Skocz do zawartości

Bandit 1250S - 2009r. 14500 przebiegu

Luka
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

jestem tu nowy i na wstępie chciałbym się Was poradzić.

Byłem wczoraj oglądać Bandita 1250S sprowadzonego niedawno z Francji.
Wzięty z ubezpieczalni, ma tylko 14500km przelotu, wygląda jak nowy i już miałem go kupić i pakować na busa jednak praca silnika nie dawała mi spokoju.

Z początku myśleliśmy, że motocykl jest zablokowany, bo po dodaniu gazu kręcił się tylko na początku do MAX 6-7 tyś. obrotów po odkręceniu manetki do końca obrotomierz gwałtownie spadał do 2 tyś.

Szukaliśmy przyczyny i jako, że Bandit stał pod gołym niebem przez dłuższy czas to sprawdziliśmy paliwo (dodaje zdjęcie jaki kolor miało to "paliwo"). W baku pełno rdzy i brudu.

Po wylaniu oraz wstępnym wyczyszczeniu pompy oraz filtra dolaliśmy 98 i ponownie spróbowaliśmy odkręcić gaz. Było słychać różnicę w dźwięku i motocykl odżył, a obrotomierz podskoczył do 10-11 tyś. także delikatna poprawa była, ale dalej wszystko spadało po maksymalnym odkręceniu manetki.

Pojawia mi się teraz pytanie, bo na poważnie zastanawiam się nad zakupem jak myślicie, porządne wyczyszczenie baku oraz kilka przepalonych zbiorników paliwa załatwi problem? Czy będzie trzeba liczyć się z większymi kosztami?

Dodatkowo trzeba kupić nową czaszę, lampę przednią, prawy kierunkowskaz, wymienić olej itp.. 

Zaznaczę, że mimo iż przód Bandyty jest pęknięty to nie ucierpiały na tym lagi, silnik, chłodnica ani nic nie odniosło poważniejszych ran. Kufry wszystko przyjęły na klatę, a silnik poza kilkoma rysami nie ma żadnych uszkodzeń.

spacer.png

spacer.png

52706575291857637365.jpeg

05601820776170915098.jpeg

47300615622719674924.jpeg

25623326485989807540.jpeg

To zależy za ile go kupisz.

Czy po podliczeniu wszystkiego nie wyjdzie więcej.

Gość woła za niego 3000 euro czyli niecałe 13 000 zł. Możliwe, że zatrzymamy się na 12,5/12 tyś.

2 minuty temu, adi234 napisał:

To zależy za ile go kupisz.

Czy po podliczeniu wszystkiego nie wyjdzie więcej.

Zaproponuj mu 10ts.albo niech doprowadzi do ładu silnik.

Tak naprawdę nie wiadomo co jest grane z piecem.

A owiewki i kosmetyka to nie problem.

Edytowane przez adi234

11 minut temu, adi234 napisał:

Zaproponuj mu 10ts.albo niech doprowadzi do ładu silnik.

Tak naprawdę nie wiadomo co jest grane z piecem.

A owiewki i kosmetyka to nie problem.

Właśnie cena była ustalana na moment gdy wszystko miało fajnie działać. A po sprawdzeniu okazało się, że nie pracuje już tak ładnie jak wygląda.

Na pewno będę starał się z tej ceny zejść. Patrząc na kanapę jaką ma tam wstawioną plus wydech Leo Vince to gościu nie bardzo chce schodzić z ceny.

Jeszcze zapomniałem zapytać, jak najlepiej wyczyścić z rdzy wnętrze baku?

• 2 months later...

Sprzedam Ci mojego 1250, 2008 -136tys  za 10k

100 tysiecy sam nim zrobilem.

Edytowane przez BAN