Skocz do zawartości

S > N

Deptak
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panie i panowie. Zapadła decyzja... trzeba wykastrować młodego :P. Odraz uprzedzam aby nie komentować w stylu : po co ci to ?!nie opłaca ci się to !Sprzedaj S i kup N itp. A więc lec goł ! Bandit 600S 2004r . Do rzeczy !

Górna półka. - Idze już z Anglii

Stelaż z uchwytem lampy. - w drodze z Alledrogo

klamka sprzęgła - czekam - ale z 1 gen.. zobaczymy jak przyjdzie (do zamocowania lusterka)

uchwyt mocowania lusterka - jest w drodze Nówka sztuka OEM

Pozostało :

lampa

lusterka

zegary - i tu jest największa bolączka $$ - zakupiłem ,,obudowę zegarów sam przód myślałem że przełożę, po zakupie zajrzałem dopiero że w S są niekompletne kubki. :(

i dochodzi że potrzebuję jeszcze kubki zegarów i mocowanie ich. I tu się zaczyna zabawa- czy będzie to wszystko pasowało ? 

2 Opcja- mam gościa który by mi wszystkie rzeczy sprzedał potrzebne Do N-ki ale z 1 generacji. I tu jest pytanie czy to wszystko będzie pasowało ? boję się że wtyczki mogą być inne, czy półka będzie pasowała na lagi albo stelaż . Muszę podjąć decyzję do wieczora. Żałują że sam zacząłem kompletować części. Nie widziałem że to będzie takie trudne. Pomożecie, doradzicie ?

Ps. Będą na bieżąco informował o przeróbce może to długoo trwać Pozdrawiam

👍 eski ..mnie denerwuje ta buda sprzodu. no i wyglad 😐mam wrazenie jak bym jechal.skuterem wodnym. ale kto co lubi w choperze tez wypi..em szybe i inne huje muje

4 godziny temu, Maryusz napisał:

👍 eski ..mnie denerwuje ta buda sprzodu. no i wyglad 😐mam wrazenie jak bym jechal.skuterem wodnym. ale kto co lubi w choperze tez wypi..em szybe i inne huje muje

Taa... te owiewki, podoba mi się bandzior z owiewkami no i ten komfort bez i z ...ale  powiedzmy sobie szczerze wyglada on, uwaga cytuje panią z ulicy  nie znająca się na motocyklach: a dlaczego ten motór jest nie kompletny ?!?. Ja! tzn. I znowu cytat: on jest chyba nie kompletny. 😅 My motocykliści inaczej na to patrzymy. Ja się zakochałem w gołym bandziorze N, a że kupiłem S... nie żałuje i napewno owiewki nie sprzedam bo zamierzam dalekie trasy nim robić. Ale ja jestem staroświecki, czyli motocykl dla mnie musi być:  najmniej bajerów (mam scottoiler, ładowarkę, chwyt na telefon, i nowszy model - ironia 😛)

Ma wyglądać jak motocykl: czyli piec na wierzchu no i lampa... taka jak w wuesce 😅 noo i przedewszystkim starej konstrukcji gaźnikowy, ożeberkowany  i chłodzony powietrzem/olejem no i nie do zajechania. Dlatego go przerabiam na Skurw.... 

e tam staroswiecki...motur to motur. a nie choinka.. ajaki jest komfort. jechac w deszcz lub przy +5.  ?  albo z kuframi  i jeszcze plecakiem?  ze zbolalym kregislupem i bolacą dupa. chce miec komfort pakuje sie  do auta. 2.0 klima i mam komfort.nie ma to jak 30 lat temu.. kask marbo albo bela. opina cze wojskowe ramoneska. dorwalao sie gdzis spodnie ze skory atak.to dzinsy. rekawice jakie kto mial.. i sie etz. pocinalo. i bylo sie szczesliwym  

18 godzin temu, Deptak napisał:

Ma wyglądać jak motocykl: czyli piec na wierzchu no i lampa... taka jak w wuesce 😅 noo i przedewszystkim starej konstrukcji gaźnikowy, ożeberkowany  i chłodzony powietrzem/olejem no i nie do zajechania. Dlatego go przerabiam na Skurw.... 

Jak by wszyscy mieli takie podejście jak Ty to byśmy dalej konno jeździli :D

tez ciekawe. .👍

Edytowane przez Maryusz

13 minut temu, benywariat napisał:

do mk2 wrzucic rzeczy z mk1 to dopiero rzezba zrob tak jak ttrzeba jak juz chcesz 

tak nie będę się w to bawił, dobrze że nie kupiłem całego zestawu mk1. 

• Upvote 1

• 5 months later...

Pany, podłączam się do tematu. Jakiś czas temu przerobiłem swoją 1 generację z S na N. Teraz chcę wrócić do oryginału czyli do S- zapomniałem gdzie był klakson (pod owiewką gdzieś) oraz jak była dokładnie puszczona wiązka do lampy- mógłby ktoś pstryknąć foto jak to jest w oryginale? HELP 💩

On 6/3/2020 at 11:36 AM, Tybek said:

Pany, podłączam się do tematu. Jakiś czas temu przerobiłem swoją 1 generację z S na N. Teraz chcę wrócić do oryginału czyli do S- zapomniałem gdzie był klakson (pod owiewką gdzieś) oraz jak była dokładnie puszczona wiązka do lampy- mógłby ktoś pstryknąć foto jak to jest w oryginale? HELP 💩

zobacz w dziale download sa minifiszki do 1 generacji. tam powinno byc wszystko.

• 9 months later...

No pany i panewy ja również w końcowej fazie zmiany S ->N. Ogólnie kupiłem S w fajnej kasie a zawsze latałem golasem, więc zapadła decyzja że się coś zadrutuje. Oczywiście były chwile kur....a po co kupowałeś S, było poczekać na jakąś Nkę ale teraz już w sumie jestem zadowolony. Taki personal Bike. Jeszcze brakuje kilku elementów bo oddane do malowania ale już można upalać, szczególnie fajne moto do wheelie :)