Skocz do zawartości

[kurtka] Seca Discovery II

Yummy
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W Sece Discovery II, przejechałam już około 3 tysiące, więc mogę się wypowiedzieć.

Pierwsze kilometry, nawijane w maju, ale jeszcze kiedy temperatury z trudem dobijały do 20 st., to była dla mnie bajka.

W porównaniu z moją starą kurtką 4Bikera to jest mercedes. Wiatr owszem, było czuć, ale tylko jako uderzenie, nie jego chłód. Kurtka dała mi takie przemiłe poczucie komfortu i bezpieczeństwa, aż wybrałam się na wieczorną przejażdżkę po mieście bez celu, to było aż tak przyjemne. 

Moje rozważania, jaką kurtkę wybrać, mogliście widzieć w tym temacie. O ile budżet nie był jakimś wielkim ograniczeniem, to już dostępność w tym konkrentym sklepie owszem. Ostatecznie padło na Sekę, kosztującą niecałe 600 zł, z których nie żałuję ani 1 złotówki. UWAGA Protektor pleców musicie zorganizować sobie we własnym zakresie. Aktualnie ja mam pożyczony od Zuzy xD 

Zalety - Filmik

- dbałość o szczegóły i ilość zastosowanych myków i patentów --> szczegóły w moim filmiku

- 10! wlotów powietrza

- wypinana membrana

- podpinka

- mocne napy pod szyją

- mocne rzepy na nadgarstkach

- 6 kieszeni zewnętrznych

- 1/3 kieszenie wewnętrzne (zależy czy z podpinką czy bez)

- rewelacyjna relacja ceny do jakości 

- (wbrew pozorom) uniwersalność --> jechałam w niej w ostatnich upałach 29 st. po autostradzie. Otwieracie wszystkie wloty, moczycie koszulkę i jest Ameryka. 

- możliwość dopasowania do sylwetki dzięki rzepom --> nie mam bzika na punkcie wyglądu, jednak wolę nie wyglądać jak Wielka Niedźwiedzica

- blokuje wiatr i grzeje

- długi suwak do połączenia ze spodniami

- w cenie protektory barków i łokci

Wady: 

- kieszenie z klapką z przodu przepuszczają wodę --> nie wkładaj tam niczego wartościowego! 

- wyszło kilka nitek przy kieszeniach i nadgarstkach --> utnę i zapomnę, jednak trochę zabolało  

- na początku miałam problem z połapaniem się jak przypiąć w rękawach membranę i podpinkę, koniec końców aktywowałam mojego wewnętrznego McGyvera i się połapałam i jest to bardzo logiczne: czarne do czarnego, czerwone do czerwonego

- typowa bolączka ciuchów Seki: brak regulacji położenia protektora łokcia

przód.jpg

IMG_20200614_185954.jpg

Edytowane przez Yummy