Skocz do zawartości

Obudowa aluminiowa do GoPro Hero 7

maniomen
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i pozdrawiam.

Jako że oddałem GoPro na reklamację i ją uznali, oddając kasę, to nie mam GoPro, a nowsza generacja do tej obudowy nie będzie pasowała, to planuję sprzedać tą, z której korzystałem do tej pory.

Obudowa marki Ulanzi, aluminiowa (a przynajmniej metalowa), czarna.

Kamerka wchodzi na styk, zabezpieczana jest klapką, którą się wsuwa jak szufladę, zapięcie ma na zatrzask kulkowy.

Dodatkowo jest też kostka do montażu akcesoriów, również na zatrzask kulkowy, jednak tego akcesorium nigdy nie używałem.

Jest jeszcze nóżka, stabilizująca kabel zasilający, gdy korzystamy z kamery po kablu, a nie z baterii, ma to na celu zabezpieczyć kabel przed ewentualnym urwaniem i uszkodzeniem gniazda. Ta końcówka jest akurat przykręcana na śrubeczki.

Stopka też jest przykręcana, ale ją mocno skręciłem i już nie odkręcałem.

Całość nosi znikome ślady użytkowania, głównie lekko lakier zaczął minimalnie ścierać się na krawędziach, od wsadzania kamerki w kieszeń.

No i co. Korzystałem z niej prawie rok, dawała sobie spokojnie radę.

Obiektywu nie ochroni przed uszkodzeniem, ale obudowa jest solidna, bo na urodzinach PBC wyrżnąłem się, schodząc z gór, a kamerka, w tej właśnie obudowie, była w tylnej kieszeni spodni. Spodnie nie przetrwały, po obudowie nie ma śladu.

Rok temu kupowałem ten wihajster za 180 zł (+ dostawa, wiadomo). W internecie chodzi mniej więcej za tyle samo, na ceneo nawet za 99 zł wisi, ale niedostępne.

Także może bym sprzedał to za 60 zł, dostawa już w cenie, mogę zrobić za pobraniem, najlepiej do paczkomatu.

W zestawie nie ma tylko kluczyka do skręcania śrubek, bo nie wiem, czy go gdzieś zgubiłem, czy zepsuł się chwilę po skręceniu obudowy. Tak to wszystko jest kompletne i sprawne.

Cena oczywiście do negocjacji minimalnej.

20211228_152643.thumb.jpg.d6f62d7f12546df0bac3c69831e33458.jpg20211228_152638.thumb.jpg.120329d7f84c2ed7aeba005d9c5427e0.jpg

20211228_152621.thumb.jpg.e6283a5146498336a764fbe83ec0da1e.jpg20211228_152605.jpg

20211228_152600.jpg20211228_152555.jpg

20211228_152549.jpg

Edytowane przez maniomen

Nie da się prościej i KRÓCEJ? 

Np. Sprzedam obudowę do gopro plus dodatki za  .... PLN.   I po sprawie

• Like 1

48 minut temu, rafix napisał:

Nie da się prościej i KRÓCEJ? 

Np. Sprzedam obudowę do gopro plus dodatki za  .... PLN.   I po sprawie

Nie u forumowego Mickiewicza ;)

• Like 1

No kurde dlatego pozaznaczałem kolorkami szczegóły.

Żeby nie było, że nie pasuje, czy cuś, to wszystko opisałem.

• maniomen changed the title to Obudowa aluminiowa do GoPro Hero 7

dobrze ze zdjecia sa bo tak to czlowiek by nawet uwagi nie zwrocil na ogloszenie :)

• 2 weeks later...

A co się z gopro stało? jest o tym wątek na forum też? Chętnie poczytam

Napisano (edytowane)
33 minuty temu, Yummy napisał:

Nic szczególnego.

Oprogramowanie zaczęło krzaczyć, im więcej roboczogodzin miała kamerka wyrobiona, tym więcej się prostokątnych, martwych pixeli pokazywało na ekranie.

Kamerka poszła na gwarancję, wysłali ją do Dojczlandii, tam stwierdzili, że nie da się tego naprawić. A jako że nie mieli już GoPro 7 na magazynie, to oddali mi pieniądze, a ja dopłaciłem ze dwie stówki i kupiłem Hero 8 Black.

Dobrze, że ósemka jeszcze była w sklepach, bo kupienie dziewiątki byłoby nieopłacalne, bo już baterie są niekompatybilne, więc musiałbym kupić ze 3 baterie po koło 100 zł sztuka i nową ładowarkę.

Trochę filmików na swój kanał na zapas nagrałem, więc na jakiś czas starczy (przyjmując, że jeden filmik z wycieczek, czy przejażdżek, będę wstawiać raz na 2 miesiące), a w międzyczasie zdążę naprawić auto, przeserwisować motocykl i pojechać do kolejnych miejsc, żeby pozwiedzać.

Edytowane przez maniomen

1 hour ago, Yummy said:

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee...

• Like 2

5 hours ago, MarkLubuski said:

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee...

Ok, Maniek, uznajmy, że temat wyczerpany. Gratuluję Ci dobrej decyzji, bo jak czytam, że w 2022 ludzie 5-kę kupują, to mnie kurwica strzela :D

39 minut temu, Yummy napisał:

Ok, Maniek, uznajmy, że temat wyczerpany. Gratuluję Ci dobrej decyzji, bo jak czytam, że w 2022 ludzie 5-kę kupują, to mnie kurwica strzela :D

No na razie jeden testowy filmik nagrałem, a tak to użyłem ósemki do zrobienia zdjęć motocyklowych gratów z roboty, co trzeba je wyprzedać, bo mój telefon ma 6 lat i nadaje się tylko do dzwonienia, pisania smsów i ewentualnie posłuży mi jako latarka.

Aczkolwiek coraz więcej aplikacji odmwia posłuszeństwa. Jeszcze z rok i będę pewnie musiał kupić nowy. A nie chce kupować jakiegoś szajsu w cenie nerki, bo i tak nie będę korzystać z 90% możliwości. Pewnie kupie coś za max 1000 zł (+/- inflacja) i starczy na kolejne 4/6 lat.

• maniomen locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.