Skocz do zawartości

Poszukiwany 25/DWS

subsd
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hejkum,

Poszukuję kompletnego zestawu 25/DWS czyli Śpiwór Nieprzemakalny z Wkładką Puchową; czyli śpiwór polskich Wojsk Specjalnych.

Dla zainteresowanych chcących zasugerować dostępność na różnego rodzaju portalach aukcyjnych Zestaw 25/DWS tworzą:

- Śpiwór syntetyczny zewnętrzny, (1050g)
- Śpiwór puchowy wewnętrzny, (885g)
- 2 worki kompresyjne (2 x 77g)
- 2 ochraniacze na obuwie (2 x 61g)
- 2 worki do przechowywania  (2 x 67g)
- worek przeprawowy (187g)

Może na forum odnajdzie się ktoś kto ma możliwość odkopania wspomnianego zestawu, Panowie Wojskowi czy magazyny MON nadal są tak dziurawe jak krążą legendy? :D

Edytowane przez subsd

Noo to dość drogi interes, dla Ciebie?  Przymierzałeś się do takiego w realu? Pytam bo z tego co pamiętam z obstawy u Adiego to kawał chłopa z Ciebie 🙂  a te śpiwory nie są zbyt duże. 

5 godzin temu, rafix napisał:

Na allegro jest i na olx też są

Mam trochę problem w noszeniu gaci po kimś, używaniu nie mojej szczoteczki, że o sypianiu w używanych śpiworach wojskowych nie bede wspominał :D pozostałe świństwa są do rozważenia.. :D 

6 godzin temu, kazek napisał:

Noo to dość drogi interes, dla Ciebie?  Przymierzałeś się do takiego w realu? Pytam bo z tego co pamiętam z obstawy u Adiego to kawał chłopa z Ciebie 🙂  a te śpiwory nie są zbyt duże. 

Bardzo słuszne pytanie obecnie używam CARINTHIA EXPLORER który ma wymiar 245 cm oraz szerokości w ramionach około 90 cm.

a dla 25/DWS Wymiary:

Śpiwór zewnętrzny: 231  cm dł,  90 cm sz. w ramionach, 64  cm sz. nogi,

Śpiwór puchowy: 227 dł., 88cm sz. w ramionach, 62 cm sz. nogi.

Przy wzroście 194cm nie powinienem miec probemu ani z gory ani z dolu..

Ciekawostka poznawcza:

Jak już jesteś gruby to każdy myśli że pasuje na Ciebie tylko plandeka od STAR'a 266 :) 

Edytowane przez subsd

Pytałem bo sam się kiedyś naciołem z jakimś wojskowym śpiworem 🙂 na allegro i olx kupisz nowy, niepotrzebnie naskoczyłeś na @rafix😁

Edytowane przez kazek

2 godziny temu, subsd napisał:

plandeka od STAR'a 226

266 lub 200😁

Firma Pa-ko koło Jarocina.

Kiedyś mieli wszystko od czołgów po wojskowe skarpety...

Ubrania, buty nowe, nie używane, bardzo duży wybór. Nie wiem jak teraz, ale może warto przedzwonić.

Godzinę temu, krynio napisał:

Popatrz jeszcze na typowe śpiwory karpiowke. Sądzę, że jakościowo będą miały lepsze parametry. Przykladowy link :

https://www.rockworld.pl/k,75,spiwory--narzuty--poduszki.html

Śpiwór karpiowy - fantastyczna sprawa tylko.... :D

Śpiwór karpiowy ma prawie 5kg i ni chu chu sie nadaje do turystyki ani motocyklowej ani rowerowej... - no samochodowo kampingowej juz tak.. :D

Godzinę temu, rafix napisał:

266 lub 200😁

oczywiscie 266 - dziekuje żeś czujny - chyba nawet domyslam się że od 226 nie pasowała? :P

Edytowane przez subsd

2 minuty temu, rafix napisał:

226 to nie było takiego modelu. Chyba

nie było paluchy mi sie omsknęły po klawiaturze :)

6 godzin temu, subsd napisał:

Mam trochę problem w noszeniu gaci po kimś, używaniu nie mojej szczoteczki, że o sypianiu w używanych śpiworach wojskowych nie bede wspominał :D pozostałe świństwa są do rozważenia.. :D 

ale na zlocie PBC byłeś więc masz już to wszystko za sobą.... 😂😄

6 godzin temu, subsd napisał:

Ciekawostka poznawcza:

Jak już jesteś gruby to każdy myśli że pasuje na Ciebie tylko plandeka od STAR'a 266 :) 

jesteś pewien, że nie będzie ciasnawo?? hahahaha...

6 minut temu, radzior napisał:

ale na zlocie PBC byłeś więc masz już to wszystko za sobą.... 😂😄

jesteś pewien, że nie będzie ciasnawo?? hahahaha...

Zemsta za to obrzydlistwo w lustrze? Musisz się ze sobą zaprzyjaźnić.... :)

Poza tym na zloty PBC biore tylko paste do zebów w jednorazówkach... po prostu wiem że przyjeżdżasz!!

A tak na koniec to tylko niektóre pary gaci pasowały by na mnie :D i to nie ze wzgledu na rozmiar tyłka 😝😝

Edytowane przez subsd
  • Upvote 1

Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.