Skocz do zawartości

Problem ze sprzęgłem.

Gość kojak3565
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Posiadam Suzuki GSF 650 Bandit S 2007 r. z hydraulicznym sprzęgłem przebieg 44 tyś km.
Mój problem polega na tym, że przy wyższych obrotach i zmianie biegu na wyższy/niższy słyszę taki "zgrzyt/trzask" jakby sprzęgło nie zadziałało prawidłowo i boję się, że rozwalę tą skrzynię.

Czy przy tym przebiegu powinno się już wymienić tarcze sprzęgłowe? Przez 14 lat nie był wymieniany olej hydrauliczny klamce sprzęgła i może w tym tkwi problem?

Co mi radzicie? nie wiem przy jakim przebiegu powinno się wymieniać te tarcze albo może problem tkwi w tym oleju albo czymś innym.

Jestem amatorem jeśli chodzi o serwis motocykli, ale większość rzeczy staram się robić samemu.
Prześledziłem wątek ze sprzęgłem.

Dziękuję.

No wymiana płynu to jedna z podstaw serwisu.   Wymień i dobrze przepłucz układ, bo pewnie syf tam masz nieziemski. 

No ok ale jak mam to przepłukać? Jakieś filmiki/serwisówki by się sprzydały.
Teraz się zbliża nowy sezon motocyklowy to jak wymienię olej to nie będę mógł już wymienić tych tarcz bo bym musiał spuścić olej drugi raz.

Przepłukać czyli 

Nie ma przywitania . Nie ma porady

Edytowane przez rafix

• kokos locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.