Skocz do zawartości

Carbtune Pro vs. Carbtune Pro wersja 2

Emilian
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Serwus!! Szukałem na forum, ale nie znalazłem. Chcę zakupić wakuometr Carbtune PRO i zastanawiam się jaka jest różnica między wersją 1, a wersją 2??
Sądziłem, że jest tylko wersja 1 i ona dzieli się na 2-słupkowe i 4-słupkowe.
99% sprzedawców sprzedaje 1 wersję, ale natrafiłem na możliwość kupna 2 wersji:
https://sklep.przewodystalowe.pl/index.php?route=product/product&product_id=60&search=wakuometr&category_id=
Czy to ściema, czy faktycznie jest wersja 1 i wersja 2??

281602292_Zrzutekranu2022-01-5o17_28_46.png

Zrzut ekranu 2022-01-5 o 17.44.14.png

Nie wiem czy są dwie wersje.
Może rozważ zrobienie samoróbki, zamiast kupować za  450 zeta zestaw pro, chyba że potrzebujesz do warsztatu/firmy i będziesz tego używać non stop to można sie szarpnąć.

trochę szkoda  kasy na sprzęt  który użyjesz raz na rok albo na dwa lata

Mój i @lelona zestaw"

IMG_0008.thumb.JPG.a07018ca94cd28776fea61c97f83f7bd.JPG

Edytowane przez bald
  • Upvote 1

Godzinę temu, bald napisał:

Nie wiem czy są dwie wersje.
Może rozważ zrobienie samoróbki, zamiast kupować za  450 zeta zestaw pro, chyba że potrzebujesz do warsztatu/firmy i będziesz tego używać non stop to można sie szarpnąć.

trochę szkoda  kasy na sprzęt  który użyjesz raz na rok albo na dwa lata

Mój i @lelona zestaw"

IMG_0008.thumb.JPG.a07018ca94cd28776fea61c97f83f7bd.JPG

Wiem, że 450/480zł to sporo, ale już ustawiałem zegarowymi i da się to zrobić, ale zdecydowanie łatwiej i przyjemniej jest ustawić je słupkowym.
Zresztą 'dobre' zegary 'zalane' to też nie mały wydatek, choć taki zestaw da się skompletować za ok. 200-250zł.
Ja będę użytkował wakuometr właśnie ok. 2 razy w roku i dla mnie te ok. 200zł więcej jest opłacalne.

29 minut temu, Franio napisał:

nie ma wersji 2.0

Czyli ten z linku ma błąd w opisie.. Wychodzi z tego, że ta wersja 2 [ rzymska dwójka na 'metce' ] to chodzi o wersję dwu-słupkową.

14 minut temu, Asterix napisał:

na stronie producenta nie ma wzmianki o drugiej wersji

https://www.carbtune.com/index.html

Ano widziałem, ale wolałem się podpytać tutaj i się upewnić.
W takim razie nie szukam dalej wersji drugiej. Dzięki za odzew chłopaki!!

Tak są dwie wersje.

Nawet na stronie producenta jest to napisane.

"The New Carbtune Pro - the best at any price

The new Carbtune Pro. Using the same principle as the Carbtune II but is upgraded and redesigned to ensure better and more consistent assembly and performance."

Dla pewności, że najnowsza wersja i nie podróbka kup tak jak ja bezpośrednio u producenta.

niby jest carbtune II a nawet jest carbtune I ale to wiekowe maszyny, raczej protoplasta i na pewno nie w sprzedaży, wszystko co jest dostępne na rynku nazywa się Carbtune PRO, wątpię też żeby występowały podróbki. foto ze strony producenta jak co wyglada:

Screenshot_20220106-201041.png

W dniu 6.01.2022 o 15:24, Tomek napisał:

Tak są dwie wersje.

Nawet na stronie producenta jest to napisane.

"The New Carbtune Pro - the best at any price

The new Carbtune Pro. Using the same principle as the Carbtune II but is upgraded and redesigned to ensure better and more consistent assembly and performance."

Dla pewności, że najnowsza wersja i nie podróbka kup tak jak ja bezpośrednio u producenta.

21 godzin temu, Franio napisał:

niby jest carbtune II a nawet jest carbtune I ale to wiekowe maszyny, raczej protoplasta i na pewno nie w sprzedaży, wszystko co jest dostępne na rynku nazywa się Carbtune PRO, wątpię też żeby występowały podróbki. foto ze strony producenta jak co wyglada:

Screenshot_20220106-201041.png

Juz się sporo dokształciłem w tym temacie m.in. dzięki Wam chłopaki - zatem dziękuję. Co do podróbek to nie sądzę, by np. Gmoto je sprzedawało. Co prawda u dystrybutora taniej, ale nie na tyle by się [ jak dla mnie ] bawić z wysyłką zza granicy.
A co do sprzedaży wersji "II" to podałem linka w 'poscie' i ciekawe czy to błąd, czy faktycznie tę wersję mają - cena niższa niż np. w Gmoto.