Skocz do zawartości

Konkurs

Tomek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Moze wyjde na glupka, ale miał zrobic małą wycieczkę.

Apeluje do uczestnikow konkursu, o nieuzasadnianie swoich odpowiedzi zdjeciami itp. bo wtedy zabawa traci sens.

• Odpowiedzi 265
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Tomek

31

• Rabek

21

• artur

20

W/w Tomek miał policzyć średnie spalanie.

...które nawiasem mówiąc na tamtą chwilę wyszło 5,5 czyli całkiem nieźle ; ) Razem wydał 498,65 zł (228,70zł wydał na paliwo, biorąc pod uwagę, że paliwo na każdej stacji kosztowało tyle samo, 200zł na mandat + 69,948zł na całą resztę) , przejechał 1028km i się zapewne jeszcze zastanawiał czy stać go na nocleg i wachę do domu ; ) Mam nadzieję, że niczego nie przeoczyłem : P

Przepraszam Tomku , jeśli ubiegłem Cię z odpowiedzią na następne pytania ; P

P.S. Gratuluję pomysłów i zapału !!! Pozdrawiam : )

Policzyć średnie spalanie.

PS Przyszły tydzień pomieszkuje i pracuje w Warszawie kto ma ochotę na browar ??:D

srednie spalanie

0,22

Edytowane przez Cielak

policzyć średnie spalanie - a tak serio to się pewnie zastanawiał "jak ja ku*wa wrócę do domu"

Gosciu siadł i sobie mysli : a miała byc nowa kuchnia dla zony :/ trudo bedzie tylko nowy zlewozmywak co by z wprawy kobieta nie wyszła ale jak "policzył spalnie" to stwierdzil ze nie jest tak zle i starczy jeszcze na pakiet eurosportu i skrzynke piwe ;)

Jak juz usiadl w barze to niech Tomek sobie browara wypije :D To jest moja odpowiedz - mial wypic browara hah

(Bo nudno bedzie jak wszyscy beda wygrywac)

Brawo brawo Oczywiście chodziło o średnie spalanie. Ile ono wyniosło :)

Pytanie było podchwytliwe na zastanowienie.Podaj prawidłową pełną odpowiedź.

Nie chciałem sugerować co miał zrobić dlatego dodałem wyraz pełną :)

Gratulacje dla zwycięzców

anan7 0 artur 2 Cielak 3 Czerech 1 diabelok 3 Ezakiel 1 FloRaS -1 Jacekrysiek 0 JackRM -1 Maaaaaarek 2 Majki -1 Manitou 1 marcyful 1 Matis 1 Michail -2 qnerk 1 Rabus 1 RafalS600 -1 Suzikala 2 Turas -2 wojtecki -1 ZaQaZ -2

Opowiastki ciąg dalszy:

Rano słonko przez okienko jeździło ciepłym promykiem po jego twarzy.Czy otworzyć oko się odważy.Troszkę ciężko ociężale zszedł z łóżeczka dość ospale.Kości wszystkie odzywały się Oj przesadził z jazda w wczorajszy dzień.Kilka kilometrów wczoraj zrobił.Powiedzcie mi ile kaski na jeden kilometr jazdy wyłożył?

(...)

Widok który ukazał się oczom jeźdźca po przejechaniu 966 km wprowadził go w stan osłupienia.Miał policzyć ile średnio spalił mu Dziorek.Niestety widok wyprowadza go ze stanu zauroczenia....

Chyba troche przekombinowalem z odp :P ale prosze o wyjasnienie

Z tego zdania zrozumialem, ze jezdziec policzył spalanie, a wynik ktory ujrzal WYPROWADZIŁ go ze stanu zauroczenia. A jezeli cos zrobił, to nie mozna pytac co miał zrobic, tylko co zrobił.

