Skocz do zawartości

"a tak ku..a zazdrościli, że taki ładny..."

adi
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

... że zaczę od cytatu z @kwinto59, który przyjechał na miejsce poratować i pocieszyć dobrym słowem......

... ostatnie zdjęcie wrzucone na forum, z felernej przejażdzki, wtedy faktycznie był jeszcze taki ładny...

.. ostatnie km w sezone..

..przystanek w MC na kawe, cel sklep, zimne piwko. konczymy sezon... 

...ruszam, małe rono, skręcam w prawo na rondzie, obok ronda pani sprzedaje słoneczniki... normalnie sielanka.

Wyjeżdzam na prostą przede mna 3 samochody....

...w głowie spokój, brak jakichkolwiek chęci wyprzedzania, gonienia... spokojnie dojedziemy do domu....

Nagle... ( :) ) samochód przede mną zjechał mi tak bardzo, że prawie złapał pobocza....

... nie będą taki, jak jest uprzejmy to go wyprzedzę... tak zrobiłem, podziękowałem....

... kolejny przede mną podobnie... w głowie, "jaki miły gest na koniec sezonu"....

... został ostatni, przed nim pusta droga... dobra jade dalej...

... i zaczyna się klasyka gatunku .. 

... w połowie długości wyprzedanego auta, zauważyłem lewy kierunkowskaz w trzecim aucie....

... od razu, 2 hamulce, tylne koło zblokowane.... przednie na szczęście nie...

... pan z trzeciego auta nie przestaje skręcać w lewo (na podjazd zamkniętej hurtowni elektrycznej)....

... moto złożyło mi się jak na żużlu..... (częstochowskie korzenie i CKM Włókniarz we krwi :)

... odbiłem się od bravo prawą stroną i przewróciłem na lewy bok ...

... ostania myśl przed uderzeniem, "Kasia mnie zabije" :) ...

... leże na brzuszku... nic mnie nie boli, wstaje....

... starszy Pan, który się zatrzymał, przeprasza mnie, że mi nie pomoże podnieść motocykla bo jest po zawale i bajpasach, podziękowąłem i powiedziałem, że nie trzeba, dam radę ...

... podszedłem do moto, podniosłem zepchnąłem na bok, postawiłem na stopce ....

... Pan z bravo zaczyna mnie przepraszać, że mnie nie widział.... że wpadła mu do głowy genialna myśl, że kupi żonie słoneczniki do wazonu, że musi zawrócić....

W brawie (na szczęście) po lewej stronie spi sobie w foteliku mała dziewczynka, w momencie spotkania się obu pojadów na chwile się obudziła, potem poszła spać daelej...

.., zadzowniłem do wspomnianego wcześniej @kwinto59  i @Micrus....

...człowiek, zdenerwowany, roztrzęsiony, nie chciałm wsiadać na moto....

@Micrus i @kwinto59 spisali się na medal, po parunastu minutach oboje na miejscu, Kwinto spisał oświadcznie i odwiózł mnie do domu, Micrus zabrał moto do siebie... (pojechał mim dzielnie mimo ułamanego lewego kierunkowaskazu) :)

Jeśli chodzi o mnie: zaczął mi lekko puchnąć nadgarstek... pojechałem kontrolnie do szpitala, RTG i podejrzenie pęknięcia kości łódeczkowatej... gips....

W poniedziałek poszedłem sobie na USG ręki - wszystko w porządku, ręka mocno stłuczona.... 

poz reką mały siniaczek pod lewym kolankiem :)

... więcej szczęścia niż rozumu....

Sprzęt trochę poobijany (tłumnik, bak, przedni błotnik, lusterka, połamany lewy kierunek, gmole ochroniły silnik, a kuref centralny - tył), przemyślałem i będę chciał go puścić tak jak stoi... 
... pod blokiem go nie naprawię... brakuje, umiejętności, czasu... , a i tak chciąłem kupić coś większego :) 

... dziękuję za uwagę :)

Jesszce raz ogromne podziękowania za pomoc dla @kwinto59 i @Micrus.

