Skocz do zawartości

Jawa 350 Komplet stelaży bocznych i centralnego

maniomen
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czasu mało ostatnio mam, ale poświęciłem chwilę, żeby z tatą w piwnicy porządki zrobić i dobrać się do dwóch najważniejszych rzeczy. Czyli do stelaży kufrów do Jawy 350 i części starych motocykli (ale ich na razie nie tykam, bo nie mam sił).

Podejrzewam, że się nie sprzedadzą, bo nawet nie wiem, czy ktoś tutaj na forum ma w miarę sprawną, starą Jawę i by chciał sobie stelaże odrestaurować i zamontować.

Od razu mówię, że nie mam kufrów. Znaczy mam centralny (tak właściwie tata ma, bo to jego własność), ale jest pęknięty i na razie używamy go, jako pudełka do tobołów w piwnicy.

Stelaże, z tego co rozmawiałem z tatą, są lekko modyfikowane (co można zauważyć po dokładnych oględzinach, gdzie są dodatkowe dziury tu i ówdzie). Są sprawne, raczej nie są skorodowane, a przynajmniej nie mocno.

Jest to modyfikowany komplet, który łączy się w całość. Tata to za młodu zmodyfikował, żeby były sztywniejsze i ogólnie lepsze.

Boczne stelaże mają półki składane, więc jak się nic nie wiezie, to można je złożyć, żeby motocykl był węższy, a centralny stelaż to centralny stelaż. Nawet bez kufra można by tam pół mieszkania położyć i by Jawa ładnie na tylnym kole jechała.

Za porozumieniem z tatą, zastanawiamy się nad sprzedaniem ich, bo tata raczej swojej jawy już nie odzyska i nie kupi kolejnej, więc jakby ktoś chciał kupić, odnowić je i polakierować, to zapraszam do kontaktu.

Ciężko powiedzieć, za jaką cenę bym chciał je sprzedać, ale że pieniądze dostanie tata, to muszę utargować najwyższą cenę.

Więc powiedzmy, że jest to magiczny, unikatowy zestaw, to dam cenę zaporową 1000 zł.

Zastanawiałem się przez długi czas, jak to dziadostwo było zamontowane, tata mnie trochę oświecił, dając zdjęcie ze starych czasów, właśnie z jego Jawką. Jedyna pamiątka po Jawie, poza właśnie stelażami i kufrem.

Czyli boczne stelaże idą na bok, to na pewno, te krótkie cyngle idą gdzieś do ramy, żeby usztywnić całość, te długie pałąki idą bardziej po tyle, a te banany łączą stelaż boczny z centralnym, jak dobrze ogarniam. Chyba. Jakbym miał Jawę pod pachą, to by było łatwiej.

Jak ktoś będzie zainteresowany, to zapraszam, jak ktoś będzie miał pytania, to pytać.

A jak nie, to pewnie weszliście tylko dla zdjęć.🤣

IMG_20220124_143150.thumb.jpg.f192f7aa900e011c8ba727a33291aedd.jpgIMG_20220124_143212.thumb.jpg.e096836dc9167d40a70d2effd8e80aa6.jpgIMG_20220124_143218.thumb.jpg.a9f587f3d38e5c034cbc4ace921aa6b9.jpgIMG_20220124_143228.thumb.jpg.140513c0ca7bd1032377c4d17c914944.jpg

IMG_20220124_143222.thumb.jpg.e995ac353081d24f1ae4f05af8d08f1d.jpgIMG_20220124_143340.thumb.jpg.bcfc2ae105cfb34688e560e785e71afb.jpg

IMG_20220124_175756.thumb.jpg.6cf44fc08711788a30e7bd5d27cbe1fd.jpg

Edytowane przez maniomen

Cena jak za złoto, fakt, ale oczywiście do negocjacji.🙂

11 minut temu, maniomen napisał:

Cena jak za złoto, fakt, ale oczywiście do negocjacji.🙂

Uwierz...nie o cenę tutaj chodzi  🙊

• Like 1
  • Upvote 2

takie przyslowie mi do glowy przyszlo: mowa jest srebrem a milczenie...owiec :) tak to chyba bylo jakos??

Dobra,  my tu Maniem deala ubiliśmy 😀

Starszy gubił zakupy za młodego z reklamówek przywiązanych do tych bocznych stelaży 

No. To jest szybka robota. Przyszedł klient,  powiedział co chce i za ile.

Szybki biznes. Tak powinno być.

Tylko tej przeklętej obudowy do GoPro nie mogę sprzedać, he he.

Ale w cenie to chyba się Tobie jedno zero za dużo napisało 😀😀

• Upvote 1

9 godzin temu, PiotrekBe napisał:

Ale w cenie to chyba się Tobie jedno zero za dużo napisało 😀😀

No wiesz. Ręce się trzęsły po przewaleniu piwnicy.🙃

Kiedyś, jak jeden znajomy z ciekawości się pytał, za ile bym swojego opla sprzedał, to jak powiedziałem, że za 25.000 zł, to śmiechom nie było końca.

No ale co. Wolny rynek, panie. Ludzie swoje piardy w słoikach sprzedają. A stelaże przynajmniej są praktyczne.

• maniomen locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.