Skocz do zawartości

Buty Turystyczne Bandzior 1250

Nero
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Szukam butów motocyklowych które głównie będą służyć do turystyki. Znalazłem takie buty rebelhorna i chciałbym zapytać czy ktoś może je ma i ma jakąś opinię lub ktoś może ma zupełnie inną propozycję butów. Szukam maksymalnie tak właśnie na początek do 550zł (wiem wiem - chudy budżet). 

https://motobanda.pl/buty-rebelhorn-piston-ii-ce#kup

Dzięki.

Co rozumiesz pod pojęciem turystyki ?? Do jazdy spoko ale już do chodzenia słabo. Na deszcz też średnio się nadają, bo przez wentylację woda się leje.

Do turystyki to bardziej

https://moto-tour.com.pl/pl/products/turystyczne-buty-motocyklowe-rebelhorn-patrol-117264.html?selected_size=3909&gclid=Cj0KCQiA2ITuBRDkARIsAMK9Q7Pmdwp36sLkM9Z1h90oDIyLfrop9f7wjyldlwtGLi4rfLqPmLVegQYaAhFjEALw_wcB

Wysłane z mojego fona

Ja do turystyki używam tylko i wyłącznie krótkich butów, tych niby miejskich. A dlaczego? Bo będąc w podróży, kilka tysięcy kilometrów, nie wyobrażam sobie, by iść gdzieś coś zwiedzać, oglądać, chodzić po schodach itp. męczyć się w długich butach. Raz, że niewygodnie, dwa, że gorąco. Długie buty zakładam tylko gdy jest już chłodno. A tak to przez większość sezonu latam w Alpinestars SMX 1 od kilku już lat. 

Kupuje zestaw rebelhorn hiflow 3 kurtka + spodnie. Szukam właśnie czegoś do chodzenia również. Widziałem że parę osób chwali rebelhorn hail.

Tylko z butami mam problem co do wyboru, resztę mam gotową

Tak tylko Cię uprzedzę, że Rebelhorn to mocno budżetowa opcja i z tego powodu ma swoje mankamęty. Jeden z nich to słabe szwy, które po 2 latach niestety puszczają - wiem z autopsji. Wykończenia mankietów, zakładki materiału też pozostawiają dużo do życzenia.

Zanim Kupisz dobrze obejrzyj ;)

Wysłane z mojego fona

Te które mi podesłałeś też są rebelhorna. To będą moje pierwsze buty na moto. Ty pawcioj w jakich latasz ? może masz coś droższego ale na prawdę konkretnie sprawdzonego ?

Moja kurtka rebelhorn przejechała ze mną łącznie już ze 100k km. Generalnie nic jej zarzucić nie mogę. Nic się nie popruło, a jedynie rzepy przestały dobrze kleić się. Ale to miało prawo po 5 latach. No i z czarnego koloru zrobił się taki wyprany wypłowiały od słońca kolor. Nie ma tragedii. 

Może ja jakoś słabo trafiłem default_sad.png , natomiast teraz mam ozone i jakościowo dużo lepsza. W necie też widziałem słabe opinie o Rebelhorn, co nie znaczy że nie kupię więcej.

Buty też mam Rebelhorn i tu muszę przyznać, że mi kostkę uratowały :). Są podobne do tych które dałeś na początku i się super sprawują - ale nie do turystyki. Jak ich używałem zawsze w kufrze miałem na zmianę cywilki no one deszczu porażka.Tez szukam nowych butów i wybór padł na te które pokazałem

Wysłane z mojego fona

zwykle ala martensy sznurowane.. .. a jak nie to trampki na przebranie.. . to jak by chodzic w lyzwach. motocyklowe sie nie nadaja do dluzszego lazenia.. teagedia  zwlaszcza w lato!

Używam wysokich butów Ozone perforowanych https://www.maxibike.pl/pl/buty-skorzane-ozone-drive-perforowane-black-p.html?gclid=Cj0KCQiA2ITuBRDkARIsAMK9Q7OCqQnYcbX4IX4IDByMKXPxxR1-4c62E6Ci5T_DUjIUmHdKzg8CeXoaAvH7EALw_wcB

Trzy sezony krótka recenzja : perforowane jest mega wentylacja a jak pada zakładam pokrowce przeciw deszczowe akurat mam Oxford, kupiłem nr większe w trakcie podróżowania noga -stopa ma tendencję spuchnąć i tu potrzebny jest ten nr zapasu , przez cały okres nic się nie rozkleiło ani nie popękało dopiero teraz na obcasie - podeszwie widać starcia przez co trafią do szewca. Z mojej obserwacji użytkownika kupując kolejne będą wysokie i perforowane .

Ja na 1 miejscu stawiam ochronę stopy. 2 wygoda w czasie jazdy 

W razie wypadów gdzieś dalej,  mam wygodne buciki  jak i spodnie w kuferku.

Ps.Muszę obejrzeć na żywo te buciki co zapodał pawcioj. Zapowiadają się ciekawie.

4 hours ago, pawcioj said:

Może ja jakoś słabo trafiłem default_sad.png , natomiast teraz mam ozone i jakościowo dużo lepsza. W necie też widziałem słabe opinie o Rebelhorn, co nie znaczy że nie kupię więcej.

Buty też mam Rebelhorn i tu muszę przyznać, że mi kostkę uratowały :). Są podobne do tych które dałeś na początku i się super sprawują - ale nie do turystyki. Jak ich używałem zawsze w kufrze miałem na zmianę cywilki no one deszczu porażka.Tez szukam nowych butów i wybór padł na te które pokazałem

a ja mialem Rebelhorny w dniu wypadku i ...  

