Skocz do zawartości

Wawa - Malaga którędy pojechać busem?

Nookers
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

mało czasu ale może się uda, w pn jadę do Malagi, wyjazd busem z przyczepką z Wrocławia.

Macie jakieś propozycje trasy aby wyszła ona najekonomiczniej? chodzi mi głównie o rozsądne ominięcie płatnych odcinków trasy głównie we Francji.

Wiem, że sporo osób jeździ tzw "portugalką" ale jak ona dokładnie przebiega tego nie wiem.

Za każde info typu "Lyon omiń dołem bo górą płatne tunele " będę wdzięczny. 

pozdro

Google Map, trasa Warszawa - Malaga, opcje unikaj: Opłat, tadaaaaam nie dziękuj :)

22 minuty temu, Franio napisał:

Google Map, trasa Warszawa - Malaga, opcje unikaj: Opłat, tadaaaaam nie dziękuj :)

Farnio nie da rady, unikaj opłat wtedy całkiem ominie płatne drogi ale nie jest to rozsądne wyjście bo często się dużo nadkłada drogi albo jest ona duużo dłuższa.

Chodzi mi o info np które drogi równoległe do autostrad warto wybrać żeby nie tracić zbyt dużo czasu a nie całkowicie uniknąć autostrady ;)

tak z ciekawości sprawdziłem (teraz) różnice czasowe między trasą z opłatami i bez
z opłatami 31h 

bez opład 35h 

na ponad 3k km to chyba niewielka różnica, tym bardziej, że busem z przyczepą raczej nie podgonisz. nie wiem czy będziesz leciał cały czas te 140 km/h autostradą.

Godzinę temu, Nookers napisał:

Farnio nie da rady, unikaj opłat wtedy całkiem ominie płatne drogi ale nie jest to rozsądne wyjście bo często się dużo nadkłada drogi albo jest ona duużo dłuższa.

Chodzi mi o info np które drogi równoległe do autostrad warto wybrać żeby nie tracić zbyt dużo czasu a nie całkowicie uniknąć autostrady ;)

Dlatego zastosuj te regułe tylko dla Francji.

Finalnie i tak 2 dni trzeba jechać.

Uważał bym z tymi drogami bez opłat - najczęściej są zabite pod korek albo w tragicznym stanie albo w opór obsadzone przez policje, jak bede miał chwile to wieczorem rzuce okiem jak jechałem hają. Najlepiej z tego co pamiętam zapytać lokalsów czy warto wbijać na jakąś droge czy nie, ale to na bieżąco trzeba

14 minut temu, Cirus napisał:

Uważał bym z tymi drogami bez opłat - najczęściej są zabite pod korek albo w tragicznym stanie albo w opór obsadzone przez policje, jak bede miał chwile to wieczorem rzuce okiem jak jechałem hają. Najlepiej z tego co pamiętam zapytać lokalsów czy warto wbijać na jakąś droge czy nie, ale to na bieżąco trzeba

no właśnie o coś takiego chodzi :) ma być rozsądnie a nie tylko bez opłat. Podobno landówką d900 można spokojnie cisnąc zamiast autostradą, ja z przyczepką to raczej i tak max 110 więc szalonej pędkości nie będzie

Z tymi bocznymi drogami różnie bywa,czasami można się wpakować w wioski i duży ruch i wtedy jest męczarnia.

Ale czasami ,jak np.w zeszłym roku w Rumunii ,ruch jest mały a i droga przyzwoita. Z drugiej strony opłata za samochód

z przyczepą na autostradzie jest dużo wyższy niż za solówkę.My w tegorocznym wypadzie w Alpy ,zapłaciliśmy po 67 euro 

za przejazd autostradą przez całe północne Włochy (800 km ) .To dużo ,bo to było więcej niż za paliwo na tym dystansie ,

a to była stawka za motocykle,bo za auta jest wyższa.Ceny we Francji będą na podobnym poziomie.

Wydaje mi się ,że trzeba wybrać na nawigacji wariant bez opłat ,ale najszybszej (czasowo ) drogi .

To powinno być sensowne rozwiązanie .

Godzinę temu, Walle napisał:

a po co jedziesz do Malagi? 😆 i kiedy

I co nam przywieziesz? :D

W dniu 4.10.2019 o 15:47, Walle napisał:

a po co jedziesz do Malagi? 😆 i kiedy

Pojeździć :) jedziemy tam ze znajomymi pojeździć na moto, ja z koleżką  zawozimy motki busem a reszta towarzystwa dolatuje samolotem, startujemy z Wrocławia w najbliższy pn, planujemy być na srodę wieczór/czwartek i powrót w następny piątek. Nocleg mamy na kempingu gdzies w okolicach Malagi, tam sobie zrobimy bazę i będziemy zwiedzać okolice

@krynio poszukam czegoś co możnaby przerobić na "podlaskie przysmaki Suchiego" ;)

@Cirus Afryka kusi ale uznalismy, że mało czasu i pojechać tylko na jeden dzień się nie opłaca, Maroko zostawiamy na następny raz ;)

Edytowane przez Nookers

22 godziny temu, Nookers napisał:

Pojeździć :) jedziemy tam ze znajomymi pojeździć na moto, ja z koleżką  zawozimy motki busem a reszta towarzystwa dolatuje samolotem, startujemy z Wrocławia w najbliższy pn, planujemy być na srodę wieczór/czwartek i powrót w następny piątek. Nocleg mamy na kempingu gdzies w okolicach Malagi, tam sobie zrobimy bazę i będziemy zwiedzać okolice

@krynio poszukam czegoś co możnaby przerobić na "podlaskie przysmaki Suchiego" ;)

@Cirus Afryka kusi ale uznalismy, że mało czasu i pojechać tylko na jeden dzień się nie opłaca, Maroko zostawiamy na następny raz ;)

jak bedziecie w okolicy gibraltaru / estepony to dajcie znac. wieczorem bym sie nawet podlaczyl na jakies latanie.

1 godzinę temu, Walle napisał:

jak bedziecie w okolicy gibraltaru / estepony to dajcie znac. wieczorem bym sie nawet podlaczyl na jakies latanie

spox, dam znać dzień, dwa wcześniej jak już będziemy wiedzieć kiedy tam będziemy

Baza wypadowa będzie nie w Maladze a w okolicach Marbelli jednak

Edytowane przez Nookers

43 minuty temu, Nookers napisał:

spox, dam znać dzień, dwa wcześniej jak już będziemy wiedzieć kiedy tam będziemy

Baza wypadowa będzie nie w Maladze a w okolicach Marbelli jednak

Tym lepiej :) To połowa drogi z Malagi do mnie.