Skocz do zawartości

Polskie Góry 2010

Gość slawek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie i Panie czy planuje ktoś w wakacje tj około 25 lipca na 4 lub 5 dni wycieczkie po naszych górach

http://mapy.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=115939308964726924538.000479d1551ca8e84507f&z=7

Trase można zmienić

Czekam na chętnych B)

I jeżeli ktoś był na takiej wycieczce to prosiłbym o porady bo będzie to mój pierwszy taki wyjazd.

Edytowane przez sławek

Bardzo chętnie pośmigam znam w Bieszczadach dobrą miejscówkę do noclegu i wyk**wiste winkielki do obśmigania nie wiem tylko jak z urlopem ale zobaczymy jest czas to coś się wymyśli.

Fajna traska!

Jeśli mogę coś podpowiedzieć to proponuję nie jechać z Zakopanego do Nowego Targu bo to żadna przyjemności tą drogą jechać. Bardziej widokowo jest wyjechać z Zakopanego drogą Balzera w kierunku Łysej Polany, następnie na wierchu Poroniec skręcić w kierunku Bukowiny T. a przed samą Bukowiną do wsi Brzegi. Następnie jedziemy przez Jurgów, Łapszankę, do Łapszy i dalej już do Niedzicy a potem droga do Nowego Sącza. Ładne widoki, droga całkiem całkiem.

Dzęki TOMO właśnie o to mi chodziło piszac ten post że jezeli ktos zna fajne miejsca w rejonie zaznaczonej trasy to prosiłbym o wpisanie .

Edytowane przez sławek

Aha warto wpaść w Bukowinie do knajpy "Bury Miś" przy drodze do Białki Tatrzańskiej.

Bury Miś

Super wnętrze, Gościu ze złomu robi chyba wszystko. I obowiązkowo będąc tam trzeba zwiedzić obydwie dostępne tam toalety!!!!

Jeżeli chodzi o nocleg w okolicach Bukowiny Tatrzańskiej to w razie czego mogę podać kilka namiarów.

Edytowane przez Tomo

hejka

ja byl bym chetny na taka trase, aczkolwiek moze warto dodac jeszcze jakies przygraniczne wioski w czechach i slowacji np skalne miasto

• 2 weeks later...

chętnie porpowadzę szanowną wycieczkę na odcinku Beskidów (+/- Żywiec, Cieszyn) w razie potrzeby logistyka i wsparcie techniczne

Myślę, że jak tylko czas i kasa pozwolą to chętnie się dołączę i też po oprowadzam po okolicy.

Widzę że trasa biegnie przez moje rejony więc i ja jak czas pozwoli to się przyłącze na kawałek powiedzmy Dukla - Przemyśl. Ładne są widoki jak by z Dukli pojechać na Daliową potem Komańcza, Łupków i do Cisnej z tym że droga nie jest idealna - niema może dziur ale jest nierówna, jednak widoki są znacznie ładniejsze niż jadąc przez Sanok. Z Cisnej na Bystre i Hoczew - tu droga jest super.

No to ja już teraz deklaruję oprowadzenie wycieczki po Dolnym Śląsku :-) A jak czas i "wycieczka" się zgodzi to ze dwa dni dotrzymam towarzystwa. Myślę, że wrocławska ekipa też się dołączy....

Tak jak ktoś pisał - polecam wycieczkę do Skalnego Miasta - to zaledwie 25 kilometrów od Waszej planowanej trasy....

Unislaw - Skalne miasto

Skalne miasto

Myślę, że wile innych atrakcji na trasie też mógłbym Wam polecić.... Tak na szybko: Zamek w Bolkowie, Zakręt śmierci koło szklarskiej, Szrenica, Park miniatur Kowary, Karpacz - Śnieżka, Bazylika w Krzeszowie, Twierdza Kłodzka, Jaskinia Niedzwiedzia w Kletnie.....

To tyle na szybko patrząc pobieżnie na trasę.... Fajnych miejsc do zjedzenia też kilka znam :-)

PS

Nie pisałem nic o Wrocławiu ale tu też jest kilka miejsc do pokazania...

pozdrawiam

jj

Edytowane przez cleaner

Panowie jak bedzie się zblirzał termin wyjazdu to powymieniamy się numerami tel. zeby się zdzwaniac na trasie.

Sławek!

Do czasu wyjazdu to my się pewnie nie raz spotkamy na trasie i nie raz wypijemy jakąś wódeczkę :-)))

PS

Taki wyjazd (mimo, że zawsze spontan najlepszy) dobrze jest dokładnie dopracowac - wiecej sie zobaczy po prostu....

jj

• 4 weeks later...

Trasa przebiega kolo mojego komina tak więc mam nadzieje że się zobaczymy :D będę śledziła temat :)

no jak Cieszyn jest na trasie to i ja juz rezerwuje termin i bardzo chetnie potowarzysze troche kilometrow...no i deklaruje pomoc we wrocławiu :D

Fajnie tylko trochę napięty plan całe południe 4-5 dni 300-400 km dziennie + ew. zwiedzanie , jedzenie ,szukanie kwatery

ja myślałem o samych bieszczadach w okolicy tygodnia

jeśli tylko będę dał rade to ja również przyłącze się do wycieczki, jak dobrze pójdzie to w Szczyrku na Przełęczy Salmopolskiej, a jeśli nie to w Żywcu do Zakopanego :D

Polecam zmienić nieco trasę na odcinku Rabka - Maków Podhalański. Sporą część życia spędziłem w tamtych regionach. Proponuję skręcić w Rabce na trasę na Chyżne, która prowadzi przez Spytkowice, piękną widokowo przełęcz Formozę (przy dobrej pogodzie super widoki na Babią Górę), Podwilk i Orawkę. W Jabłonce trzeba skierować się na Zubrzycę Górną, gdzie trzymając się cały czas głównej drogi wjedziemy po rewelacyjnych winkielkach na przełęcz Krowiarki - jest to baza wypadowa m.in. na Babią Górę (piękny widokowo szczyt - ale wejście tylko pieszo i zajmuje nieco czasu). Zjeżdżając z przełączy Krowiarki do miejscowości Zawoja znów mamy całą masę super winkielków. W ten sposób dojedziecie do Makowa Podhalańskiego koło Suchej Beskidzkiej - trochę więcej kilometrów, ale warto nadrobić trochę drogi - trasy są nieporównywalnie piękniejsze widokowo i winkielkowo. Szerokości!

• 1 month later...

Hej, :rolleyes:

Chętnie oprowadzę wycieczkę ciekawymi trasami po górach Sowich i okolicach Kłodzka!!!

Pozdro

Ja bym się pisał na ten etap po Bieszczadach :)