Skocz do zawartości

gsf 1250 muli go

Maryusz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w piątek postanowiłem trochę pojeździć ale w czym problem mój duży bandzior zaczęła go mulić przy 5 tysiącach poszarpuje No jak mu pocisnę Max 7000 obrotów jak trochę ujmę gazu jakby przestawał szarpać ale tak to zachowuje się jakby miał odcine przy 7000 obr. W ogóle zrobił się jakiś słabszy kiedyś na trójce to na koło szedł a teraz jakbym jechał na szóstym biegu.. i bardzo proszę Was o pomoc

Pompka paliwa konkretnie filtry sprawdź, poszukaj gdzieś jest temat. 

• Like 1

jak chcesz mogę Ci dać namiar na kolegę co pracował w serwisie suzuki i w weekendy robi u siebie w domu. Jest z Czerska koło góry Kalwarii

mi ten wątek bardzo pomógł przy moim, a symptomy wyglądają boleśnie znajomo:

https://polishbanditcrew.pl/topic/19604-bandit-650-1250-dławienie-problem-z-pompą-paliwa-nie-wkręca-się-na-obroty/

• Like 1

W polsce paliwo to syf dlatego te torebki należy czasem zmieniać...

Sprawdź czy pompa trzyma parametry.

a w jaki sposob? to dziwne w moim gsf 600 filtry mają się doskonale bo są wykonane z takiej miedzianej siatki czasem żałuję że kupiłem 1250 a nie pierwszą generację 1200 

2 godziny temu, Franio napisał:

W polsce paliwo to syf dlatego te torebki należy czasem zmieniać...

Sprawdź czy pompa trzyma parametry.

Franio wystarczy dbać i tak jak w samochodzie zmieniać filtry a tu widać kolega ma mega zadbany sprzęt 😂 ja co dwa sezony zmieniam i czyszczę filtry paliwowe i jakoś nie mam problemów.Koperta zmieniana a wewnątrz myty dokładnie i nie ma problemu , czyli średnio co 20 tyś.km . 

4 godziny temu, Maryusz napisał:

filtr lezal w zbiorniku.

20200829_184116.jpg

To nie jest jedyny filtr w zbiorniku, przeczytaj całość byś się potem nie dziwil ze po wymianie tego filtra nadal bandzior nie lata jak powinien.

Nie Jestem pierwszym właścicielem tego motocykla więc gdy tylko kupiłem motocykl zrobione był full service oczywiście bez zbiornika paliwa bo jak jeździł fajnie no to jeździł fajnie do głowy mi nie przyszło że ktoś by mógł tak osrać filtr paliwa. Głupi jestem bo jak teraz przypomnę w jakim stanie było olej i płyn chłodzący lub amortyzatory przednie ......Myślę że zainspirowałam się tym że dwa motocykle inne które mam w garażu są gaźnikowcami. I w obu te sprawy są zadbane w zbiorniku. Właśnie myłem ten drugi filtr który jest w tym plastiku Ło Matko Bosko. Przypomniało mi to syf które ostatnio miałem w w umywalce w łazience. Przepłukałam go oczywiście gorącą wodą a jutro wrzucę go do narty lub do benzyny ekstrakcyjnej zobaczę co będę miał w garazu... myślę tylko o pompie w jakim ona jest stanie.. różnie to jest z tym dbaniem........

czasem po prostu... brakuje czasu ,sił. Tym bardziej że nie jest to jedyny motocykl jaki posiadam. I pojazd jaki posiadam.... a szejkiem.nie jestem.. wiec czasem cos sie odwleka... ... nie będę wspominał o swoim życiu osobistym' prywatnym które nie jest proste  .i dość wyjątkowe

Edytowane przez Maryusz

Napiszę tak były już omawiane przypadki padających pomp  mnie jakoś to omija ale to dlatego że robię zapobiegawczo.Pompa będzie ok tylko wymyj wszystko tak jak pisałeś ten wewnętrzny jest istotny i nowa "kopertka" i po sprawie.Wtrysk rządzi się innymi prawami niż gaźnik ale jak teraz zrobisz raz a dobrze to będziesz mieć spokój.

amen. Chcę nalać jeszcze coś do czyszczenia wtrysków .

jak tam po czyszczeniu filtrów? 

W dniu 30.08.2020 o 12:05, Maryusz napisał:

amen. Chcę nalać jeszcze coś do czyszczenia wtrysków .

Płyny do paliwa nic nie dają. Trzeba wymontować wtryski i dać do mycia.

ten w srodku byl uj...ny. torebka jeszcze nie przyszla.. martwie sie o wtryski..  

Miałem kiedyś Astre w gazie , eksploatowałem praktycznie na samym gazie do tego stopnia że wtrysk (monowtrysk) tak się chyba to nazywało odmówił pracy. Znajomy elektromechanik poradził wlej STP do czyszczenia wtrysków, auto mogłem odpalać na samym gazie była to stara instalacja ,stare czasy. Rozpędzałem auto powyżej 100/km i przełączałem na benzynę z początku nic aż za którymś razem zaczął się odzywać ,kulawo bo kulawo .Kilkanaście takich prób i wtrysk ożył czyli auto zapalało na benzynie i można było na niej jeździć co wcześniej było niemożliwe .Wniosek nie zaszkodzi a może pomoże.

Wyczyść ten filterek przy pompie, zamontuj nowy filtr papierowy i jazda. Może z wtryskami nic się nie stało martwił się bedziesz później jek nie dędzie dobrze to wtedy wyczyścisz wtryski.

• 2 weeks later...

filtr wew. ten siatkowy wyczszczony.. nowy  wstepny ta torebka.. ..   dolalem STPna czyszcenie wtrysków.. i motur jezdzi jak nalezy..