Skocz do zawartości

3 lata stal nie odpalany, dzis odpalilem i...

mototrack
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

hej,

wiele lat juz tu nie bylem, jakos sie tak potoczylo ze motocykl stal od kilku lat nie jezdzony...

suzuki gsf600n 2001

jednak dzis postanowilem to zmienic i go odpalic, po 2 albo 3 latach postoju....

- odpalil - ale dlawi sie,  lapie falszywe powietrze bo cos skruszalo?, stare paliwo? jak do tego dojsc? 

- zdjalem bak paliwa, i wisialy wezyki, i nie wiem od czego one sa - tzn 2 ten od paliwa do kranika, oraz ten od podcisnienia do kranika byly wpiete tam gdzie trzeba,

ale oprocz tego wysialy takie i za cholere nie wiem co to:

[img]https://i.imgur.com/Kg9kn4h.jpg[/img]

[img]https://i.imgur.com/KNxFGhg.jpg[/img]

[img]https://i.imgur.com/sRyZdMx.jpg[/img]

co ma byc / jaki wezyk ma byc wcisniety do "1"

do czego sluzy "1" i do czego sluzy "2"

dodam ze "2" po prostu sobie wisial w dol, jakby jakis przelew?

czy w trojnik "3" ma byc wpiety wezyk "4" jesli nie, to co jest wpinane w ten trojnik?

5 i 6 - to odpowiednio do kranika paliwo i podcisnienie - to akurat mialem zpiete wiec cacy

7 - wtyczka do czujnika poziomu paliwa, a ja w baku nie mam tego, dlaczego? 

mozecie mi pomoc?

spacer.pngspacer.pngspacer.png

Węzyk 6 wygląda mi na węzyk podcisnienia od "kranika". Tylko jego kszałt mi srednio pasuje. Powinien jakby inaczej z upływem czasu leżeć. Ale jeśli prowadzi do gaźników to może nim być, nieważne z którego gażnika póxniej ktoś poprowadził. Więc raczej do kranika.

Węzyk 4 jest grubszy, jeśli prowadzi w okolice pod silnika to powinien być wpięty do baku.

Z baku prowadzą 2 wężyki: jeden jest od odprowadzenia płynów spod korka wlewu, a drugi odpowietrzanie samego baku.

od baku dwa weze  wzdłuz ramy lużne  u Ciebie 1 i 2

3 i 4 to 5 i 6 u Ciebie

5 na zdjeciu jest jedna ale  u mnie sa dwa z baku jak u Ciebie i oba luźne

obraz.thumb.png.319ced8b67eaf1d5936a24672ef332ce.png

weże 23 lużne obok aiboxa to u ciebir chyba 4

obraz.thumb.png.a65502bda4e8ef395bece7a97a835970.png

obraz.thumb.png.297c535f8873429390f7c460aecda7e7.png

na dwóch króccach  z gaźnika maja być kapturki  kolejne dwa to jedena pair a drugi kranik

obraz.png.98b8d4732f1e0d114305e383e5630551.png

Edytowane przez bald
  • Upvote 2

spacer.pngspacer.pngspacer.png

hej, dzieki, 

tak - 5 i 6 u mnie to odpowiednio do kranika benzyna i do kranika podcisnienie

4 - wg tego co piszecie wyglada na to ze to jest airvent czyli odpowietrzenie i je mam wpiac do trojnika 3, bo to jest tez airvent od baku....

1 - czyli krociec bez weza wyglada na to ze to przelewowy do baku, miusze wpiac tam jakis waz zeby nie lalo sie jbc

co do dlawienia sie, to krocce ssace sa sparciale... macie moze namiar na dobre krocce - moga byc uzywki, nowy zamiennik cokolwiek... rozumiem ze to jest "nienaprawialne"

mam jeszcze jedna wtyczke luzno i nie wiem do czego... wchodzi w wiazke wieksza ktora idzie w bok do czujnika przepustnicy chyba

[img]https://i.imgur.com/uOQQGED.jpg[/img]

spacer.png

chyba sie wszystko zgadza co napisałes, wtyczka to chyba od czujnika poziomu paliwa albo od podgrzewania gaźników zostaw niepodłączoną jak nie ma gdzie jej wtyknąć

widzac ten syf nie dziwie sie wogole ze sie dlawi i niechodzi , czemu wogole nie umyles go przed robota ?

bo nie zaczalem zadnej roboty... ale spokojnie...

sluchajcie, jak jest napisane ze krocce sa od gfs600. to to pasuje do modelu z 2001? czy byly roznice miedzy starsza a nowsza wersja?

powinno pasowac tak mi sie wydaje ale nie daje gwarancji

to ze spekane to nic odpal i popsikaj jakims dezodotantem/plakiem i zobacz yobroty beda rosły, jak nie beda to króćce szczelne i nie ruszaj

• Upvote 1

23 godziny temu, mototrack napisał:

bo nie zaczalem zadnej roboty... ale spokojnie...

sluchajcie, jak jest napisane ze krocce sa od gfs600. to to pasuje do modelu z 2001? czy byly roznice miedzy starsza a nowsza wersja?

sklepmoto46.pl tam masz fiszki sprawdz sobie nr to bedziesz wiedzial

Edytowane przez benywariat
  • Upvote 1

Filtry kranika nie są częścią zamienną w tym modelu.

dzieki.  to  co pozostaje wywalic to bo nie ma chyba jakiejs zmoty.