Skocz do zawartości

Malowanie felg.

SeyJey
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Sezon się skończył więc pasuje się wziąć za swój sprzęt. Chciałbym odmalować felgi. Piaskowal ktoś może felgi w swoim bandicie? Jak wygląda sytuacja?  Dzisiaj dzwoniłem do jednego zakładu to Pan powiedział że jedne wychodzą okej a niektóre jakby struktura przypomina baranka. Fabrycznie były one pomalowane proszkowo czy mokro na mokro?

zadne piaskowanie ani srutowanie. paskudne bedą.. sam cgcesz robic?  ja juz kilka komlpetow robilem.   chema woda..   😉i lakier..   wychodza ladniejsze niz oryginal

Nie chciałem oddać do jakiegoś warsztatu żeby to ogarnęli. Czym to robiłeś? Lakier w spray czy coś lepszego? ;)

zadne piaskowanie ani srutowanie. paskudne bedą.. sam cgcesz robic?  ja juz kilka komlpetow robilem.   chema woda..   😉i lakier..   wychodza ladniejsze niz oryginal

nie powielaj tematu. o malowaniu jest tutaj cala ksiazka

Gdzie dokładnie bo szukałem i nie mogę znaleźć.

w wyszukiwarce w prawym gornym rogu wpisz: malowanie felg.  na pierwszych 2 stronach wynikow masz 3 tematy na ten temat.

dodatkowo zobacz sobie tematy Dunczyka/Calanthe o jego projektach motocykli. pokazywal i tlumaczyl jak malowac.

Edytowane przez Walle

Dziękuję kolego tak szukałem lecz chciałem uzyskać jeszcze więcej informacji :)

Jak masz trochę pieniędzy to idź w proszek. Jak masz troche pojęcia o malowaniu to szprejem też da rade.

Nie wiem co cię skłania do odnawiana felg, zmiana koloru czy tak bardzo zniszczone?

Bo jeśli tylko odpryski to daruj sobie, szkoda czasu i hajsu.  Ja odpryski po kamieniach robię punktowo pędzelkiem i ładnie się zlewa.

proszek to grobo na wyrost... poza tym wezma od ciebie z 600 pln  skoro za samoch 1200 . orginalny lakier na felgach jest b. slaby. .  tych porad tak bym nie sluchal bo juz widzialem jak plyn wymienial jeden🤣

Kolego 290 zł za wypiaskowane i pomalowane 2 felg i 2 zbiorniczków na płyn hamulcowy. Tylko Pan który się tym zajmuje powiedział że efekt może być słaby ponieważ to felga motocykla.

3 minuty temu, SeyJey napisał:

Kolego 290 zł za wypiaskowane i pomalowane 2 felg i 2 zbiorniczków na płyn hamulcowy. Tylko Pan który się tym zajmuje powiedział że efekt może być słaby ponieważ to felga motocykla.

.... I nie jest przez telefon stwierdzić czy fabrycznie była malowana proszkowo czy metodą mokro na mokro.

1 godzinę temu, Maryusz napisał:

proszek to grobo na wyrost... poza tym wezma od ciebie z 600 pln  skoro za samoch 1200 . orginalny lakier na felgach jest b. slaby. .  tych porad tak bym nie sluchal bo juz widzialem jak plyn wymienial jeden🤣

17 ", 5 sztuk sciaganie chemiczne lakieru, piaskowanie w razie potrzeby i proszek - 750 zl za komplet 5 szt. 

20190920_080543.jpg

20190912_091240.jpg

IMG-20190920-WA0030.jpg

Edytowane przez darekb1

Ładnie ale widać w lewym rogu tam gdzie najwięcej światła pada, że powierzchnia przypomnij baranka. A właśnie tego chce uniknąć. No nic najwyżej pomaluję je normalnym lakierem ;)

wlasnie o to chodz.. ze to tak na odpierdol..  sprawa wyglada tak. ze ini wala na to proszek. potem baza i klar. nie spuszczają sie na tym. srutuja te felgi albo piaskuja. i wy chodzi szajs.. nijak to ma sie do oryginalu.. swierze to ladniejsze..ale to jest wada lakiernicza.. !..sam zrob .. wyjdzie lepiej. i kasa mniejsza. tak na odpierdol tez bym  taka kase wziol.. jak komus lata. a mial styrane felgi to ok. dla mnie to nie do przyjecia.. tyle ze czasowo. ja swoje od auta robilem 1.5 miecha.A motocyklowe z tydzien. ale efekt ladny. na samochodzie to sie rozmywa. bo patrzysz na nie z ok 1m 70. pasuja do tej fury   . a  co to za fura? bo wyglada kozacko

Edytowane przez Maryusz