parę fotek:

bandit_01.thumb.jpg.ce4148577ee959133d0be43f1ac9ff6d.jpgbandit_09.thumb.jpg.709c37ceb4d32b3525b219e6d2a29187.jpgbandit_08.thumb.jpg.6387713ba14b5f0f940b840ce78a08e5.jpgbandit_07.thumb.jpg.ed8d8711ddea7a86853f2c43282f03e8.jpgbandit_06.thumb.jpg.18dcab7b6a721d4f93604db9bd9ceea7.jpgbandit_05.thumb.jpg.e13a4c2d11bea66fdee998d5c282ffb8.jpgbandit_04.thumb.jpg.d96d8a4c82487b30b04075e62496865a.jpgbandit_03.thumb.jpg.6a2c997d82a2153c9041b341673b0112.jpgbandit_02.thumb.jpg.5c5fa6950347f1957b59dcf66911641c.jpg

( wkrótce wrzuce ogłoszeni na OLX dla zainteresowanych :) )

Najważniejsze że bez strat w ludziach 🙂  Kwinto i Mikrus wiadomo pierwsza liga 

Kasia nie zabiła, zmusila do slubu i sprzedania moto 😂

Dobrze ze bez wiekszych strat na zdrowiu, moto kupisz nastepny przynajmniej w męskim kolorze jakims :)

ślub był ustalony wcześniej, :) myslalem, że mnie zabije jak sobie coś zrobię :)

moto chce sprzedać i kupić coś jakąś S-ke, jakieś 1250.... :) 

Adi, ciesz się że dużo szczęścia miałeś i nic Ci się nie stało.
A moto - wiadomo rzecz nabyta. Sprzedasz albo naprawisz.
Pozdro

Szczeście że tylko tak się skończyło...

nie szalej stary!
a z moto to praktycznie nic sie nie stalo wiec pojdzie szybko.

DZC

Moto faktycznie niewiele ucierpiało ,,, 

i obym nie potrzebował od Ciebie nigdy TAKIEJ pomocy :) 

Ale widzisz worki całe ,pyry się nie rozsypały tylko we woreczkach na regaliku. Mówiłem nie szalej , prosiłem polataj ze mną ja emeryt już prawie się uzupełnimy wiek i rozwaga, a tak na serio kupuj te 1250 😂 Widzisz gdybyś miał linię modelki mogłoby być gorzej a tak naturalne airbagi zrobiło co trzeba 😛

eh, będzie łomot od Havany :P

DŻC :uscisk:

to pijemy za twoje zdrowie że nie ucierpiało?

dżc, dobra okazja żeby zmienić moto :D

Identyko jak u mnie, tylko ja nie upadłem chociaż ciężko było nie upaść. Zrobiłeś foto strat w aucie?

Git, najważniejsze że wszystko ok z Tobą Adi. 

Jak się ostatnio na rowerze wywróciłem to bardziej się obtłukłem :) Dobrze, że nic więcej się nie stało. A motocykl się zrobi na tip top.

Nie martw się, do wesela się zagoi :D A moto bym zostawił i zrobił. 

• 3 months later...

moto było sprzedane w grudniou jako uszkodzone.

wczoraj pojawiło się na OLX :)  typ nawet go nie przerejestrował.

dla zainteresowanych link poniżej ;)

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsf-650-bandit-2009rok-CID5-IDDMLbe.html

Pytałem typa, czy moto miało jakieś "przygody"  odp. "nic na to nie wskazuje, motocykl doskonale się prezentuje" 

Może napiszmy do niego wszyscy na OLX czy moto aby na pewno bez przygód :D to się zmiesza haha - swoją drogą za ile wystawiłeś ?

ja go wystawiałem za coś koło 7 tys

Taniej kupić drożej sprzedać co w tym złego.

Motocykl był po niewielkiej przygodzie, można powiedzieć że uszkodzony kosmetycznie, wstawił wydech, wyszykował i chce zarobić.

Ja będę polecał jak ktoś ze znajomych będzie chciał kupić bo wiem co to za motocykl. Na sprzedaż jest mnóstwo takich złomków, że ten to istna perełka :)

ja absolutnie tego nie neguję. wrzuciłem to jako ciekawostkę.  tutaj można zobaczyć wersje przed i po. 
typ nie odkleił nakleki PBC z wahacza więc musi się spodziewać że ktoś może znać historię tego sprzętu. 

eee przesadzacie, koleś kupił, uszkodzenia były kosmetyczne, wystawia i nie pisze "bezwypadkowy" , jakby skleił go z dwóch to byłoby się czego czepiać. A jakby ktoś mnie spytał o mój czy miał jakieś przygody to co mam mu powiedzieć przy sprzedaży, niech sobie sam sprawdzi bo mi i tak nie uwierzy.