NIGDY WIECEJ REBELHORNOW. zwlaszcza jesli chodzi o buty.

3 hours ago, Maryusz said:

zwykle ala martensy sznurowane.. .. a jak nie to trampki na przebranie.. . to jak by chodzic w lyzwach. motocyklowe sie nie nadaja do dluzszego lazenia.. teagedia  zwlaszcza w lato!

nie gadaj - da sie we wszystkim chodzic.  Ja teraz mam Alpinestar Tech bodajze 7, i da sie w nich chodzic w temperaturach poludniowohiszpanskich. Tyle ze czasami skrzypia

Edytowane przez Walle

18 godzin temu, seebst napisał:

Ja do turystyki używam tylko i wyłącznie krótkich butów, tych niby miejskich. A dlaczego? Bo będąc w podróży, kilka tysięcy kilometrów, nie wyobrażam sobie, by iść gdzieś coś zwiedzać, oglądać, chodzić po schodach itp. męczyć się w długich butach. Raz, że niewygodnie, dwa, że gorąco. Długie buty zakładam tylko gdy jest już chłodno. A tak to przez większość sezonu latam w Alpinestars SMX 1 od kilku już lat. 

Jeśli chodzi o buty to  niezależnie czy jest ciepło czy zimno zawsze wysokie i to z porządnymi zabezpieczeniami. Te wszystkie miejskie krótkie takie czy inne to tylko oszukiwanie samego siebie. Jak pisałem wcześniej, buty uratowały mi kostkę - tylko trochę pobolało ale nic groźnego się nie stało.  Akcja miała miejsce we Wrocławiu, pani w Fiacie 500 wymusiła z podporządkowanej i niestety pomimo uniku zahaczyłem o jej  zderzak tak , że noga dostała się pomiędzy motocykl a jej zderzak.

But po całej akcji wygląda jak poniżej.

image.thumb.png.b33b9db2c3bba8fbd2d05bcb66c4dc7f.png

Gdybym był w "miejskim" to raczej tak łagodnie by się nie skończyło.

Doświadczenie poparte praktyką - to mi się podoba. Dobrze, że wszystko ok

w sumie ..... w wojsku 365 dni chodzilem w opinqczach i w lato przy 35 stopniach...  i w zime przy -20 latem w spodniach z sukna welnianego na przepustke.. smalec lecial z jajec. a nogi plywaly we wlasnym sosie.. ..ale czy o to chodzi????

Ja miałem podobnie. Na forum opisywałem. Gość otworzył drzwi w korku. Bucik stopę uratował co potwierdzili ratownicy z karetki. Buciki to Sidi Vortice.

Ja uważam że nie warto oszczędzać na bezpieczeństwie.

Firmy doskonale wiedzą jak wyłudzić od nas pieniądze. Za wszystko w dzisiejszych czasach trzeba zapłacić.

Finalnie lepiej dołożyć kasę i kupić strój z prawdziwego zdarzenia w ramach możliwości.

Ja poszedłem kiedyś do sklepu i znalazłem sobie buty. W mojej opini zarąbiste.

Założyłem je i miałem nogę jak kopyto słonia.

Sprzedawca przyniósł mi inne buty sam od siebie

powiedział "ja ich Panu nie sprzedaję, ja tylko tu położę"

Przymierzyłem i zaraz mnie się kieszeń szerzej otworzyła. Jakbym założył tenisówki.

Nigdy nie zapomnę mojego zdziwienia z różnicy jaką można odczuć. Droższe były o 30% ale w perspektywie czasu nie żałuję wydanych pieniędzy

Nie oszczędzać. Szukać butów z przegubami kostek i z szynami (jakoś tak się to nazywa)

Tomeku,  Sidi Vortice to najwyższa liga butów no i nie należą do budżetowych :)

Zbliża się gwiazdka. Uśmiechnąć się do mikołaja czy mikołajowej.

Polecam dział recenzje. Da deczko obrazu o bucikach.

• 4 months later...

Taki bucik to raczej do enduro ;)

Przymierzałem tego typu buciki i już w sklepie było ciężko chodzić. Co dopiero po kilku godzinach na nodze.

Zbyt ciężki but będzie naszym koszmarem w upalne dni.

Dzięki Tomek za odpowiedź.

Tak mi też właśnie dość masywnie wyglądają na fotach, na żywo jednak nie miałem przyjemności...

14 minut temu, Tomula napisał:

Dzięki Tomek za odpowiedź.

Tak mi też właśnie dość masywnie wyglądają na fotach, na żywo jednak nie miałem przyjemności...

Buty zresztą ciuchy też. Ogląda się w sklepie i przymieża . Mały spacer też wskazany. Jak wszystko gra

Dopiero wtedy kupujem przez Internet 

• Upvote 1

12 minut temu, rafix napisał:

Buty zresztą ciuchy też. Ogląda się w sklepie i przymieża . Mały spacer też wskazany. Jak wszystko gra

Dopiero wtedy kupujem przez Internet 

Święta racja rafix, innej opcji nie ma.

Tylko jak ktoś czytał temat to wie, że link do tych butów był podany wcześniej, dlatego o nie spytałem licząc, że może ktoś je kupił i powie coś o nich ze swojego doświadczenia...

To co przymierzamy w sklepie , testujemy i sprawdzamy to nie zawsze ma odbicie cenowe w necie .Większość sklepów prowadzi sprzedaż poprzez różne allegro,olx itd tak więc wystarczy dobrze zagadać i masz też dobrą cenę.

Dwadzieścia parę odpowiedzi a jedna z dupy - kalosze 😕 chyba że to temat w melinie założony jako luźne gadki , temat aby doradzić a nie kpić .