Skocz do zawartości

Problem z wymianą tłumika

PatrykSiemce
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.pngWitam wszystkich 

luźna rura pomimo orginalnej uszczelki .

wymienić uszczelke i obejme na nową ?

😅Sry taka pora...
Jeżeli tłumik do bandita z profilu to niestety kupiłeś tłumik do wersji przed liftowej, a masz po-lifta. Nie są niestety takie same stąd różnica.

Serio niby opis że do bandita 600 s od 95 do 2005 nawet na stronie producenta 😢

hmm Aczkolwiek widzę, że np BOS potrafi zrobić też oficjalnie slip-on jednocześnie dla przed i po-lifta. Duży jest ten luz?

Jak daleko nasunięta jest uszczelka na wylot z kolektorów? Spróbuj może przesunąć ją maksymalnie na koniec i wtedy rurę maksymalnie założyć do końca.

9 godzin temu, PatrykSiemce napisał:

Serio niby opis że do bandita 600 s od 95 do 2005 nawet na stronie producenta 😢

skoro jestes z siemcow to podjedz zobaczymy co  jak 

11 godzin temu, Perceptron napisał:

hmm Aczkolwiek widzę, że np BOS potrafi zrobić też oficjalnie slip-on jednocześnie dla przed i po-lifta. Duży jest ten luz?

Jak daleko nasunięta jest uszczelka na wylot z kolektorów? Spróbuj może przesunąć ją maksymalnie na koniec i wtedy rurę maksymalnie założyć do końca.

Wsadzona do samego końca spróbuje z nową obejmą bo ta oryginalna mega rdzą już zaszła 

Godzinę temu, benywariat napisał:

skoro jestes z siemcow to podjedz zobaczymy co  jak 

Jak już się poddam to się możemy jakoś zgadać 🙂

Wydech nie pasuje rura jest tak wyprofilowana że musiał bym seta pasażera zdemontować żeby było dobrze także producent kłamie że pasuje do 600S pd 95 do 2005 , wieć jeśli ktoś chce to oddam za dobrą kase 😢

Pokaż jak się świeci dolot z po samą końcówkę tłumika i może wezmę. 
Wymieniłbym styranego acrapa na coś nowego, ale nie lubię kupować w ciemno.

Edytowane przez krynio
  • Upvote 1

nie o taki blask mi chodziło. pisząc "świeci", miałem na myśli, że jest rozgrzany do czerwoności. 
trzeba Cię wysłać na korepetycje do wujka @Havana  :D 

• Upvote 1

11 minut temu, krynio napisał:

nie o taki blask mi chodziło. pisząc "świeci", miałem na myśli, że jest rozgrzany do czerwoności. 
trzeba Cię wysłać na korepetycje do wujka @Havana  :D 

A to jeszcze nie kumam 😂

także jesteś zainteresowany czy nie , bo tak to odsyłam do sprzedającego o ile się zgodzi bo minęło już 14 dni 

16 minut temu, PatrykSiemce napisał:

A to jeszcze nie kumam 😂

także jesteś zainteresowany czy nie , bo tak to odsyłam do sprzedającego o ile się zgodzi bo minęło już 14 dni 

Mówiłem przyjedź , to ty nie , gdzieś u mnie pewnie leży taki dolot , tyle teraz mnie nie ma 

Zresztą nawet dorobić taki dolot to nie problem , jest chłopak z mgmotors co takie rzeczy ogarnia 

Edytowane przez benywariat
  • Like 1

1 minutę temu, benywariat napisał:

Mówiłem przyjedź , to ty nie , gdzieś u mnie pewnie leży taki dolot , tyle teraz mnie nie ma 

Pytanie czy dolot podpasuje pod końcowy , kolejny problem chciałem zdemonotwać se kolektor wydechowy poczyścić i pyk urwana wewnętrzna śruba od 1 cylindra 

Jedna śruba nie robi różnicy. Załóż tylko nowe uszczelniacze i będzie ok.  Śrubki zamontuj nowe jak możesz.  U mnie podobnie. Złożyłem Scorpiona zdejmując cały kolektor i okazało się, że jedna ze śrub jest zerwana (czwarty cylinder, wewnętrzna). Po założeniu kolektora nie ma żadnych przedmuchów. U mnie też tłumik był dedykowany a okazało się, że trzeba było kombinować. Są dostepne rożne przejściówki z nierdzewki, więc można sobie wszystko ładnie wykombinować. Znajdź odpowiedniego fachowca i montuj tłumiczek....

Edytowane przez jacek1

9 godzin temu, jacek1 napisał:

Jedna śruba nie robi różnicy. Załóż tylko nowe uszczelniacze i będzie ok.  Śrubki zamontuj nowe jak możesz.  U mnie podobnie. Złożyłem Scorpiona zdejmując cały kolektor i okazało się, że jedna ze śrub jest zerwana (czwarty cylinder, wewnętrzna). Po założeniu kolektora nie ma żadnych przedmuchów. U mnie też tłumik był dedykowany a okazało się, że trzeba było kombinować. Są dostepne rożne przejściówki z nierdzewki, więc można sobie wszystko ładnie wykombinować. Znajdź odpowiedniego fachowca i montuj tłumiczek....

I jeździsz bez jednej śruby i zero przedmuchów ?

Dokładnie. Zero przedmuchów. Kolektor jest tak sztywny, że dociskany jest w każdym miejscu przez pozostałe śruby (tak jest u mnie). Warunek - nowe uszczelki. Nawet jakby coś było nie tak, najwyżej znowu zdejmiesz kolektor. Warto spróbować. U mnie działa wszystko bez problemu, mimo braku jednej ze śrub.

Edytowane przez jacek1

52 minuty temu, jacek1 napisał:

Dokładnie. Zero przedmuchów. Kolektor jest tak sztywny, że dociskany jest w każdym miejscu przez pozostałe śruby (tak jest u mnie). Warunek - nowe uszczelki. Nawet jakby coś było nie tak, najwyżej znowu zdejmiesz kolektor. Warto spróbować. U mnie działa wszystko bez problemu, mimo braku jednej ze śrub.

No to spróbuje tak jak jest 🙂 ale uszczelek nie wymienie bo na 2 cylindrze śruby nie do ruszenia 😂

Nic nie tracisz... Najwyżej trochę czasu. Powodzenia... 🙂

Fajny tech wydech, szkoda go @krynio 😆 chyba sentymentalny się robię na starość 😄 i hondziarzem też haha

@PatrykSiemce - jeszcze raz powiem, fajny ten wydech, szkoda sprzedawać, coś czuję, że będzie dobrze gadał.

Zgadaj się z @benywariat skoro Ci oferuje pomoc ;) Zna się chłop na rzeczy.

Nie gryziemy na forum (no chyba, że po pijaku 😁)