Skocz do zawartości

1250 problem z pracą silnika

pawelkielce
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, zgaśnie. 

Edytowane przez kazek

2 godziny temu, kazek napisał:

Tak, zgaśnie. 

Dzięki. Pytam bo chcę wyregulować drugie przepustnice STPS  tym czujnikiem na jednego torxa. Czy jest to duży problem żeby to ustawić? Czy może to ustawienie mieć wpływ na poszarpywanie w niskim przedziale obrotów. Dodam żę TPS mam ustawiony na środku -C?

Jakie masz wolne obroty , czy przyśpiesza aż do odcięcia bo już nie wiem z czym walczysz (problem) 😄

Ale szarpie w czasie wolnej jazdy, czy silnik ma nierówne obroty na wolnych?

Walczę z poszarpywaniem w czasie wolnej równej jazdy np. w korku na 2, 3 biegu w przedziale obrotów 2000-3000. Wolne obroty nie falują utrzymują się na ok 1200.

TPS mam ustawiony dobrze -C na wolnych. I teraz chcę sprawdzić  i ewentualnie ustawić włąśnie ten czujnik STPS.

Przyśpiesza dobrze od samego dołu do samej odcinki.

Edytowane przez gozdzik77

27 minut temu, gozdzik77 napisał:

Walczę z poszarpywaniem w czasie wolnej równej jazdy np. w korku na 2, 3 biegu w przedziale obrotów 2000-3000. Wolne obroty nie falują utrzymują się na ok 1200.

TPS mam ustawiony dobrze -C na wolnych. I teraz chcę sprawdzić  i ewentualnie ustawić włąśnie ten czujnik STPS.

Przyśpiesza dobrze od samego dołu do samej odcinki.

A łańcuch?   Nie powyciągany. ? 

Cały napęd jest nowy, nie powyciągany.

1 godzinę temu, gozdzik77 napisał:

Może jeszcze zabierak sprawdzić czy gumy nie są wytłuczone i luzu nie ma ?

3 godziny temu, gozdzik77 napisał:

Mam nadzieję że markowy a nie jakiś chiński chłam który kończy żywot w oczach, wyciąga się jak słyszy uruchamiany silnik w motocyklu :takaemotka:

1 godzinę temu, Duńczyk napisał:

Może jeszcze zabierak sprawdzić czy gumy nie są wytłuczone i luzu nie ma ?

Gumy sprawdzone, luzu nie ma.

46 minut temu, kwinto59 napisał:

Mam nadzieję że markowy a nie jakiś chiński chłam który kończy żywot w oczach, wyciąga się jak słyszy uruchamiany silnik w motocyklu :takaemotka:

Tak markowy. Did najmocniejszy ZWMX.

Moim zdaniem to coś podobnego jakby zapłony wypadały. Ale świece zmieniałem i nie ma żadnej różnicy.Dwie cewki też wymieniałem bo były spękane.

Ja obstawiam włąśnie te drugie przepustnice STPS że nie jest dobrze ustawiony. I Chciał bym to wyregulować.

W dniu 7.09.2022 o 21:01, gozdzik77 napisał:

Dzięki. Pytam bo chcę wyregulować drugie przepustnice STPS  tym czujnikiem na jednego torxa. Czy jest to duży problem żeby to ustawić? Czy może to ustawienie mieć wpływ na poszarpywanie w niskim przedziale obrotów. Dodam żę TPS mam ustawiony na środku -C?

blad zniknie tzn fi ale w kompie zostanie 

• 2 months later...

Pojade z tematem jeszcze troche , bo znalazlem u siebie przyczyne nierownej pracy na niskich obrotach. 

Objawy byly takie same jak w przypadku uszkodzonego czujnika TPS, czyli szarpanie jakby lanchuch byl wyciagniety, czasem potrafil zgasnac,ale przy wyzszych obrotach bylo ok. 

Przypatrywalem sie jak do tego czujnika sie dobrac , silnik byl wlaczony, i uslyszalem delikatne syczenie powietrza . Zaczalem blizej dostawiac ucho i wkladac paluchy gdzie nie powienienem i okazalo sie ze wezyk numer 8 (rys ponizej) na zgieciu jak wchodzi do przepustnic mial mala dziurke, potem okazalo sie ze zdrugiej strony silnika tak samo. 

Odcialem po 1cm z kazdej strony i nalozylem juz dobry kawalek gumy na grzybka :) , efekt nierownych obrotow jak nozem odcial. Wszystko stabilne juz. 

THROTTLE BODY HOSE/JOINT for Suzuki BANDIT-S 1250 2008