Skocz do zawartości

Przywalił we mnie samochód, a później było już tylko gorzej

Yummy
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Są sytuacje których nigdy nie jesteśmy w stanie przewidzieć , to co mogłaś w tym momencie zrobić to zrobiłaś . Zrobiłaś wszystko dobrze ponieważ żyjesz i szkody po za motocyklem znikome, można mieć nadzieję że za ucieczkę z miejsca wypadku mu dowalą a swoją drogą trzeba było do lekarza i zwolnienie L4 brać i wtedy miałby się z pyszna , dobrze że wydusiłaś to z siebie bo nie wiem czy długo bym tą tajemnicę utrzymał 😜

• Upvote 1

Uciekł z miejsca zdarzenia, nie wiem dokładnie ale chyba zapłaci z własnej kieszeni tzn zakład może domagać się zwrotu kasy którą Ci wypłaci,a to zaboli. Ważne żeś cała 🙂

Odszkodowanie dostaniesz bo jest Fundusz Gwarancyjny,a później firma ubezpieczeniowa może domagać się kosztów od sprawcy.Pamiętaj  że z jego polisy OC należy się także odszkodowanie Tobie za uszczerbek na zdrowiu i nie tylko za moto wypłacą.

Najważniejsze w tym wszystkim jest to że jesteś cała z drobnymi obrażeniami o ile kolano będzie ok.

Pozdrawiam i trzymaj się mocno w trudnych chwilach dla Ciebie.

co sie łamiesz. moto naprawisz.. to tylko rzecz..   ciesz sie ze masz rece nogi..i ze jestes przytomna..co    ci pan Bóg przeznaczy to przy drodze rozkraczy😉jak to sie mowi😁kolejne doswiadczenie i ostrzezenie... z czasem bedzie dobrze... niestety chujów na drodze nie brakuje.    Kuruj się..twardym trza byc . a nie mientkim🖐⚘⚘⚘

Edytowane przez Maryusz

15 minut temu, klimek napisał:

Odszkodowanie dostaniesz bo jest Fundusz Gwarancyjny,a później firma ubezpieczeniowa może domagać się kosztów od sprawcy.Pamiętaj  że z jego polisy OC należy się także odszkodowanie Tobie za uszczerbek na zdrowiu i nie tylko za moto wypłacą.

Najważniejsze w tym wszystkim jest to że jesteś cała z drobnymi obrażeniami o ile kolano będzie ok.

Pozdrawiam i trzymaj się mocno w trudnych chwilach dla Ciebie.

Plus kask ciuchy itp... 

Masz szczęście w nieszczęściu ,mogło być dużo gorzej !

Wszystkiego nie da się przewidzieć ,można tylko zmniejszyć ryzyko ,

no i wszystko miało miejsce 13-tego ......

Co za typ, ciężko człowiekiem nazwać. 
mnie to by załamało, a nie czy zdążyłem wyhamować i co mogłem zrobić. Gość do utylizacji. Zreszta i tam ma przejebane, jeśli to kogoś pociesza.

Niestety u nas działa prawo silniejszego. Mam większe auto, wyjeżdżam i uj. 

Hamowanie z abs. Sprzęgło i klamka w opór, ale to już pewno wiesz. 

Sprawy ubezpieczeniowe masz rozumiem ogarnięte? 
Zgłaszasz ze swojego, a dalej ufg / oc sprawcy. Nic nie tracisz. On raczej zabuli z kieszeni. Jakby co pisz. 

Dasz rady. Był już tu jeden kolega. Tez nowe Gsr 750 i kasacja po miesiącu, bez winy

Jeździ dalej :)
Także tez będziesz, bo jak czytam silna i bezczelna z Ciebie baberka 

• Upvote 1

1 godzinę temu, Maryusz napisał:

co sie łamiesz. moto naprawisz.. to tylko rzecz..   ciesz sie ze masz rece nogi..i ze jestes przytomna..co   

Zgadzam się w pełni, zdrowie jest tutaj najważniejsze, ale moto już nie naprawi bo ma całkę.... :D

Yommy, jak zwykle dzielna i przytomna! Szczęście, czy pech, tak się wydarzyło, los zadecydował, że miałaś się trochę potłuc i zostać w PL dłużej ;)
Jak za starych dobrych czasów napiszę: DŻC

Ubezpieczalnia już wystąpiła z propozycją wypłaty odszkodowania więc sprawca juz ustalony ;), co do reszty gdzie kierujący ? to juz problem właściciela pojazdu.

Jednostka która prowadzi sprawę i tak ciebie poinformuje na koniec dochodzenia kto co i jak ;)

P.S. Dobrze że cała jesteś takie sytuacje  kiepsko się  kończą.

Co do @Tomek to dobry człowiek jest. Wiele słyszałem o nim dobrych słów. 

17 minutes ago, ZuZa said:

Yommy, jak zwykle dzielna i przytomna! Szczęście, czy pech, tak się wydarzyło, los zadecydował, że miałaś się trochę potłuc i zostać w PL dłużej ;)
Jak za starych dobrych czasów napiszę: DŻC

Tak, ja zawsze silna, dzielna i nie do zayyebania, jak dziki kot. 

