Skocz do zawartości

HAYABUSA - 2014

Wiking
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
W związku z przejściem na motocyklowa emeryturę , po 8 latach  latania Haliną-Maliną, oddam  ją w dobre ręce (za godziwą cenę) :)
Zniżka dla Forumowiczów: ekwiwalent pieniężny na przejechanie 1000 km
Link do  ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-hayabusa-hayabusa-gsx1300ra-salon-pl-1-wlascic-bezwypadkowa-doposazona-ID6EKiTc.html

P1070561.thumb.JPG.a2c0e8d3667ab4da30fa1be5920cad00.JPG
Zapraszam
LwG

Ale jak to??? 

Taki  lajf... życie płynie. Długoby mówić.
Streszczę to do scenki rodzajowej z ostatniego wypadu do stolicy:
Zatankowałem na stacji, ściągnąłem tylko kask i przetaczam Halinę - żeby nie blokować stanowiska (bo chcę zjeść hot doga). Upał, ja w czarnym turystycznym wdzianku, wentylacja pozamykana (bo leciałem A2-ką to trochę wieje). Cień pod daszkiem Orlenu - no to pcham najpierw do przodu, potem na wsteczny. Idzie mi trochę kulawo (no bo okulałem na wiosnę). I słyszę obok siebie - "Y-y-y-y!"
No to paczam - a tam 2 uchachanych młodzieńców, w krótkich spodenkach i koszulkach na ramiączka, żeby lepiej wyeksponować V-torsy (chyba razem ćwiczą na siłce, bo obaj mieli tak samo nienaturalne proporcje ciała) :)
Nic nie powiedziałem - ale przemknęło mi przez głowę: jak będziecie mieli te lata co ja gnojki - to zobaczymy...
I drugie,  że młodzież, coraz gorzej wychowana! A nie można by tak  podejść i grzecznie zapytać: "Przepraszam bardzo, może panu pomóc?"

Ale co ,z innym moto będzie lepiej ? 

A z drugiej strony ludzie hajką (nawet ich hajki widziałem w serwisie Suzuki )

dojechali na kołach do Władywostoku czy do Dakaru ! Znaczy ,że się da !

Wiking to teraz na co zmiana?

Na to ? 

red_13.jpg

Sorki ale musiałem  🥴

Godzinę temu, rafix napisał:

Wiking to teraz na co zmiana?

Na to ? 

red_13.jpg

Sorki ale musiałem  🥴

Bez przesady, a gdzie miejsce dla pasażera 🤣

xskuter-elektryczny-bili-bike-shino-g5-1000w-60v-20ah-przedsprzedaz.jpg.pagespeed.ic.u9W-r9mGKX.webp

17 godzin temu, Wiking napisał:

Taki  lajf... życie płynie. Długoby mówić.
Streszczę to do scenki rodzajowej z ostatniego wypadu do stolicy:
Zatankowałem na stacji, ściągnąłem tylko kask i przetaczam Halinę - żeby nie blokować stanowiska (bo chcę zjeść hot doga). Upał, ja w czarnym turystycznym wdzianku, wentylacja pozamykana (bo leciałem A2-ką to trochę wieje). Cień pod daszkiem Orlenu - no to pcham najpierw do przodu, potem na wsteczny. Idzie mi trochę kulawo (no bo okulałem na wiosnę). I słyszę obok siebie - "Y-y-y-y!"
No to paczam - a tam 2 uchachanych młodzieńców, w krótkich spodenkach i koszulkach na ramiączka, żeby lepiej wyeksponować V-torsy (chyba razem ćwiczą na siłce, bo obaj mieli tak samo nienaturalne proporcje ciała) :)
Nic nie powiedziałem - ale przemknęło mi przez głowę: jak będziecie mieli te lata co ja gnojki - to zobaczymy...
I drugie,  że młodzież, coraz gorzej wychowana! A nie można by tak  podejść i grzecznie zapytać: "Przepraszam bardzo, może panu pomóc?"

Ale motywacja...  Ty sobie chyba żartujesz.

Ps. Jak jest upał to jeżdżę na zdrapkę...

No to teraz tylko taki  "wynalazek" Ci pozostaje. 🤣

Zrzut ekranu 2022-06-27 161337.png

Edytowane przez jacek1

Trochę tak, trochę nie - złożona kwestia; po prostu nie potrzebuję już transatlantyka do podróży,  ani odrzutowca do latania; chcę zamienić garnek integral na orzeszek; rękawiczki, gogle i turlać się na luzie do Gs-u po bułki :)
A te modele co mi koleżeństwo podsuwa - to kolejny etap "dojrzewania" ...

A ja tam cie rozumiem ;) Przestalem byc prawdziwym motocyklista i szybkie motocykle mnie juz nie kreca. 

Sam rozgladam sie za Sportsterem 1200 C, ale Guzzi jeszcze zostanie. Mam Roller TMax 530 jakbys potrzebowal lekkiego krazownika z kuferkiem ;) Polecam. 

