Skocz do zawartości

[Kupięę] Wakuometr

Dario
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć i czołem, 

Tyle wydałem na mechaników a i tak wszystko do poprawy. Uznałem, że sam spróbuję, bardziej nie da się chyba schrzanic, a jak zepsuje to i tak wyjdzie taniej i przynajmniej będę wiedział co i jak. ^^ jak się nie uda to będzie szukany nowy, mocniejszy piec i finał. :P

Czy posiada ktoś z Was wakuometr, a go nie używa i chętnie by odsprzedał? Chętnie odkupie również różnego rodzaju akcesoria, które pomogą mi przy serwisie motocykla. :)

pozdrowienia i do zobaczenia :D

Synchronizacja, to już taka wisienka na torcie. Podstawa to rozebrać i ocenić stan gaźników. Czy nie ma luzów, wycieków, pęknięć. Oczyścić ,wyregulować, a na sam koniec synchro. 

Także synchro, to już takie dopieszczenie wszystkiego.

Nie wiem z jakim dokładnie problemem się borykasz ale na początek polecam sprawdzić kompresje.

Jak kompra w porządku to przynajmniej wykluczysz żmudne rozkręcanie i ustawianie zaworów.

Ja kupiłem nowe z angla bangla u producenta za 74 funty z przesyłką. Paczka szła niecały tydzień ale nie wiem jak teraz z tym breksitem i cłem. Na aledrogo widzę za 489zł. 

https://www.carbtune.com/

Albo kupujesz 4 takie https://allegro.pl/oferta/wakuometr-glicerynowy-m63-1-0-bar-g1-4-polmo-9073090488

do tego złączki, przewody i w 200zł się zamykasz :)  . Generalnie w Waku zegarowym masz skale a w niektórych motkach jest to niezbędne, no i koniecznie ma być glicerynowy.

2 godziny temu, Tomek napisał:

Synchronizacja, to już taka wisienka na torcie. Podstawa to rozebrać i ocenić stan gaźników. Czy nie ma luzów, wycieków, pęknięć. Oczyścić ,wyregulować, a na sam koniec synchro. 

Także synchro, to już takie dopieszczenie wszystkiego.

Ale bez tego ani rusz na koniec.

1 godzinę temu, Franio napisał:

Nie wiem z jakim dokładnie problemem się borykasz ale na początek polecam sprawdzić kompresje.

Jak kompra w porządku to przynajmniej wykluczysz żmudne rozkręcanie i ustawianie zaworów.

Główny problem to nieuczciwi mechanicy. 

Generalnie otworze to zobaczę, ale słuszna uwaga z tą kompresja, od tego zacznę. Chociaż buta ma i nie ma objawów kończącego się silnika, tym bardziej, że dopiero co rozrząd fabryczny został wymieniony. :C

Zawsze się cykałem i finalnie wolałem oddać partaczowi, więc w sumie teraz się nie ma co bać tylko czas znaleźć.

Edytowane przez Dario

Polecam ten film do regulacji synchro jest też pokazany wakuometr domowej roboty 

https://youtu.be/CjHLNecwfxg

Edytowane przez Toldi2001

Ja się zfrajerowałem starzcie kupując wakuometry zegarowe za 840pln,(200E) trochę się nimi pobawiłem i leżą w garażu. Sprzedać szkoda, nikt mi nie da 800pln a  nowych nie kupie na pewno. Z drugiej strony zbyt często korzystam z wiedzy forumowiczów po za forum   

Kupuj tylko Carbtune . Przyjemnie się z nimi pracuje, teraz nie wyobrażam sobie powrotu do samoróbek. Domowe wakuometry jak dla mnie są zbyt wolne w reakcji i zbyt czułe. Moje pierwsze regulacje właśnie na takich się odbywały. I efekt był taki ,że regulacja trwała dosyć długo ,ale za ich pomocą zawsze udawało mi się zrobić dobre synchro. Zegarowe daruj sobie bo są średnio dokładne. 

Dziękuję bardzo za zainteresowanie tematem i pomoc w wyborze.

Aktualnie pozostaje na razie z zakupem na forum. Może ktoś będzie chciał skończyć z gaźnikami i coś mu zostanie to chętnie odkupie. I tak raczej w styczniu nie podejdę do serwisu. Obawiam się że na ten sezon jeszcze będę musiał komuś oddać motocykl jednak. Na obstawie Adiego poznałem forumowicza, co ogarnia temat i to chyba będzie na zasadzie do trzech razy sztuka :D

Ale graty się przydadzą bo finalnie Inazuma ma dożywocie i prędzej czy później się to przyda.

W dniu 8.01.2021 o 21:46, Slawula9 napisał:

Kupuj tylko Carbtune .

Taki?

Carbtune.jpg