Skocz do zawartości

Podgrzewane Manetki

kraik
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

chciałem zamontować podgrzewane manetki, mieli mi zamowić w serwisie ale się okazało że nie mają, bo coś średnica inna kierownicy i nie wejdzie na rollgaz ;/ hehe i tyle z tego wiem ;-) Ma ktoś z was takie manetki np. Oxforda? jeśli tak to jakie i jak się sprawują ?

Ja polecam tylko i wyłącznie Saito II. Miałem w s-ce i świetnie się sprawowały. Są uniwersalne i na pewno będą pasować do twojego modelu. Cena około 180-250zł za komplet.

Ja tez mam oxfordy i jest gitesik.

Z tego co wie to rzeczywiscie przy montarzy na rollgaz trzebabylo cos podszlifowac delikatnie bo nie chcialy wejsc - ale to nie byl jakis wiekszy problem zeby nie dalo sie ich zamontowac.

rozmiar kierownicy w bandytach jest normalny jak w innych moto.

Ja montowałem Oxfordy, Daytony, Hondy do Dziorków i jedyna modyfikacja jaka trzeba zrobić to zeszlifować rant trzymający oryginalna gumę na rol-gazie.

Też kupiłem (dokładnie 15 dni temu za 165zł) Oxfordy - model 2009. Niestety zamiast tylko rantów, zeszlifowałem cały rollgaz i trzeba było troche więcej SuperGlue użyć :P

widzę ze serwisy coraz bardziej na dno idą :lol:

Chciałbym się kiedyś przejechać jak jest zimno na takim moto....jakoś nie jestem narazie przekonany bo one i tak grzeją od wewnętrznej częsci dłoni...a najzimniej jest w wierzchnią...ciepło że tak powiem "doleci" do wierzchu dłoni??

Rafal - to czego potrzebujesz to handbary - ty jest cieplo od srodka ale od zewnatrz - no coz...cudow nie ma.

Wojt - super glue?? to dopiero determinacja - a jakby nie daj bog sie zepsuly??

Chciałbym się kiedyś przejechać jak jest zimno na takim moto....jakoś nie jestem narazie przekonany bo one i tak grzeją od wewnętrznej częsci dłoni...a najzimniej jest w wierzchnią...ciepło że tak powiem "doleci" do wierzchu dłoni??

Odpowiem przewrotnie.Jadąc z manetkami włączonymi czy to jak zimno czy to jak deszcz palce nie drętwieją z zimna.

Jaka różnica w komforcie.Zapytaj kazdego posiadacza Podgrzewanych manetek.Wszyscy powiedzą in plus.Dodatkowo można zamontować jeszcze handbary co spotęguje jeszcze efekt komfortu.

To jest tak jak ze wszystkimi wynalazkami i patentami do motocykla.

Oliwiarka-ale czy to dobrze smaruje? A może bardziej brudzi felgę.A na mokry łańcuch to syf się lepiej klei

Manetki- Ale to grzeje tylko wewnętrzną stronę dłoni.Ale to musi rozładowywać akumulator.Ale one są grubsze od fabrycznych.

Gmole/Krasze - Ale to szpeci motocykl.A jak się wygnie przy upadku to nogę może przygnieść.Może wyrwac mocowanie na ramie.Może zniszczyć ramę.

itd. itp.

Też kupiłem (dokładnie 15 dni temu za 165zł) Oxfordy - model 2009. Niestety zamiast tylko rantów, zeszlifowałem cały rollgaz i trzeba było troche więcej SuperGlue użyć :P

To lubi pęknąć wtedy kiedy nie trzeba, zrobiłem kiedyś podobny manewr w swoim 600.

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=837823298 takie kupiłem, mają większą średnicę na rollgaz więc może nie będzie trzeba nic szlifować, bo nawet nie mam czym ;/ aaaa jak się manetki ściąga? ;->

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=837823298 takie kupiłem, mają większą średnicę na rollgaz więc może nie będzie trzeba nic szlifować, bo nawet nie mam czym ;/ aaaa jak się manetki ściąga? ;->

stare manetki ja po prostu przeciąłem nożem i zerwałem.

