba N-ka, Te zegary ;D

True... true... :tiaaa:

(...)dlatego zakładam owiewkę na dłuższe trasy :rock:

Ja wcale nie zakładam. Twardym cza być, nie miętkim! B)

szyba do nakeda to profanacja :) wiatr potrafi dać popalić, ale szyba wizualnie, jak dla mnie, psuje motor w wersji N. Ale to tylko moje zdanie...

Ja śmigam z szybką PUIG'a. Pomagać pomaga zauważalnie i myślę że nadaje troche charakteru sprzętowi :)

• 1 month later...

Witam , chciałbym do swojej N-ki zamontować owiewkę. Czytałem w innych tematach ale co sądzicie o takiej ?

http://www.puig.pl/owiewki_naked_custom_skuter/do_nakedow-uniwersalne/duze-ranger/owiewka_uniwersalna_puig_ranger_lekko_przyciemniana-p589.html

głownie chodzi mi do dalekiej turystyki, tak żeby z predkością ok 110 km/h podróżować całkiem komfortowo, czy ta ww. nie jest za duża ? a może lepiej zamontować mniejszą?

proszę o Wasze rady.

Pozdrawiam

Marcin

Ja miałem taką podobną tylko Givi i poza tym że paskudnie wygląła to nie pamiętam czy jakos specjalnie poprawiała komfort. Jak mi się przy delikatnej glebie połamała to ją bez żalu wywaliłem i jakoś mi jej nie brakuje.

Ps. 11o to i bez owiewki jest całkiem komfortowo moim zdaniem. Ale ja lubie jak mi łeb urywa więc moja opinia może być nieobiektywna ;-)

ja mam u siebie troszkę mniejszą i jest oka komfort jak najbardziej na +

jedyny minus to to że powietrze z owiewki daje prosto w kask...

ps. prawdopodobnie bende miał na sprzedaż szybę puig praktycznie nowa wczoraj zamontowana koledze się nie podoba te dmuchanie w kask

Ja zamówiłem taką : http://www.puig.pl/owiewki_naked_custom_skuter/do_nakedow-uniwersalne/duze-plus/owiewka_uniwersalna_puig_plus_lekko_przyciemniana-p1632.html. Jutro będzie zamontowana na moto i wieczorem zdam relacje z jazdy. Ogólnie przy 110km/h komfort jest ok.

Ja swoją owiewkę kupiłem po konsultacji z Zuluss'em, on ma taką samą i zdał relacje ze jest loozki, można z taką smigać

Następny Dziora na choppera chce przerabiać... :P Mikelito ma taką dużą szybę Givi turystyczną - daje osłonę dobrą, ale jak wygląda, wszyscy wiemy. ;)

Poza tym 110 to i bez owiewki daje radę, mała szybka Puiga podniesie komfort do ok. 130-140, a motung nie wygląda przez nią dużo gorzej. (chociaż wiadomo - de gustibus itd.)

PS. Przywitalnia zaprasza.

Edytowane przez VooR