Odpowieź Tomek

Miał policzyć ile średnio spalił mu Dziorek

Znaczy tego nie zrobił :)

Edytowane przez Tomek
Odpowiedź Tomek

A wiec tak, troszke niedokładne pytanie ale jesli liczac tylko kase za paliwo to jeden kilometr kosztował go 0,21 zł (przy załozeniu ze cały czas tankowal za 4,30 ) natomiast jezeli liczac cała wyprawe ze wszelkimi bonusami to jeden kilomter kosztowal go 0,51 zł

0,22zł/1km licząc tylko paliwo, 0,49zł licząc całą resztę wraz z mandatem ; ) Trochę ułatwiłem potencjalnym rywalom obliczenia mą wcześniejszą odpowiedzią ; ) nie ma za co : P

0,22zł/1km

Jezeli nie brac pod uwage tego co mial w zbiorniku na starcie to:

0,22 zł/km tylko benzynka

0,51 zł/km ze wszystkim wlacznie z noclegiem, madatem itp.

Jezeli brac pod uwage benzynke ktora mial na starcie i ze tomek zalewal pod korek to:

0,29 zł/km tylko tank

0,58 zł/km ze wszystkim, cala wycieczka

Edytowałem: ale pomylilem sie przy wpisywaniu. nie sicagalem :P

Edytowane przez Czerech

faktycznie i kolejne pytanie do tyłu, aleee można je podwójnie interpretować:)! nie jest sprecyzowane;]

Czy taka forma konkursu (Opowiadanko z ukrytymi odpowiedziami) wam odpowiada.

Pytania są precyzyjne.Bardzo dokładne.Poprawiłem swój błąd .Odpowiedzi na ostatnie pytanie liczę od tego postu.Jeżeli była błędna nie dodam minusa odpowiadającemu.Poprawna tez nie dodam plusa.

Jeżeli ktoś uważa że błędnie odpowiedział może uczynić to ponownie :)

Cena litra paliwa jest stała.

Za utrudnienia przepraszam.

Należy tylko się nad nimi zastanowić.Przetestowane na ochotniczce :)

Jeżeli ta forma się spodoba to pociągnę opowieści dalej.Będzie coraz trudniej.Dla wnikliwych łatwiej.

0,22zł/1km za benzynę, cała wycieczka 0,51:) Może będzie tolerancja 1 gr:)

Jezeli nie brac pod uwage tego co mial w zbiorniku na starcie to:

0,22 zł/km tylko benzynka

0,51 zł/km ze wszystkim wlacznie z noclegiem, madatem itp.

Jezeli brac pod uwage benzynke ktora mial na starcie i ze tomek zalewal pod korek to:

0,29 zł/km tylko tank

0,58 zł/km ze wszystkim, cala wycieczka

zostaję przy swoich odpowiedziach

Fakt: 0,22 zł/km :)

Cóż zakręcić mi się Was nie udało :)

0,22 zł za kilometr jazdy :)

anan7 -1 artur 3 Cielak 3 Czerech 1 diabelok 4 Ezakiel 1 FloRaS -1 Jacekrysiek 0 JackRM -1 Maaaaaarek 2 Majki 0 Manitou 1 marcyful 1 Matis 1 Michail -2 qnerk 1 Rabus 2 RafalS600 -1 Suzikala 2 Turas -2 wojtecki 0 ZaQaZ -2

Lecimy z dalsza historyjką :

Gdy już wszystkie kości rozprostował.Postanowił do powrotu się szykować.Zerkną w kuferek gdzie była tylko izolacja ,cztery trytki i kawałek papieru.Zaczepił go właściciel motelu, który staną sobie przed maszyną i motocyklistę pytaniem zagadną.

-Który rok tej pięknej maszyny.To pewnie ma ze dwa litry pojemności.

Motonita ku radości sprzedał swoje wiadomości.

-Motocykl z 2006 rocznika olejem chłodzony Bandyta.Nie ma litra pojemności dla dociekliwych wiadomości.

Jednak motocykl czas do drogi szykować.

Co powinien sprawdzić nasz bochater przed kolejną jazdą?

Stawiałbym na światełka, w końcu tez ważne :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.