Skocz do zawartości

Potrzebna pomoc w identyfikacji...

Petro
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie 

Zabrałem się za Moto poraz kolejny.

I to mnie wścieklo...

Potrzebuje owiewkę , zakupiłem niby orgianal i nie pasi.

Poodladalem fotki itp. i u mnie są inne plastiki po bokach nie wiem co to...

Jeżeli ktoś może pomóc w określeniu co to, będzie super ...

No i super nie wiem jak wstawić fotki...

IMG20220331200515.jpg

IMG20220331200527.jpg

Edytowane przez Tomek
Wstawiłem fotki ;)

Tomek Dziękuje

Jak na zalaczonych zdjeciach widac moje boczne owiewki sa dluzsze o ten szary plastik kolo kolektora wydechu, jest to jedna calosc. Nie stety nawet na orginale nie ma takich owiewek, wszystkie o polowe krotsze.

https://www.bike-parts-suz.de/suzuki-motorrad/600-MOTO/BANDIT/1998/GSF600WSUW-E2-/VERKLEIDUNG-RAHMEN/VERKLEIDUNG-GSF600ST-SUT-SV-SUV-SW-SUW-SX-SUX-/6/634096/C/1149

Czy jest  ktos w stanie powiedziec jaka dokladnie szybke szukac bede wdzieczny 😊 

Petro. Gdzieś mam na strychu oryginał. Możemy się zamienić. Znaczy podeślę Tobie swój zestaw. Jak będzie pasił, to odeślesz swój niepasujący.

I dodatkowo możesz wtedy porównać, czy to ktoś sobie dołożył, czy to zestaw akcesoryjny firm trzecich.

Jak coś pisz PW.

10 godzin temu, Tomek napisał:

Petro. Gdzieś mam na strychu oryginał. Możemy się zamienić. Znaczy podeślę Tobie swój zestaw. Jak będzie pasił, to odeślesz swój niepasujący.

I dodatkowo możesz wtedy porównać, czy to ktoś sobie dołożył, czy to zestaw akcesoryjny firm trzecich.

Jak coś pisz PW.

Właśnie nie chciał bym się ich pozbywać bo ładnie wyglądają, w sensie mi się podobają 😆

a będą wszystkie plastiki szły na farbę bo zmieniam kolor na Biały.

Tylko ta szybka 🤯

Ale bardzo dziekuje za propozycje.

2 godziny temu, Asterix napisał:

Dziekuje za linka.

Ale na razie popróbuje jeszcze poszukać cos pasującego.

W dowodzie mam przez TÜV wpisane ze te owiewki są z superbike. Mam nawet oryginalny Fahrzeugbrief z 98roku i tam jest ten sam wpis

Tomku bo zapomnialem... 

Ja mieszlkam w Niemczech wiec wysylka byla by dosc droga. poszukam tu cos na miejscu ale to co umnie jest to nie wiem z kad to wzieli, 

najwyzej zamienie na orginal i dam na lakiernie, (Oczywiscie we wlasnym wykonaniu😝, trzeba ciac koszta)

a i ze tak zmienie temat

Lancuszek mam do wymiany, czy trzeba tez wymienic slizgi?(chyba 53000km ma) bo tu juz trzeba silnik rozlozyc i tak sie boje kosztow, 

4 minuty temu, Petro napisał:

a i ze tak zmienie temat

Lancuszek mam do wymiany, czy trzeba tez wymienic slizgi?(chyba 53000km ma) bo tu juz trzeba silnik rozlozyc i tak sie boje kosztow, 

Ale że napinacz się skończył?

Czy nierówno rozciągnięty ?

Czy bo przebieg ?

Łańcuszek się sprawdza i jak zużyty dopiero wymienia. 

10 minut temu, Tomek napisał:

Ale że napinacz się skończył?

Czy nierówno rozciągnięty ?

Czy bo przebieg ?

Łańcuszek się sprawdza i jak zużyty dopiero wymienia. 

Dokladnie jak piszesz

Napinacz jest na 4 zabki do konca 

nierowno rozciagniety lancuch jak przekrece o odbrot to juz nie jest sztywny.

przebieg mysle ze tez mozna by bylo go zrobic

szkoda jak by sie mial kiedys wysypac, zal mi by bylo po moto za grosze kupilem (200€)

I tu jest zgryz. Teoretycznie ślizg zużywa się z łańcuchem, ale często jest praktycznie idealny. Tyle, żeby je wymienić trzeba zdjąć głowicę.

18 godzin temu, Petro napisał:

Dokladnie jak piszesz

Napinacz jest na 4 zabki do konca 

nierowno rozciagniety lancuch jak przekrece o odbrot to juz nie jest sztywny.

przebieg mysle ze tez mozna by bylo go zrobic

szkoda jak by sie mial kiedys wysypac, zal mi by bylo po moto za grosze kupilem (200€)

to ze przekecasz i nie jst sztywny to norma , 4 zabki to tragedi nie ma , bandity regularne serwisowane i przebiegiem potwierdzonym robia spokojnie 100k na lancuchu , reszta tak jak Tomek mówi 

Edytowane przez benywariat

1 godzinę temu, benywariat napisał:

bandity regularne serwisowane i przebiegiem potwierdzonym robia spokojnie 100k na lancuchu

Mój, regularnie serwisowany, z przebiegiem potwierdzonym, ma już 100k na jeszcze fabrycznym łańcuchu i podczas kontrolnego sprawdzania luzów zaworowych, które z resztą cały czas były w normie i nigdy nie było potrzeby nic regulować, stan napinacza łańcucha rozrządu znajduje się dopiero na 6 ząbku (nie od końca, jakby zaraz ktoś mógł sobie pomyśleć).

23 godziny temu, seebst napisał:

Mój, regularnie serwisowany, z przebiegiem potwierdzonym, ma już 100k na jeszcze fabrycznym łańcuchu i podczas kontrolnego sprawdzania luzów zaworowych, które z resztą cały czas były w normie i nigdy nie było potrzeby nic regulować, stan napinacza łańcucha rozrządu znajduje się dopiero na 6 ząbku (nie od końca, jakby zaraz ktoś mógł sobie pomyśleć).

tyle że tu jest temat o olejaku ;) i z autopsji  co 12k to juz ostateczny termin na regulacje zaworow  

IMG20220405183311.jpg.65da08921181bed00a89b40749ac3d78.jpgIMG20220405183307.jpg.5b7399c534bb3cce3c2309cd69b3e706.jpgSiemanko.

Mała aktualizacja tematu.

Owiewki firmy 

Five stars Gsf 600 Sportbike.

Raczej wymienię na oryginał z fabryki bo szybki nie dostanę.

Mam nadzieję że lampa będzie pasowała bo ta co mam jest ładna. Tylko polerka wejdzie.

Mam nadzieję że wymiary będą te same.

😅

Za taką profanację olejaka powinno być murzyńskie dildo w pupę a potem chłosta wężami olejowymi. 

• Upvote 1

Dlatego tez ja bym chcial wrocic do orginalnej konstrukcji.

A nawet do golasa go zrobic, tylko ze musze popatrzec co jest mi potrzebne