Skocz do zawartości

Galaxy s10 problem z dziwną ikoną

Caesar
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,  pytanie do specjalistów od androida. Na ekranie telefonu pojawiła mi się ikona przypominająca paletę malarską: białe  kółko z otworami i wycięciem, na zielonym tle i znów białym tle. Mogę ją przesuwać ale nie potrafię usunąć. Jej naciśnięcie powoduje, że tło ekranu robi się niebieskie. Ikona jest pod ikonami aplikacji i wyświetla się na każdej włączonej aplikacji. W google nie znalazłem nic podobnego. A na czacie z  serwisem samsunga polecili  reset do ustawień fabrycznych a tego nie chciał bym robić.  Ktoś ma jakis pomysł jak to usunąć ?.

Screenshot_20220617-180445_Calculator.jpg

Jakaś aplikacja graficzna. 

Moja propozycja

Ustawienia

Aplikacje

Poszukać tej ikony i wyłączyć 

Druga opcja

Ustawienia

Pielęgnacja baterii i urządzenia 

Optymalizuj 

A co się dzieje jak naciśniesz i przytrzymasz? 

Mi to wygląda coś na zasadzie tego, co miały Samsung Note, że rysik powodował jakieś dodatkowe funkcje w pisaniu po ekranie. Może jakiś przycisk masz włączony u góry w belce?

A dłuższe naciśnięcie ( ok 3 sek.) nie powoduje wyświetlenia ikonki kosza?

Po naciśnięciu jedyne co się robi to ekran zmienia kolor na niebieski, niebieskie podświetlenie. Dłuższe przytrzymanie nie powoduje pojawienia się opcji usuń, kosz lub cokolwiek. Ikona nie jest podpisana, bez nazwy, więc nie wiem do czego służy. Włączyło się to przypadkiem, przy odblokowanym telefonie w kieszeni, jakaś przypadkowa kombinacja dotyku. Nie przeszkadzało by mi, gdyby znikało po otwarciu jakiejkolwiek aplikacji. No i serwis jedyne co doradził to reset do ustawień fabrycznych bo nie potrafili określić skąd się to mogło wziąć.

A jak wejdziesz w opcje programisty, to coś da się wyłączyć?

Temat ogarniety: ustawienia -  wyświetlacz - ulepszenia widoczności - dodaj filtr koloru - skrót do aplikacji. Trochę czasu mi to zajeło ale znalazłem rozwiązanie 🙂

• Like 1
  • Upvote 2

• 3 weeks later...
On 6/17/2022 at 9:24 PM, Caesar said:

Temat ogarniety: ustawienia -  wyświetlacz - ulepszenia widoczności - dodaj filtr koloru - skrót do aplikacji. Trochę czasu mi to zajeło ale znalazłem rozwiązanie 🙂

nooo to serwis samsunga to sie popisal wyjatkowo...

Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.