Skocz do zawartości

[Pas Nerkowy] Vanucci - Windmaster

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Pas nerkowy Vanucci Windmaster - pas wykonany jest z materiału którego nazwa zapewne nikomu nic nie mówi czyli Tactel. Z tego co dowiedziałem się o tym materiale jest to materiał produkowany przez firmę DuPont składający się z drobnych elastycznych mikrowłokien. Co to oznacza w praktyce, materiał jest przyjemny w dotyku, ma charakterystyczny połysk, nie przyjmuje wody a co najważniejsze potu, zatem pas po iluś tam użyciach pas nie będzie śmierdział. Materiał ten stosowany jest również wśród producentów odzieży outdoorowej np. Hannah. Prócz tego pas jest wyposażony w membranę Sympatex która pełni tutaj coś w rodzaju windstopera oraz ma zapewnić oddychalność. Pas dodatkowo posiada pionowe wzmocnienia które mają za zadanie wzmocnić ten odcinek lędźwiowy kręgosłupa. Wzmocnienia te jest to nic innego jak zaszyta jakaś sztywna gąbka która swoje zadanie spełnia moim zdaniem średnio, wolałbym mieć troszkę bardziej usztywniony ten odcinek kręgosłupa. Rzep zastosowany w pasie jest bardzo mocny i dosyć szeroki. Pas miałem okazję testować w zakresie temperatur od ~15 do 30 paru. W temperaturach ~15 spisuje swoje zadanie świetne, w nerki i krzyże jest cieplutko nic nie wieje można komfortowo podróżować poza tym pas jest bardzo wygodny nigdzie nie ugniata ani nic. Jednak żeby ten warunek był spełniony pas trzeba założyć idealnie na wysokości nerek, jeśli założymy go za nisko czyli za bardzo naciągniemy na biodra pas ma tendencje do podnoszenia się i wtedy po plecach zaczyna wiać i trzeba się zatrzymać i go poprawić. W pasie latałem także w lipcowe upały gdzie termometr często wskazywał ponad 30 stopni. W takich temperaturach można powiedzieć najłatwiej jest sprawdzić oddychalność membrany która okazała się średnia. Po jeździe w tego typu upałach po ściągnięciu pasa nerkowego podkoszulek pod spodem był średnio mokry od potu. Ogólnie oceniając pas ten w skali od 1 do 5 ocenił bym na mocne 4 aczkolwiek porównania z innymi produktami tego typu nie mam.

Pas z przesyłką kosztował mnie ~70 złotych co moim zdaniem jest ceną dobrą jak za ten produkt.

ihost_1331740978__product.jpg

ihost_1331740992__205646_vanucci02.jpg

Edytowane przez jab2