Skocz do zawartości

Wiosenny przegląd Bandita

napoleon
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

czytej ze zrozumieniem ilosci sa podane dla dwoch roznych generacji , olej 10w no chyba ze jestes madrzejszy to lej 15 , olej nie sluzy do utwardzania  zawieszenia od tego sa sprezyny 

Dobra czyli dla 2004 rocznika która wartość jest prawidłowa ?? Spokojnie umiem czytać że zrozumieniem ale tylko w ojczystym języku  po angielsku niestety troszkę gorzej. Czyli 10 W to.juz wiem I jeśli dobrze przeczytałem doczytałem to 510 ml. I 112 mm ?? 

Godzinę temu, DominikDominik32 napisał:

Dobra czyli dla 2004 rocznika która wartość jest prawidłowa ?? Spokojnie umiem czytać że zrozumieniem ale tylko w ojczystym języku  po angielsku niestety troszkę gorzej. Czyli 10 W to.juz wiem I jeśli dobrze przeczytałem doczytałem to 510 ml. I 112 mm ?? 

jak zmieniasz tylko olej to mierz do lustra czyli 112mm. Olej jak Beny pisze 10W (Ja zalałem do siebie pełny syntetyk motula i jest git)

No jak narazie mam zamiar tylko olej ale co wyjdzie przy rozbiórce lagow to się zobaczy. Chciałbym tylko to ale jeśli wyjdą slizgi panewki uszczelniacze to będę musiał wszystko 😉 ale wszystko pokoleniu sprawdzać będę 

Z doświadczenia już wiem, że mimo, iż uszczelniacze wyglądają na dobre, to i tak warto je za jednym razem wymienić. Ja tak nie zrobiłem. Przyjanuszowałem i po paru tygodniach się zeszczały. Nie jest to duży koszt, ale podwójna robota wówczas. 

A powiedz mi jaki koszt mniej więcej całych uszczelniacze całego takiego zestawu ?? Masz może jakiś link z takim zestawem ??

Tyle, że ja tego sam nie robiłem. Znaczy, olej wcześniej sam wymieniałem, ale drugim razem już oddałem do mechanika, bo byłem umówiony na zawory, a te lagi to wyszło przy okazji, bo akurat to zauważył podczas oględzin motocykla. Płaciłem za wszystko, a jaki koszt to już nie pamiętam, to było 2 lata temu...

4 godziny temu, DominikDominik32 napisał:

W larsenie dostanę takie komplety ?? 

Prawdopodobnie będą oddzielnie olejowe i pyłowe, ale bez problemu Ci je dobiorą na miejscu. 

20 minut temu, MajkelZ napisał:

Prawdopodobnie będą oddzielnie olejowe i pyłowe, ale bez problemu Ci je dobiorą na miejscu. 

A gdzie tutaj w naszej okolicy jest taki dobry sklep moto ?? Z częściami  

O widzisz dzięki kolego okazało się właśnie że tam pracuje mój kumpel. Zaraz będę wiedział co i jak. 

Koledzy powoli robię zbiory do przeglądu dziorka I powiedzcie mi jaki smar do łożysk polecacie między innymi kiwaczki wachacza itp. ?? 

Koledzy A jeśli chodzi o filter paliwa znalazłem na larsonie za 75 zł to mozliwe ze za taki filterek tyle ?? 

14 godzin temu, DominikDominik32 napisał:

Koledzy A jeśli chodzi o filter paliwa znalazłem na larsonie za 75 zł to mozliwe ze za taki filterek tyle ?? 

tak, oem suzuki coś koło tego kosztuje w detalu. Jednak filtruje on tak samo paliwo jak inne znacznie tańsze filtry. 

po mojemu to wywalić każdy filtr paliwa. dawniej olejaki tego nie miały i jeździły.

Sądzisz że będzie chodziło to lepiej ?? Czy nie bedzie żadnej różnicy ?? 

Ja z filtrem miałem tylko problemy. Bandzior przygasał, brakowało mocy na większych obrotach/przycinał się. Wywaliłem filterek i od trzech lat spokój. W baku masz filter i to wystarczy  😉

Edytowane przez lunatiC

Spoko koledzy idąc waszym przykładem tego wymontuje.wstaic nowy wężyk czy łącznik ??

Godzinę temu, DominikDominik32 napisał:

Spoko koledzy idąc waszym przykładem tego wymontuje.wstaic nowy wężyk czy łącznik ??

Nowy wężyk

• 1 month later...

Koledzy prosił bym o podpowiedź, jaki smar do jarzma hamulcowego polecacie ?? Może być ceramiczny w sprayu?? Teraz rozbieramni Czyszcze I tak sobie myślę czy mam owy same??

W serwisowce coś jest , tylko za cholerę nie mogę znaleźć legendy do tych smarów co który smar do jakiej litery przynależy 

16085548132643229136065018543066.jpg