Skocz do zawartości

Ładowarka Bosch C3 12/6V 3,8A

Bioły
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Mam do sprzedania ładowarkę Bosch C3 . Brak pudełka i instrukcji. Cena 130 + wysylła.Sprzedaje bo potrzebuje mocniejszej.

https://www.olx.pl/d/oferta/ladowarka-akumulatorow-prostownik-bosch-c3-CID5-IDSjxfp.html

Mam taką, fajna do zimowania akumulatora.
Polecam.

17 godzin temu, Conorian napisał:

Mam taką, fajna do zimowania akumulatora.
Polecam.

Dokładnie ja też używałem jej głownie do Moto. Ale i z akumulatorami do 70Ah od aut też sobie radzi tylko najlepiej nie na aucie i na całą noc.🤪

9 godzin temu, Bioły napisał:

tylko najlepiej nie na aucie i na całą noc.🤪

Dlaczego? Mam taką podpiętą od 2 lat w jednym samochodzie non stop :D

pytanie czy po odłaczeniu z gniazda 230V i podpieciu ponownie wraca do wczesniejszego trybu ładowania czy trzeba ponownie klikac tak jak w lidlowskim prostowniku

20 minut temu, bald napisał:

pytanie czy po odłaczeniu z gniazda 230V i podpieciu ponownie wraca do wczesniejszego trybu ładowania 

wraca

• Like 1

Potwierdzam - wraca do poprzedniego trybu ładowania po zaniku zasilania.  Niestety ma jedną wadę - nie zacznie ładować całkowicie rozładowanego akumulatora. Musi być chociaż troszeczkę prądu, żeby ta ładowarka zarybiła. Ale i na to są sposoby.

Ciekawe czy jest sposób na automatyczny start do poprzedniego trybu w przypadku tej lidlowskiej... Bym mógł ustawić programator czasowy i cyklicznie by się włączał, ale niestety, muszę pilnować.

3 godziny temu, jacek1 napisał:

nie zacznie ładować całkowicie rozładowanego akumulatora

Cteki mają to samo.

Mam ich kilka i chętniej używam cteka niż boscha.

Bosch nie ma funkcji rekondycji. i dość szybko się wyłącza po osiagnięciu zadanego progu (14,4/14,7 V). Żeby nie skłamać Bosch ładuje małymi  impulsami przynapięciu od 8 do 10,5 V , później ładuje zadanym prądem do osiągnięcia 14,4 lub 14,7V

Test ładowarek. Dobre kilka lat temu?

ladowarki.jpg

8 godzin temu, Kazmir napisał:

Test ładowarek. Dobre kilka lat temu?

ladowarki.jpg

Czyli miałem dobre przeczucie :)

• Like 1

aktualny ten bosh? mozę bym łyknał bo w lidlowskim coś szwankuje przycisk MODE nie łapie a jak załapie to przeskakuje kilka razy i ciezko trafic z programem

• kokos locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.