Skocz do zawartości

[Spodnie] Jeansy Seca Vector

Mateusz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jeansy jak to jeansy, idealne do miasta i na trasy z ładną pogodą.

VECTOR-front.thumb.jpg.52a33f8c816982f2382248c68c7d5e68.jpg

Wady;

- protektory kolan - jedyne w zestawie - pic na wodę, 

- brak protektorów biodrowych - mimo miejsca na nie

- kewlar - dobra rzecz ale grzeje niemiłosiernie, znaczy nie przepuszcza powietrza

- ich lekka "rurkowatość" - nie mój styl

Zalety;

- przewiewne - ale powyżej 25C wole coś innego, tutaj po prostu "dupa" i "klejnoty" gotują się od kewlaru 

- do miasta do załatwiania swoich spraw, super, wygodne przy cywilnym użytkowaniu

- wysoki stan z tyłu, (wiadomo co to oznacza) 🙂

- jak to jeansy, szybkie zakładanie i zdejmowanie,

- brak problemu z jedynką czy nawet dwójką w toalecie, inna bajka niż skórzane kombi

- pranie w zwykłej pralce na zwykłym programie

- nie farbują

- brak wrażenia badziewności, 

- dobre suwaki wzbudzające zaufanie

- nic się nie pruje, nitki nie odstają

- długie nogawki

- głębokie kieszenie- brak wrażenia ze zaraz coś wysunie się z kieszeni

- posiadają system (zwykły rzep) regulacji umieszczenia kieszeni z wkładem na protektor kolanowy

- przede wszystkim- brak przemieszczania się protektorów w trakcie jazdy, czy to góra/dół, czy na boki, (myślę że to jest następstwo ich rurkowatości)

Jednakże, nie kupił bym ich drugi raz, bo..... są nieco obcisłe, przez co mam wrażenie że potęguje to poczucie "gorąca" w gaciach - (jak by to nie brzmiało, wiadomo o co chodzi). Niby są elastyczne i rozciągliwe, bo nie mogę powiedzieć że krępują ruchy. Ale drugi raz kupował bym coś w stylu bojówek, coś luźniej uszytego.

Ja kupowałem je tylko z myślą o jeździe w mieście i krótkich wypadach poza,  w upalne dni. 

A jeszcze jedno, w trasie, 50km wzwyż, temperatura 25 i więcej, co jakiś czas trzeba pojeździć na stojaka, aby nieco przewietrzyć co nieco.

Jednakże mimo wszystko uważam je za dobry produkt. 

Może ja jestem zbyt wymagający, może za dużo wymyślam, ale staram się obiektywnie kreślić temat co w moim odczuciu jest ok a co jest słabe.

Cenowo to okolice 400 zł.

• Upvote 1

• 2 years later...

taki off top, ale z usmiechem sie czyta ta recenzje 😀

• Christoph changed the title to [Spodnie] Jeansy Seca Vector