Skocz do zawartości

Bandit 400 Gsf Brak Iskry-Pomocy!

Gość Maniek2120
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam walka z bandyta trwa od miesiąca i ręce opadają,może tutaj na forum znajdę fachowców od tego modelu bo samemu mi nie idzie, sprawa wygląda tak że kupiłem bandita jako uszkodzonego tzn sprzedawca zapewnił że moduł jest do wymiany,wymieniłem moduł(tylko nie sprawdzany bo nie mam gdzie) iskry nie ma nadal, impulsator też inny i nie ma również, cewki zapłonowe też podmienione i nadal to samo,i oczywiście świece inne i brak odpowiedzi ze strony motoru,po kręceniu rozrusznikiem słychać tylko na końcu jak iskra przeskoczy ale taka słaba i nie odczuwalna,co mam robić?

po kręceniu rozrusznikiem słychać tylko na końcu jak iskra przeskoczy ale taka słaba i nie odczuwalna

Sprawdzałeś aku? Jeśli słaba iskra to może coś przez to? Sprawdziłeś wszystkie kable, może któryś jest przerwany, przetarty albo go w ogóle nie ma jak to było u mojego znajomego :)

Sprawdzałeś aku? Jeśli słaba iskra to może coś przez to? Sprawdziłeś wszystkie kable, może któryś jest przerwany, przetarty albo go w ogóle nie ma jak to było u mojego znajomego :)

instalacje nawet całą przekładałem w celu sprawdzenia,aku pod auto podpinam i nic,tylko rozrusznik kręci i ta iskra słaba po kręceniu przeskoczy słychać

a jeszcze jedno pytanie,po lewej stronie na ramie na wysokości aku wchodzą pomarańczowe przewody do takiego urządzenia w gumowej osłonie,urządzenie po przekręceniu stacyjką robi taki ''cyk" co to jest właściwie?

Edytowane przez Maniek2120

zapraszamy kolegę do przywitalni...

zapraszamy kolegę do przywitalni...

Kurde nie popatrzyłem...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.