Skocz do zawartości

Amortyzator skrętu bandit 1200 97 r. 1 GEN

Koło
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w krótkim temacie przedstawię wam jak zamontować amortyzator skrętu do swojego bandita nie wydając na to setek złotych, a mianowicie ja oglądając na allegro dedykowany amortyzator skrętu do bandita 1.2 1 gen, złapałem się za głowę że cena oscyluje grubo powyżej 1000 zł, z firmy toby dokładnie z mocowaniem 1600 zł, no nic bardziej mnie nie mogło zmotywować żeby pomyśleć jak to zrobić naprościej i najtaniej. Zaczynając od tego że zakupiłem amor skrętu z ali express który kosztował mnie 200 zł i do tego mocowanie na lagi (43mm) za 40 zł. Jak asortyment do mnie dotarł to zacząłem się głowić i nic nie pasowało do siebie, więc trzeba było coś wymyśleć i wymyśliłem że można by skorzystać z mocowania na zaślepkę w ramie, i vio la zadziałało perfekcyjnie, a więc robimy tak : przykręcamy mocowanie na lagi które może dość cięzko wejść bo blokuje je mocowanie migacza, ale śrubokręt lekko podważyć i wejdzie, odkręcić zaslepkę na ramie, przewiercić mocowanie na srubę M8 tak samo zrobić z tą zaślepką żeby ładnie się wpasowała, dorobić sobie dystans żeby lekko odsadzić amortyzator od ramy, po prostu żeby się nie blokował (tulejka jakaś coś w tym stylu) i możemy robić pierwsze przymiarki, u mnie to wyglądało tak że po wsadzeniu blokował mnie ten plastik, ale żeby ładnie to w miarę wyglądało i nie było dziury, to postanowiłem lekko go przyciąć w miejscu gdzie uciskał amortyzatori, odgiąć musimy też przednie mocowanie tego plastiku bo o to też amortyzator w późniejszym stadium haczył, po tych operacjach siedzi i wygląda jak na załączonych fotkach, postaram się oznaczyć na zdjęciach dokładnie o czym piszę. Działa jak należy po utwardzeniu nie ma szans na jakąś shimme jest bajka :)

97999224-261181271749932-266734624898967

98000435-283450642686347-731033459895566

98164684-2694024224060230-40647517575346

98361207-3013091952063175-35545286222303

98450654-169500091160199-316638969179668

Amor-skr-tu.jpg

cos pieknego👍👍👍👍

• Upvote 1

o jezu tylko nie ten , juz widze go w kolanie przy glebie :( , nie lepiej pod lampa z przodu ?

• Upvote 1

21 godzin temu, benywariat napisał:

o jezu tylko nie ten , juz widze go w kolanie przy glebie :( , nie lepiej pod lampa z przodu ?

Tak szczerze to tez tak pomyślałem.

Tyle że ja chciałem bardziej dyplomatycznie napisać.

Wykon super. Widać dbanie o szczegóły. Niestety mało fortunie wybrane miejsce. Sugerowałbym przeniesienie pod lampę.

Jak będę miał fazę to zdejmę czachę i pomyślę jak to można zamontować ;) Znaczy delikatnie zasugeruje. Bo to w Tylko wola właściciela, gdzie chce mieć amor skrętu :D 

Tomek sprzedaj mi troche czasu :D

5 minut temu, darekb1 napisał:

Tomek sprzedaj mi troche czasu :D

W poprzedniej firmie wysłali mnie na szkolenie Zarządzanie czasem. Po wypełnieniu sondy prowadzący spytał, co ja tu robię ;)

Może TO pomoże

u siebie mam pod lampa , jak nie zapomnje porobie zdjecia co i jak 

amor 1.jpg

amor 2.jpg

amor 3.jpg

Edytowane przez benywariat

• 1 month later...

Fajnie też beny, ja nie wpadłem na ten pomysł, serio żeby go dać pod lampę haha, teraz tak patrzę 😛 u mnie niech tak zostanie, rzuca się w oczy +5 do respektu na dzielni, koledzy na sportach niech wiedzą że to nie przelewki 😂😂😂😂😂 hahahaha 

W dniu 22.05.2020 o 18:01, Tomek napisał:

W poprzedniej firmie wysłali mnie na szkolenie Zarządzanie czasem. Po wypełnieniu sondy prowadzący spytał, co ja tu robię ;)

Może TO pomoże

Tomku czy możesz sie rozwinąć ?  myślę że każdemu pomoże       

• 1 year later...
W dniu 22.05.2020 o 18:58, benywariat napisał:

u siebie mam pod lampa , jak nie zapomnje porobie zdjecia co i jak 

Beny jak dasz radę to wstaw fotki jak jest dokładnie zamocowany amorek przy ramie.