Skocz do zawartości

Cztery panoramy Tatr i kawałek śląska, czyli jak 'oprowadzam' Pawła z Torunia ;)

Emilian
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Serwus!! Dla tych co chcą szybko obczaić widoki:

07:46 Łapszanka,

11:34 Czarna Góra,

14:12 Polana Głodówka,

18:27 Blachówka,

oraz zobaczyć samochód z dawnych lat, czyli Fiat 125P Milicja 18:00

oraz Zaporę Porąbkę 31:13.

Tym razem pośmigałem z subskrybentami po Małopolsce i Śląsku z subskrybentami. Chciałem pokazać jedne z najpiękniejszych widoków Tatr, czyli Łapszankę, Czarną Górę, Polanę Głodówkę oraz Blachówkę. Na Śląsku udało się tylko śmignąć prze Przełącz Kocierską i Przełęcz Przegibek, bo był weekend i inne trasy strasznie zapchane 😕 Jednym z subskrybentów był Paweł z Torunia, który zapytał się mnie jakiś czas temu, czy bym go nie oprowadził, bo planuje wycieczkę po Polsce i zahaczyłby o Kraków - nie mogłem odmówić :) Fajnie jest pokazywać i dzielić się takimi widokami i trasami z innymi, w szczególności z tymi co kawałek do Małopolski mają ;) Byli tez ze mną Rafał, który ma swój kanał z testami motocykli [ https://www.youtube.com/channel/UCyJRZ5-Z1sDR8yvIccVBQWA ], kolejny Paweł, który jak ja śmiga na takiej samej Inazumie [ no prawie, jego ładniejsza ;) ], oraz rodowity podhalańczyk tak na przyczepkę - zapytał czy może dołączyć więc powiększył grono :) To był bardzo udany dzień i fajnie, że udało się nam wspólnie pośmigać.

Na czarnej górze mają dobre placki po węgiersku 😋

Godzinę temu, seebst napisał:

Na czarnej górze mają dobre placki po węgiersku 😋

Dobrze wiedzieć ;)

pieknie, sam takiej  trasy nie zrobi nikt, jak z kimś kto zna tereny doskonale :P

2 godziny temu, MaQ(GoobLee) napisał:

pieknie, sam takiej  trasy nie zrobi nikt, jak z kimś kto zna tereny doskonale :P

Można posiłkować się nawigacją, ale jak zauważyłeś, nie ma to jak lokalny przewodnik 😜

11 godzin temu, seebst napisał:

Muszę jeszcze kiedyś wpaść w te Twoje tereny :)

Bardzo dobry pomysł :) Najlepiej z dwa, trzy dni by posmigać po Małopolsce/Śląsku i po Słowacji!! :)

Łapszanka rzeczywiście petarda. Byłem tydzień temu zachęcony filmikami Emiliana👍

Potem Łysa Polana i słowacką stroną do Niedzicy,było co podziwiać. 

Fajnie się ogląda i wspomina !

A rok temu tego domu na Blachówce jeszcze nie było !

14 godzin temu, Yahoo napisał:

Łapszanka rzeczywiście petarda. Byłem tydzień temu zachęcony filmikami Emiliana👍

Potem Łysa Polana i słowacką stroną do Niedzicy,było co podziwiać. 

Fajnie, że moje filmy zachęciły :) A co do Słowacji to bardzo lubię po niej śmigać i jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym roku mi będzie dane :D

11 godzin temu, mariuszn2 napisał:

Fajnie się ogląda i wspomina !

A rok temu tego domu na Blachówce jeszcze nie było !

Cieszę się, że wspomnienia wracają :) Niebawem komercja zawita w tego typu miejsca. Na przykład na łapszance jakaś budka z żarłem się podobno otworzyłą 😕
A co do chaty.. 
Ano ten ktoś będzie miał piękny widok do śniadania, obiadu czy kolacji - tylko szkoda, że tak blisko ulicy..