Skocz do zawartości

Bez komentarza

Tomek
 Share

Co mogłem jeszcze zrobić  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co mogłem jeszcze zrobić

• Nic
    • Mogłeś... dokończ w odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Usiasc sobie jakbys wiedzial ze sie przewrocisz... mogles probowac uciekac na bok albo skupic sie na drodze... ale tego nie przewidzisz i dobrze ze jestes caly. W takich momentach dziala instynkt i juz po ciezko gdybac cokolwiek...

Mogłeś być bardziej skoncentrowany na tym że jedziesz motocyklem , prędkość żadna więc byłeś czymś innym zainteresowany bardziej niż jazdą motocyklem.

• Like 1

Mogłeś jechać autobusem. Strasznie to wygląda, i gdybym nie wiedziała, że jesteś cały, to bym się obsrała. Uważaj tam na siebie!!! 🤗🤗🤗

Tomuś, no ale jak to?

kurde tak niewiele brakło...

a lewa stopa ok?

DŻC

kolejna edzia:

na upartego, to można powiedzieć, że Ci drogę zajechał jak tak ten film oglądam już któryś raz ;)

Edytowane przez vieto

Dżc , 'prawie' jak paciak.

Wpaść po drodze na kawę i los by odpuścił.😉

Kilka minut po tym małym bum jechałem na zakupy i coś mi się wydawało , że to Nasz Tomek rozmawia z władzą od ruchu drogowego na poboczu. Po telefonie było jasne, że dzień dla Tomka zaczął się ujowo. Najbardziej wkurza 300 zeta. Za to by kupił reflektor☹️

Stało się co tu teraz gdybać? Zdrowie najważniejsze! Zapomnieć o motocyklu? Raczej zmienić , a na jaki ....ja wiem, ale nie powiem😜

Najważniejsze, że kierownik cały 👌 Dużo po za lampą chyba nie poszło? Poza przycierkami tu i tam oczywiście.

Dobrze że gnaty całe!

Mandat za kolizję i nie zachowanie bezpiecznego odstępu? 

Mogłeś zredukować, przenieść ciężar ciała, strzelić z klamy i przeskoczyć te samochody :rock: 

...rachunek sumienia.

po lewo nie było miejsca?,
i  ten samochód za plecami uuuu- blisko, w lusterku wygląda jakby siedział Ci na ogonie..

27 minut temu, MarianAwaryjny napisał:

po lewo nie było miejsca?,

Lewym to za tym skrzyżowaniem "puszki" już pędzą dziarsko. Ucieczka  bez 100% pewności wolnego miejsca na lewy pas skończyła by się dużo gorzej.....

Mogłeś się nie zagapić (czyli nic nie mogłeś) . Nie bardzo widzę możliwość szybkiej zmiany pasa, bo za blisko było jak się ogarnąłeś co się dzieje - tak to przynajmniej wygląda. 

mogłeś........ 
same mądrale .... 
:D
ważne że Ty cały :) choć jak widziałem filmik po raz pierwszy to miałem wrażenie że się wywaliłeś dla lepszego efektu w filmie :D

• Upvote 1

Od zapalenia stopu do zwalniania motocykla mija 1.1s czas reakcji 0,3s czas zadziałania hamulca 0,3s czas hamowania 0,5s

Policzyłem klatki. Materiał ma 24kl/s. 28 klatek moto jeszcze przyspiesza 8 klatek stabilizuje prędkość, kolejne 8 klatek zaczyna zwalniać, 13 klatek już sunie na hamulcach ze świecącą kontrolka oleju (zablokowany tył) i przód też.

Odniosłem wrażenie, że moto się ślizga i nie zwalnia. Czułem jak cisnę klamkę przednią, aż do manetki pełną dłonią.

Dlaczego 1.1s do reakcji na STOP. Nie na każde zapalenie stopu od razu naciskasz hamulec. Zwłaszcza, że samochód nie zwalniał znacząco co widać na filmie.

Po prawej były auta, co widać gdy upadam i obok głowy przejeżdża koło.Po lewej też. Tego za mną już nie ogarniałem.

Jestem cały. Buciki uratowały nogę przed przygnieceniem.

Możecie hejtować, ale naprawdę zawsze skupiam się na jeździe i nie myślę o zielonych migdałach. Nie wiem dlaczego nie zareagowałem od razu na stop. Może brak widoczności innych samochodów. Może to, że zaświecił się , ale auto nie zwalniało. Nie mam pojęcia. 

Obecnie jestem w rozterce. Czy wracać do codziennego używania moto, czy jednak zostać weekendowym motocyklistą.  Muszę się przespać z tematem :(

PS. Szukam Lampy przedniej i błotnika w dobrej cenie ;)

Dobrze że Tobie nic się nie stało.
Moto się naprawi a Ty jesteś bogatszy o nowe doświadczenie.
Pozdrawiam

A lagi proste? Po zderzaku widać, że na koło dość duża siła zwrotna zadziałała.

Wow, ale paciak. Raz prawie tak miałem jak się zagapiłem na jakiegoś przechodnia :bag: :lol: Do dziś nie wiem jakim cudem udało mi się ominąć tamtego busa :o

AC było?

kawa z rana

Jak dla mnie jedyna sensowna odpowiedź to taka że nic nie mogłeś zrobić. Albo przynajmniej co byś nie zrobił i tak byś przydzwonił 🙈 tak czy siak co się stało o to się nie odstanie. Ja zawsze staram się jechać tak żebym wiedział kilka aut do przodu zboczenie zawodowe po prostu nie ufam kierowcom zwłaszcza przy takim ruchu. Najważniejsze że Ty cały a Moto się wyklepie 😉

3 godziny temu, Tomek napisał:

... 

Jestem cały. Buciki uratowały nogę przed przygnieceniem.

... 

Obecnie jestem w rozterce. Czy wracać do codziennego używania moto, czy jednak zostać weekendowym motocyklistą.  Muszę się przespać z tematem :(

... ;)

Najważniejsze żeś cały jest ;)

Dlaczego miałbyś rezygnować z codziennej jazdy....  Jak to lubisz/kochasz 🏍️ to naprawiaj jak najszybciej moto i dalej :vroom:

Do czarnego auta odległość OK ale do białego miałeś czasu dość sporo żeby zwiększyć nie wiem czy się zamyśliłeś czy zagapiłeś sam sobie odpowiedz🤔

Kurde ale pechozol....

Jednak dobrze, że Ty jesteś cały, bez uszczerbku na zdrowiu.

Moim zdaniem: nie odstawiaj moto. (Przecież to kochasz 🙂)

Po obejrzeniu milion razy nagrania stwierdzam.

Nic nie mogłem więcej zrobić. Wyuczona reakcja hamowania ( Odruch) i tyle.

Czas jak najszybciej naprawić moto i wracam do gry.

Dzięki za komentarze te negatywne i pozytywne.

Ps.A jak podobała się jakość nagrani z video rejestratora.

Muszę dorwać coś do montowania video, gdzie wyciszę dźwięk i dodam muzę.

Tomek, mogłeś ominąć jak ten gość na filmie od MarkLubuski (SB na dole) :) ... to żart oczywiście

Dobrze że nic Tobie się nie stało, wkórw zaraz przejdzie a moto poskładasz - lampy do GSF ostatnio widziałem na Ali za cenę ok 300,00 zł