Skocz do zawartości

Aukcja sztuki - walcząc z koronwirusem

ZuZa
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

kolektyw artystyczny, do którego należę, organizuję internetową aukcję sztuki: https://www.facebook.com/events/1350394935144813/
50% zysku z aukcji zostanie przeznaczone na organizowaną zbiórkę Siepomaga.pl na walkę z koronawirusem, a przy okazji możecie kupić jakiś ładny obrazeczek :)
Koronawirusa nie lubi nikt, a ładne rzeczy lubią wszyscy :D

W ofercie znajduje się także obraz mojego autorstwa, jednak tutaj bardziej przyświeca idea pomocy niż chęć zarobku, gdyż to nie pierwszy obraz, który wystawiam na aukcję charytatywną 🥳
Także jesli macie mozliwość, kupcie takie dzieło, ktore Wam się podoba najbardziej, a przy okazji zrobicie dobry uczynek ❤️

Aukcja potrwa od 1 do 5 kwietnia:
https://femikolektyw.pl/femikolektywna-aukcja-sztuki/?fbclid=IwAR0pJRkEiTataQ21ACLfAzzQg_Z64K-wK6Qj1D93VhbEm-e0lQodcnzj55M

trzymajcie się zdrowo :D

Fajne te dziela a jednak, brak czegos w kolorach czarno bialych i gradacji 8 bitowej. No, 4 bitowa tez by wystarczylo.

Ps.

To sa kolory, ktorymi zona stroi obecnie mieszkanie i niezle to wychodzi.

Hm...... Zuza może to twoja koleżanka Martyna Wójcik?

Podobają się mi te "Regaty", ale....

O ile format portret do reszty obrazów pasuje to "Regaty" w tym układzie zdecydowanie nie.

Pierwszy jacht na planie niedopieszczony. Brak załogi i achtersztag wisi. Na regatach trochę pływałem i to jest hm....Może być zamazana postać itp, ale umówmy się - jacht sam nie płynie.

Niebo nie podoba mi się w takiej formie niedbałej. Wolałbym jakąś mozaikę z odrobiną zachodzącego słońca. Oczywiście delikatnie (tylko leciutko ożywić obraz) bez bazarowych zachodów słońca

Taki 100-110 X 70cm oczywiście w orientacji poziomej to może i bym "łyknął" za 300 zeta. Jak by chciała trochę nad tym dziełem popracować? Pasował by mi do szarej ściany.

Zuza ten twój "Łoś" ładny, ale ja mieszkam w lesie i mam dosyć łosi, dzików i bezpańskich psów😠

Pioter, Kazmir....jest takie powiedzenie - szewcze, trzymaj się kopyta :-)

Powiem tak - akcja angażowała artystki profesjonalne i nieprofesjonalne :D ważne, że chciały zrobić dobry uczynek ^_^

Cytat

Apelles z Kolofonu był nadwornym malarzem Aleksandra Wielkiego. Jego dbałość o szczegóły i wierność oryginałowi, nieczęsto spotykana w tamtych czasach, stawiały go w szeregu wybitniejszych twórców Hellady. Pewnego dnia, malując obutą nogę jakiejś postaci Apelles spotkał się z krytyką ze strony szewca. Rzemieślnik, specjalista w swoim zawodzie, dostrzegł w malowanym bucie wiele nieścisłości i malarz, pod wpływem fachowej krytyki zmuszony został poprawić swoj błąd. Gdy jednak szewc zaczął ganić udo malowanej postaci Apelles odparował: - Szewcze, trzymaj się kopyta!

Mnie nie było dane oglądać ud artystek😜 Może jak bym zobaczył to bym (na 100%) wszystkie uwagi wycofał😀