Skocz do zawartości

Kupię prawe lusterko do Bandita S

seebst
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Tradycji stało się zadość, więc i ja dołączyłem do grona tych szczęśliwców. Czy ktoś z lubuskiego, dolnośląskiego czy śląskiego posiada takowe? Jutro będę wracać z Alp do domu i bym mógł po drodze odebrać od kogoś

Zapomniałeś dodać który rocznik, z tego co kojarzę masz w nowej budzie

Wysłane z mojego fona

Seba ma rocznik 2012, ale lusterka są takie same, jak we wcześniejszych (od 2006).

No tak. Z wrażenia zapomniałem. Rocznik 2012, ale od olejaka 2005 wzwyż pasuje, bo lewe kiedyś też wymieniałem i właśnie z 2005 roku. Najważniejsze, żeby było od S.

Tak patrzę po różnych modelach suzuki i wydaje mi się, że takie same lusterka posada np. SV 650 i 1000, GSXF 650 i 1250. Ciężko mi znaleźć w jakiś dobrych pieniądzach lusterko w miarę dobrym stanie. Ale od SV już lepiej...

Niech Ci sprzedajacy zmierzy rozstaw otworow mocujacych i dlugosc ramienia. Albo sprawdz numer katalogowy. Jest duze prawdopodobienstwo ze lusterka pasuja wymiennie.

Znalazłem stronę, na której jest katalog lusterek do wszystkich motocykli

https://www.m-line.com.pl/pliki/dostawcy/zdjęcia/Vicma/VICMA_lusterka.pdf

Przejrzałem dokładnie i zastanawia mnie jedna rzecz - jaka różnica w lusterkach jest w olejaku 650, a jaka w wodniaku 650? Na moje oko żadna, a jedną literką się różni. Kiedyś uwaliłem lewe to kupiłem od olejaka i pasowało p&p. Od SV już wiem, że ramię przy mocowaniu w uchwycie (przy czaszy) jest trochę zakrzywione.

Ale taki GSX-R 600/750 albo 1000 też wyglądają podobnie...

I właśnie pojawiła się możliwość kupna nowego lusterka (zamiennik - Vicma). Tylko czy warto? Cena nawet tańsza od używek na allegro, gdzie niektórych trochę bozia opuściła z tymi cenami...

Pozostaje jeszcze kwestia samego lustra, czy jest zwykłe płaskie, czy sferyczne - aby było coś w nim widać... Bo jak mam dać 60 zł za używkę w średnim stanie, to  wolę za tę samą cenę mieć chyba nowe.

2 godziny temu, seebst napisał:

Pozostaje jeszcze kwestia samego lustra, czy jest zwykłe płaskie, czy sferyczne - aby było coś w nim widać... Bo jak mam dać 60 zł za używkę w średnim stanie, to  wolę za tę samą cenę mieć chyba nowe.

Ja mam Vicmę po jednej stronie - różni się bardzo minimalnie (praktycznie niezauważalnie) kształtem (to mi nie przeszkadza) ale podczas jazdy powyżej 140km/h w Vicmie prawie nic nie widać bo drży.

W oryginale tego efektu nie ma.

Pisałem tu komuś o szrocie w Ostrzeszowie - tam facet miał całą masę lusterek od Bandytów z Francji.    

Mam i lewe i prawe jedno vicma jedno w oryginale oddam w dobrych pieniądzach jutro sprawdzę które jest które i dam znać.

A różnica między oryginałem a Vicma jest taka że oryginał ma obciążnik z eps'u w środku i dlatego nie drży a vicma jest pusta w środku

6 godzin temu, popjus napisał:

podczas jazdy powyżej 140km/h w Vicmie prawie nic nie widać bo drży.

W oryginale tego efektu nie ma

I to jest chyba ta różnica, dla której już bym nie chciał mieć nowego. Co oryginał to oryginał. 

6 godzin temu, popjus napisał:

Pisałem tu komuś o szrocie w Ostrzeszowie

To zapodaj jakimś linkiem do tego miejsca. 

5 godzin temu, Kocyk08 napisał:

jutro sprawdzę które jest które i dam znać

Będę czekać na informacje :)

Mogę oddać lewe i prawe w orginale za przysłowiową "flaszkę "

seebst tu masz link do mapy:

https://www.google.pl/maps/place/51°24'31.4"N+17°56'05.7"E/@51.408712,17.9343518,111m/data=!3m2!1e3!4b1!4m14!1m7!3m6!1s0x471aa41c502ebf65:0xf7418287b3730cf4!2sGenerała+Władysława+Sikorskiego+68,+63-500+Ostrzeszów,+Polska!3b1!8m2!3d51.408396!4d17.934476!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d51.4087121!4d17.9349165

Gość ma firmę i jakiś serwis gdzieś w centrum ale ja w ubiegłym roku byłem w tym miejscu.

Miał sporo części do moto w tym lusterka :) - przynajmniej tak było w zeszłym roku ...

2 godziny temu, Toldi2001 napisał:

Mogę oddać lewe i prawe w orginale za przysłowiową "flaszkę "

Jak od swojego golasa to się nie nada bo tu o S-kę chodzi... :)