Skocz do zawartości

samochod , lpg

nieaktywny7
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W dobrym stanie i do 3 tysięcy? To przecież antonimy!

Ale do jakiej fury? Jaka moc? Wtryski, reduktory? Jakieś wymagania?

8 minut temu, linczester napisał:

Ale do jakiej fury? Jaka moc? Wtryski, reduktory? Jakieś wymagania?

Beny chce kupić auto już z lpg do 3tyś zł.  Nie instalacje gazową 

• Upvote 1

6 godzin temu, rafix napisał:

Łooo panie! I dlatego wlasnie lepiej nic w swięta nie pisac... moje czytanie ze zrozumieniem troszeczkę wczoraj kulało... sorry!

Mam Peugeota 406 z lpg 1999r, 2.0 16v , w stanie średniawym no i do kwietnia 2020 zamierzam się go pozbyć. Jak coś to na PW

intersuje mnie blacha ok , reszte ogarne  bo  nie chce mi sie jeszce z migomatem latac , a 3 k za taki stan to wystarczajaco 

Blacharka - lakier w niektórych miejscach się łuszczy, posiada w kilku miejscach pęcherze, jakieś drobne zarysowania i wgniecenia, progi wymienione ok 5 lat temu,

Silnik 2.0 16V, Ew10J4, 136 KM - przebieg ok 350 tys km (kiedyś naprawiałem licznik i obecnie na nim  jest ok 260 tys przebiegu), lekkie wycieki oleju z silnika

lpg butla ważna chyba jeszcze z 4-5 lat (wymieniałem ją), mieści ok 34 litry lpg, zawór tankowania ukryty w wlewie paliwa, wszystkie kwity dot. lpg - OK)

akumulator - około 3 letni

tłumiki - (kpl) wymiana około 3 lat temu

koła - 2 komplety  kół (alu - letnie w stanie do wymiany, stalowe - zimowe stan średniawy)

w zeszłym roku wymieniałem cewkę zapłonowa

autoklima - latem jeszcze działała

hak holowniczy (wbity  w dowód) - gniazdo uszkodzone.

Jest to Sedan, model D9 (w nowej budzie),  koloru srebrny metal, szyby z przodu elektryczne, klima automatyczna, radio Panasonic, czujnik deszczu, posiadam go już 13 lat, pochodzi z salonu w Polsce i jestem jego drugim właścicielem, przegląd do sierpnia 2020 roku, ubezpieczenie do kwietnia 2020. Zrobię parę fotek i zamieszczę w temacie.

Edytowane przez jacek1

6 godzin temu, jacek1 napisał:

Blacharka - lakier w niektórych miejscach się łuszczy, posiada w kilku miejscach pęcherze, jakieś drobne zarysowania i wgniecenia, progi wymienione ok 5 lat temu,

Silnik 2.0 16V, Ew10J4, 136 KM - przebieg ok 350 tys km (kiedyś naprawiałem licznik i obecnie na nim  jest ok 260 tys przebiegu), lekkie wycieki oleju z silnika

lpg butla ważna chyba jeszcze z 4-5 lat (wymieniałem ją), mieści ok 34 litry lpg, zawór tankowania ukryty w wlewie paliwa, wszystkie kwity dot. lpg - OK)

akumulator - około 3 letni

tłumiki - (kpl) wymiana około 3 lat temu

koła - 2 komplety  kół (alu - letnie w stanie do wymiany, stalowe - zimowe stan średniawy)

w zeszłym roku wymieniałem cewkę zapłonowa

autoklima - latem jeszcze działała

hak holowniczy (wbity  w dowód) - gniazdo uszkodzone.

Jest to Sedan, model D9 (w nowej budzie),  koloru srebrny metal, szyby z przodu elektryczne, klima automatyczna, radio Panasonic, czujnik deszczu, posiadam go już 13 lat, pochodzi z salonu w Polsce i jestem jego drugim właścicielem, przegląd do sierpnia 2020 roku, ubezpieczenie do kwietnia 2020. Zrobię parę fotek i zamieszczę w temacie.

pposlij na priv

W dniu 27.12.2019 o 00:03, rafix napisał:

😂😂😂😂😂😂😂😂😂

2 godziny temu, MaQ(GoobLee) napisał:

😂😂😂😂😂😂😂😂😂

co w tym smiesznego ?

