Skocz do zawartości

Drugi Kask

Skarga
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję drugiego kasku. Raz chciałbym mieć coś dla żony, żeby ją czasem przewieść, dwa potrzebuję czegoś dla siebie "mniej inwazyjnego" na dojazdy do pracy, bo zamykanie się w integralnym Shoei na te 2-3 km wydaje mi się przesadą. Jak przystało na Poznaniaka poszukuję dobrej jakości w atrakcyjnej cenie ;) Jakie są Wasze typy?

Myślę o otwartym lub szczękowym.

Tego nie da sie tak latwo odpowiedziec. Najwazniejsze, kask musi lezec jak ulal czyli, jak najmniej luzow ale uwierac tez nie moze.

Dopiero wtedy, gdy znalazles wiecej niz jeden model, zastanawiasz sie ktory. Moim zdaniem, sluchanie innych do niczego nie prowadzi. Tu rozchodzi sie o twoja glowe. Mi przykladowo pasuja wylacznie modele Shuberta a inni mowia, ze to lipa.  :(

Edytowane przez pioter

odpowiedź na twpje pytanie znajdziesz w sklepie przed półka z kaskami, jak wspólnie z żoną będziecie przymierzać, macie takie same kształty głowy i rozmiary?

Shoi gt air chcesz? Tylko xl 😝

Hjc chyba tanio znajdziesz juz kompozytowy

Podjedź na Hetmańską do Motormindu , razem z żoną a chłopaki pomogą dobrze wydać kasę , większość z Poznania u nich robi-ła zakupy , chłopaki doradzą.

Godzinę temu, kwinto59 napisał:

Podjedź na Hetmańską do Motormindu , razem z żoną a chłopaki pomogą dobrze wydać kasę , większość z Poznania u nich robi-ła zakupy , chłopaki doradzą.

Podjedz z zona do @kwinto59 a on juz o wszystko zadba 😂

Czy miasto, czy trasa,kask tak samo ma chronić. Czyli dopasować do głowy i nie szwabić. Nie musi być odrazu top model za wiadro kasy. Myślę że w okolicy 1000 coś fajnego można kupić.

7 godzin temu, pawcioj napisał:

@darekb1 ma już pewne doświadczenia w tej materii :)

Ja pilnuje :D a to ze ten stary erotoman gawędziarz dużo opowiada to nie znaczy ze tyle robi 😂 bardziej bym sie obawial o jego koty 🤣

W dniu 15.10.2019 o 21:08, Skarga napisał:

Potrzebuję drugiego kasku. Raz chciałbym mieć coś dla żony, żeby ją czasem przewieść, dwa potrzebuję czegoś dla siebie "mniej inwazyjnego" na dojazdy do pracy, bo zamykanie się w integralnym Shoei na te 2-3 km wydaje mi się przesadą. Jak przystało na Poznaniaka poszukuję dobrej jakości w atrakcyjnej cenie ;) Jakie są Wasze typy?

Myślę o otwartym lub szczękowym.

@kwinto dobrze prawi  chłopaki mają nawet testowe.

Właśnie do nich leci arai rebel do testów

Możesz też polecieć do 4biker koło kinepolis też mają testówki  i się Marcin dobrze zna na rzeczy.

Na taki zapasowy/ plecakowy  polecam C3 Shuberta ładnie się zakłada i ostatnio ostro staniał.

Serdeczne dzieki. Polecialem wczoraj do Motorminda. Kupilem otwarty LS2 w mega dobrej cenie. 

2 hours ago, Skarga said:

Serdeczne dzieki. Polecialem wczoraj do Motorminda. Kupilem otwarty LS2 w mega dobrej cenie. 

a ja jako ex sprzedawca między innymi ls2 serdecznie nie polecam kasków tej firmy.  😕

8 godzin temu, Skarga napisał:

Byłeś z żoną tak przed zamknięciem sklepu 😂 nic się nie ukryje 🤣 akurat byłem pogadać z chłopakami .

W dniu 20.10.2019 o 19:28, kwinto59 napisał:

Byłeś z żoną tak przed zamknięciem sklepu 😂 nic się nie ukryje 🤣 akurat byłem pogadać z chłopakami .

Z żoną nie byłem, bo bym wtedy nie miał jak z nią dojechać (bez drugiego kasku) ;) Po kask jechałem przed tyrą na 16:00 czyli bodaj 15:45 wychodziłem. Z żoną to byłem po buty, ale to dawno zanim jeszcze sprzęta kupiłem :)

W dniu 20.10.2019 o 14:13, Walle napisał:

a ja jako ex sprzedawca między innymi ls2 serdecznie nie polecam kasków tej firmy.  😕

To będzie naprawdę od święta używane, taki zapasowy. Do normalnej jazdy się ogarnie jakiegoś integrala Shoeia z drugiej ręki, jak zrobiłem z kaskiem dla siebie.