Skocz do zawartości

Silnik GSF 1250 - W705

fafekalien
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Tak jak w temacie poszukuję silnika do mojego bandziora. Czy ktoś z was posiada może zdrową sztukę na sprzedaż? Albo może informacje o kimś kto miałby na sprzedaż? Pytam na forum, bo kupując z aukcji boję się o nieuczciwość sprzedającego. Czy w budżecie do 2000 zł znajdę coś dobrego? Oczywiście może to być silnik bez dekli, rozrusznika itp. zależy głównie mi na tym, żeby miał mały przebieg i nie był wcześniej rozpoławiany.

Pozdrawiam.

Mogę ci zorganizować silnik kpl,z roku 2007, przebieg 34tys km. ale niestety w wyższej cenie gdybyś był zainteresowany na moim profilu jest nr tel. 

• Upvote 1

Daj znać za ile jesteś w stanie ogarnąć taki piec i pytanie drugie na kiedy? Po nr telefonu stwierdzam że jesteś zza granicy.

W dniu 27.12.2020 o 17:09, MaQ(GoobLee) napisał:

Mogę ci zorganizować silnik kpl,z roku 2007, przebieg 34tys km. ale niestety w wyższej cenie gdybyś był zainteresowany na moim profilu jest nr tel. 

Polecam kolegę, co obieca to załatwi.Sam jestem zawalony sprzętem od Maćka i wszystko jest w porządku. Miał powstać temat o współpracy z Maćkiem, ale wiecznie czasu nie mam...Ale temat będzie. Gość jest pewny, gówna Ci nie wciśnie.

I z tego co wiem, nie ja jeden z nim współpracuję, tak że wal jak w dym do niego.

Pozdrawiam.

Edytowane przez kudłaty
  • Upvote 1

49 minut temu, MaQ(GoobLee) napisał:

łooo panie aleś mi na słodził teraz 

A co, reklama musi być. Jeszcze takiego gościa to grzech nie chwalić 👍👍👍

• Upvote 1

Ok, pany i panewki, nie wiem czy powinienem o tym pisac, ale dogadaliśmy się z kolega iż zorganizuje mu silnik.  Kolega jest słowny , wpłacił zaliczkę w wysokości 45% wartości silnika. Moja rola teraz,  aby silnik nabyć i dostarczyć w umówione miejsce do odbioru. 

Edytowane przez MaQ(GoobLee)
  • Upvote 1

• 2 weeks later...

UP,  silnik jest juz zakupiony przez kolegę, przelana cała należność. Silnik jest jutro do odbioru,

• Upvote 1

Up. Silnik został dziś spakowany i wysłany. Kolega zorganizował transport z NL do PL.

Silnik został przekazany kpl, z okablowaniem i wszystkimi innymi elementami.

Informację zamieszczam w celu uniknięcia ew. nieporozumień. Kupujący otrzymał fakturę z ceną zakupu, oraz 2 tyg gwarancję na rozruch. Gwarantem nie jestem, ja lecz sprzedający o czym poinformowałem kupującego :)

Mam nadzieję iz kolega nas poinformuję jak sprawuje sie silnik.

• Upvote 1

UP silnik jest u nowego właściciela, który walczy, ja natomiast czekam na informacje o stanie silnika

• Upvote 1

Ostatni up, 

silnik dotarł do nowego właściciela,  szczegóły przeszczepu może opisze osobiście jak znajdzie chwile czasu. 

ja dostałem i informacje iż przeszczep zakończony sukcesem. Fabian przesłał mi film pracującego motocykla.  Na tym etapie nasza współpraca dobiega końcowi. 

Post ma na celu opisanie naszej współpracy, w razie jakichkolwiek niejasności. Na szczęście obyło się bez. 

Jeszcze raz dziękuje fabianowi za wposlprace i pozdrawiam.  

• Upvote 3

Współpraca z Maćkiem okazała się owocna i udało się zakupić zdrowy silnik bez większych problemów. Co prawda walczyłem z nim dwa dni ale ostatecznie zadanie zostało wykonane i mój bandit dostał nowe serducho. Najwięcej problemu sprawiły mi pęknięte śruby od kolektorów wydechowych (6 szt.), ale jakoś to ostatecznie udało się zrobić. Podczas przeszczepu wymieniłem w silniku świece zapłonowe, olej + filtr oraz uszczelnienia wydechowe. Podmieniłem również ze starego silnika pokrywę zaworów ponieważ w tym silniku była wyszczerbiona (albo od dzwona albo ktoś próbował zdjąć ją podważając śrubokrętem :D ) Na początku sezonu oddam jeszcze motocykl na regulację zaworów i myślę, że będę mógł cieszyć się nim dalej.

Fajnie ze strony Maćka, że tak wszystko na bieżąco opisywał na forum oraz, że tak bardzo zaangażował się w mój problem. Za takie zachowanie należy mu się mega szacun! Jeszcze raz wielkie dzięki.

Pozdrawiam.

Temat do zamknięcia.

• Upvote 1

Ja tylko dodam od siebie iż kupujący wiedział o zerwanych śrubach :).  Zadzwoniłem na wideoczacie i w ten sposób pokazałem cały silnik. 

Jescze raz dziękuje za współpracę, dla Ciebie szerokości. 

Trochę nie na temat, ale jeśli można wiedzieć to jaki był powód wymiany pieca. 

Nie uszczelka a nieszczelne uszczelniacze zaworowe i zawory powycierane. Robiłem raz remont samej głowicy (tzn. nowe uszczelniacze zaworowe, zawory podobno jeszcze miały dać radę trochę pojeździć) pojeździłem trochę i znów to samo zaczął przepalać olej na zimnym a dodatkowo na dwóch cylindrach teraz przy rozbiórce zauważyłem totalnie biały nagar w kanałach wydechowych (tylko 1 z dwóch kanałów) podejrzewam że przepalał stary piec również płyn chłodniczy (więc może i uszczelka). Silnik miał najechane już 100 000 km. Remont starej głowicy przerósłby koszty wymiany całego silnika dlatego postanowiłem w ten sposób to zrobić. Nowy silnik według sprzedającego ma 37 000 km nalotu więc mam nadzieję, że trochę na nim pojeżdżę :)