I tak będziesz musiał zeszlifować kawałek. na końcu rollgazu jest taki "próg" szerokości 1mm(?). trzeba to zeszlifować lub szczypcami bocznymi połamać, inaczej nie wejdzie grzana manetka.

Ja kupilem moto juz z podgrzewanymi manetkami Oxforda i powiem ze sprawuja sie dobrze, ale jak je zdjac zeby nic nie uszkodzic? Normalnie na sile ciagnac?

Ja kupilem moto juz z podgrzewanymi manetkami Oxforda i powiem ze sprawuja sie dobrze, ale jak je zdjac zeby nic nie uszkodzic? Normalnie na sile ciagnac?

A się spytam. Po co zdejmować?

Normalnie cywilizowany człowiek montuje je na Butapren.Więc ze zdjęciem nie ma problemu.Ja zrobiłem sobie taki przyżąd kawałek płaskownika grubości około 0,5 mm i szerokości około 3 mm. Wsuwam między gumę a kierę/rolgaz i delikatnie przesuwam dookoła wycinając w ten sposób klej.Potem to już sama schodzi.

ja mam zamontwane daytony juz od dwoch lat sprawuja sie bez zarzutu. a montowanie polegalo na owinieciu kiery dodatkowo tasma izolacyjna zeby ciezko wchodzily a na klej dalem tylko na brzegu zeby dodatkow zabezpieczyc, tak czy siak nie rusza sie .a grzanie jak grzanie - wiecej od spodu ,a od gory wieje,ale za to place nie dretwieja.

jesli jednak ktos jezdzi dlugoe trasy w zime proponuje zalozyc jeszcze albo hand protectory albo takie nakladki z korzuchem w srodku . jak np te http://wap.ebay.co.uk/Pages/ViewItem.aspx?aid=310117824202&ebayref=http://cgi.ebay.co.uk:80/UNIVERSAL-BOXER-MOTORCYCLE-HANDLEBAR-BAR-MUFFS-GRIPS_W0QQitemZ310117824202QQcmdZViewItemQQptZUK_Motorcycle_Parts?hash=item48347676ca&autoredirect=off&sflag=1

super glue?? to dopiero determinacja - a jakby nie daj bog sie zepsuly??

Ha! Nie wiem jak w starych, ale w modelu 2009 załączają SuperGlue do zestawu i jest czarno na białym wydrukowane, żeby tam smarknąć klejem  :lol: aż się pofatygowałem i zrobiłem zdjęcie instrukcji:

instr.jpg

montowanie polegalo na owinieciu kiery dodatkowo tasma izolacyjna zeby ciezko wchodzily a na klej dalem tylko na brzegu zeby dodatkow zabezpieczyc

Testowałem niby mocniejsze szarpnięcia, jakieś dziwne ugięcia, uściski i manetki trzymać - trzymają... aleeeeee... dla bezpieczeństwa zakupie taśme i będę ją woził ze sobą  :D

Mea culpa z tym klejem w takim razie. Ja mam bez kleju i sie trzymaja skutecznie poki co (jeden sezon)

Moje sa podpiete prosto do aku - oxfordy posiadaja skuteczne zabezpieczenie przed rozladowaniem aku, podpiecie sie za stacyjka byloby naprawde sporym obciazeniem istniejacych juz kabli.

pozdr.

Ja podpinam bezpośredni do aku ale przez przekaźnik, który załącza dopiero stacyjka

Posiadam Oxfordy model 2009, grzeją super! Wreszcie jest jakaś przyjemność z dłuższej jazdy motocyklem w chłodne dni. Polecam podgrzewane minetki! :)

"Prunt" wziąłem aż z akumulatora.

Edytowane przez kornikbp

ja mam podpiete do kabli klaksonu zdaje sie -albo postojowych , juz nie pamietam :)

Edytowane przez jacekrysiek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.