1 godzinę temu, benywariat napisał:

co w tym smiesznego ?

Pewnie myśli że 3ts to żart i nie można w tej cenie kupić auta z LPG nadającego się do jazdy.

Nie prawda. Mam golfa 4  2.0 benzyna z LPG, oprócz niewielkiej korozji o 400ts przebiegu jest w całkiem niezłej kondycji 100ts jeszcze spokojnie przeplata.

Nie dawno zastanawiam się nad sprzedażą i myślałem właśnie podobnej kwocie

Jednak rozmyslilem się , dojadę go do końca a potem szrot.😁.

W dniu 27.12.2019 o 00:03, rafix napisał:

😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Nie, nie śmieję się z auta za 3.000 w żadnym przypadku, tylko z żartobliwie brzmiącego wpisu o instalacji gazowej gdyż wymontowanej instalacji gazowej nie da się ponownie założyć. Przy z przedaży nissana miałem ten problem . Nikt raczej nie szuka instalacji gazowej w tej cenie i to wydało mi się zabawne. Panowie przecież to oczywiste że nie chciałem nikogo urazić moim wpisem a mimo tego jeśli się tak stało, przepraszam.

• Upvote 1

3 godziny temu, MaQ(GoobLee) napisał:

Nie, nie śmieję się z auta za 3.000 w żadnym przypadku, tylko z żartobliwie brzmiącego wpisu o instalacji gazowej gdyż wymontowanej instalacji gazowej nie da się ponownie założyć. Przy z przedaży nissana miałem ten problem .

Da się tylko trzeba znaleźć odważnego gazownika, który wystawi na montaż homologację i poświadczy nieprawdę o montażu nowych elementów.

Da się tylko trzeba znaleźć odważnego gazownika, który wystawi na montaż homologację i poświadczy nieprawdę o montażu nowych elementów.

Nie przejdzie. Zdublowany TDT zbiornika z automatu blokuje wyciag u homologatora.

Chyba, ze wlozysz nowy zbiornik lub poswiadczysz totalna nieprawde wystawiajac kwity u innego homologatora ( watpie by wspolpracowali miedzy soba na tym poziomie)

przepraszam za brak polskich znakow

to miałem na myśli. nikt się nie podejmie zdemontowanej instalacji zakładać na nowo. Nawet zakładając nową butle gazową ciężko to przejść. Byłem dowiadywałem się wypytywałem ciężko z tym tematem. Miałem w nissanie gaz, który zdemontowałem, po roku chciałem zamontować go jeszcze raz niestety nie było takiej możliwości 

Problem uzywek raczej zostal rozwiazany ( bez wdawania sie w szczegoly) jednak bylbym ostrozny kupujac auto ze swieza instalacja, ktorej homologacja zostala wypisana recznie.

pozdr

Dlatego pewnie benywariat szyka na forum, albo zapytał na forum 

• Upvote 1

A ja sie wpierdziele w parade i zapytam, istnieja male samochodziki do 1000 ccm z instalacja gazowa?

Ewentualnie kupil bym dla corki.

Kiedyś byłem posiadaczem cinquecento 700 z lpg, więc takie dziwolągi istnieją!

Znajomy miał polo 1.0 z ostała ja gazowa. Wiec są napewno. 

E, napewno?

Zona ma vw up i niby nie ma, tak mi powiedzieli.

Musze sie z tym zainteresowac bo city go w zasadzie jest to samo.

Edit

No tak, produkuja ale na cng a nie na lpg. 

Moze dlatego powiedzieli, ze nie ma.

Dodatkowo, stacje z cng mozna z lupa szukac.

Edytowane przez pioter

Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.