Godzinę temu, Wiking napisał:

Trochę tak, trochę nie - złożona kwestia; po prostu nie potrzebuję już transatlantyka do podróży,  ani odrzutowca do latania; chcę zamienić garnek integral na orzeszek; rękawiczki, gogle i turlać się na luzie do Gs-u po bułki :)
A te modele co mi koleżeństwo podsuwa - to kolejny etap "dojrzewania" ...

Hemoroidy masz że szukasz masażu du.  I chcesz nie machać innym motocyklistom?  Ogonki lisków zamiast ciężarków na kierownicy itp. Rozumiem

A serio to

Śmieszkuje sobie.  I wiem że Ty to już w głowie poukładane masz I wiesz co chcesz.  Sam chyba bym zmienił ba jakiś wibrator

No to wróć do podstaw, czyli do bandziora.... 🤩

• Upvote 1

Sławku, to może coś dla dojrzałego i bezkompromisowego motocyklisty z klasą: 

:lol: 

Dzięki za podtrzymujące  morale (w tych ciężkich chwilach)  komentarze :) Z waszych propozycji najbardziej w moim guście jest ostatnia (dzięki Wojtku)  bo ma tylko 2 a nie 3-4 kółka... No i ten styl. Tylko taka za bardzo elegancka... ja tam prosty wieśniak jestem.
Mam zajawkę na "scramblera"  (a konkretnie z róznych dostepnych modeli/marek - Ducati 800) by  zrobić użytek z szutrówki, którą mam pod domem i innych wiejskich/leśnych duktów. No i tak samo jak z pierwszą Hayą  zauroczenie jazdą próbną. Musiałem się przemóc do włoszczyzny , desmo a zwłaszcza cen...  No ale jakoś inne dostępne opcje mi nie podchodzą.
Generalnie - czas na chillout.

a dasz sie tym bryknąć ze 100 metrów???

11 godzin temu, radzior napisał:

a dasz sie tym bryknąć ze 100 metrów???

Do najbliższego żywopłotu... 😂

• Upvote 1

Hmm... Jak CB zbyt elegancka, to może paskudny brzydal KLE? 

Na szutry jak znalazł :D 

Proszę Modów o zamknięcie tematu. Dziś Halnia-Malina odjechała w siną dal.
Trochę szkoda, że nie została na Forum...  Widać nie było jej to pisane.Taki lajf.

I za ile finalnie sprzedałeś ?

Sam moz3sz zamknąć . Gdzie poszła?

Poszła za 41 koła; wynik negocjacyjny taki sobie, ale zaraz urlop w planie i kasa potrzebna na nowy rowerek...
A tak BTW oglądaczy masa (z ciekawostek na OLX 2 razy więcej niż na Otomoto), sporo wiadomości - ale gł. handlarze/łowcy okazji tudzież wybitni teoretycy/znawcy tematu. Sensownych zapytań (tel.) niewiele. Ale za to ciekawe - ślonsko godka (zakończona pytaniem - "Ale kask pan da?") i jakiś "Fancuz" co nie chciał rozmawiać po angielsku - wiec jedyne co zrozumiałem to : "Hayabuuuusa" z akcentem na "długie U"" :) Wiec sprzedałem gościowi z Pruszkowa.
Funkcję "zamykania" wypatrzyłem, ale poczekam może kolega Kukuryku objawi o co chodziło z tym kaskiem (może to jakaś regionalna tradycja?); bo o ile zrozumiałem, (co nie było łatwe) to gość mówił, że jak sprzedawał swojego Gold Winga, to kask dał...

To jak z Pruszkowa, to może ja jeszcze ją zobaczę.

Wyślij gościowi SMS'a, żeby został na starych blachach, bo w Pruszkowie w urzędzie mają deficyt tablic rejestracyjnych (jak ja Intrudera rejestrowałem, to dwie sztuki im zostały, masakra).

odnosnie tradycji slunskich i kaskow to przypomne anegdote jak mototyklistom zajebali kaski na imprezie w remizei strazackiej. Po czym jedne z nich wszedl na scene i do mikrofonu zaryczal:

- Zgineli kaski!!!  (chwila napiecia) 

Jak sie kaski nie znajda  - to impreza bedzie.................................................ale rozjebana!

ot i cala slunska tradycja  :)

2 godziny temu, maniomen napisał:

To jak z Pruszkowa, to może ja jeszcze ją zobaczę.

To ja pewnie też !!! A te uchwyty na zbiorniku są nie do podrobienia !

3 godziny temu, Wiking napisał:

może kolega Kukuryku objawi o co chodziło z tym kaskiem (może to jakaś regionalna tradycja?)

Nic mi nie wiadomo o kaskowej tradycji Śląska :lol: 

Ja kasku ani z KLEkotem, ani z CeBulką nie sprzedaję ;) 

Czyli jakiś Janusz biznesu to był. Kupić haye i jeszcze kask w gratisie. To nic że baniak miał na xl, ale w darmową to i S by wcisnął 🤣

• Wiking locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.