Cała, prawdopodobnie w dużej mierze też dzięki protektorowi od Ciebie ❤️

2oo to tylko trochę, może i kochanego, ale jednak metalu, nie przejmuj się i nawijaj dalej kilometry na naprawionym moto.

Najważniejsze, że jesteś cała, reszta jest zawsze do odzyskania lub odrobienia.

Powodzenia i spokojności :)

Koleś co spierdzielił dostanie wyrok na własne życzenie. Miałem w rodzinie podobny temat ale autem.

Nie będzie żadnego naprawianego moto, nie po to kupiłam nowe, żeby jeździć na ulepie. 🤷‍♀️

Przesiadam się z powrotem na bydlaka Bandita. 😻

Co do degerata, wydaje mi się, że nie zostanie ukarany tak, jak byśmy chcieli, bo nie był to wypadek w sensie, że moje leczenie nie trwało 7 dni, nie mam nic złamanego ani urazu głowy. Może dostanie jakiś mandat najwyżej. Ale szczerze mówiąc mnie to nie obchodzi. Karma go dojedzie. Ja staram się być w miarę dobrym człowiekiem. On się nie starał. 😉

• Upvote 1

Nie rozumiem ludzi którzy uciekają z miejsca wypadku dla mnie zwykli tchurze którzy powinni ponieść najwyższy wymiar kary. 

Wszystkie dobrego życzę i szybkiej rekonwalescencji Yummy

30 minut temu, Toldi2001 napisał:

Nie rozumiem ludzi którzy uciekają z miejsca wypadku dla mnie zwykli tchurze którzy powinni ponieść najwyższy wymiar kary. 

Wszystkie dobrego życzę i szybkiej rekonwalescencji Yummy

Może był pod wpływem alkoholu  ?

Tutaj czas może odegrał bardzo ważna rolę i nie będzie np. zabrania prawo jazdy.

Zawsze można się wytłumaczyć jak dobrze będzie kłamał to wyjdzie na typowe nie wiedziałem nie widziałem, potem skrucha o matko itd czy nic jej nie jest.

Finalnie pewnie mandat 500zł 6 punktów i będzie dalej ludzi zabijał

21 minut temu, JastrząbTS napisał:

Finalnie pewnie mandat 500zł 6 punktów i będzie dalej ludzi zabijał

Jeżeli ucieka sprawcawypadku. Za to grozi nie tylko kara grzywny, ale także pozbawienie wolności. Większe konsekwencje ponoszą kierowcy, którzy nie udzielili pierwszej pomocy osobom znajdującym się w bezpośrednim zagrożeniu życia. Może okazać się też tak, że sprawca wypadku jest pod wpływem alkoholu i właśnie dlatego ucieka z miejsca zdarzenia. Sąd wtedy traktuje go jeszcze bardziej surowo, ponieważ grozi mu nawet 12 lat pozbawienia wolności

Jak dostanie regres to go zaboli najbardziej, może nawet bardziej niż zawiasy. 

Yummy szybko zdrowiej a jak zajdzie potrzeba to pożyczę Ci swojego moto. Sprawca kary nie uniknie a wyrzuty sumienia ma każdy i niech go to dręczy - największa kara, bo każde przejeżdżające moto będzie mu o tym przypominać. Co do naprawy moto jak nie chcesz jeździć "ulepem" to sprzedaj pomniejszone o wycenę z OC sprawcy i kup ponownie nowy motocykl. 

Hihihi, chyba za małymi literkami napisałam, że mam szkodę całkowitą 🤭 będzie nowe moto i nawet jest już kandydat, poprzednie też jest jak najbardziej na chodzie 🤗

Słuchajcie, szczerze wątpię, żeby degenerat, który po takim zderzeniu pojechał zaparkować auto, potem je przeparkowal, żeby nie stało oberwanym zderzekiem na widok, odjechał na rowerze, a 3h później wrócił, miał czuć wyrzuty sumienia. Zresztą, to jego problem. 

Edytowane przez Yummy

Co się dzieje w tym sezonie ????

wezystkim poszkodowanym jak najszybszego powrotu do zdrowia. 

Cieszę się, że mój protektorek był z Tobą w takiej chwili 😎

Dobrze że nic Ci się poważnego nie stało.
Za ucieczkę z miejsca zdarzenia sprawca dostanie dodatkowe bonusy :)
Zdrówka :)

A czy on za ucieczkę z miejsca wypadku nie jest traktowany z automatu jak po alkoholu?Jeżeli tak to zapłaci całość za uszkodzenia z własnej kieszeni a to w przypadku tak nowego motocykla to zaboli:-)

15 minut temu, klimek napisał:

A czy on za ucieczkę z miejsca wypadku nie jest traktowany z automatu jak po alkoholu?Jeżeli tak to zapłaci całość za uszkodzenia z własnej kieszeni a to w przypadku tak nowego motocykla to zaboli:-)

Jezeli to w warszawie to zapewne naćpany kierowca autobusu wracający z pracy do swojego kochanka 🤣😅🤣