Skocz do zawartości

Moja Pierwsza Rozbiórka...

Gość Czaszkot
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Zanim oddasz ramę do malowania we wszystkie gwinty powkręcaj jakieś dowolne śruby.

Zabezpiecza one gwinty przed niepotrzebnym syfem.

Łożyska się demontuje.Podczas wygrzewania cały smar z nich wyleci i będzie śmietnik.Łożysk stożkowych nie wolno podgrzewać! Co najwyżej w kąpieli olejowej.

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• qnerk

9

• Matis

3

• mercyful

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

czarno-czarny na pewno ... nie

No to czarny i czarniejszy :D

Ja tam znam z 10 kolorów a reszta to są co najwyżej odcienie tych co ja znam  B)

Na tym zdjęciu świetnie wygląda. Czekamy na pierwsze efekty. 

Sorry, że się wtrącę, ale nie chcę śmiecić nowym tematem :-P

Chciałbym odkręcić tą owiewkę (fotka). Odkręciłem 5 śrubek (czerwone kółka), ale trzyma jeszcze tam gdzie jest zielone kółko. Jako że mam wrodzoną zdolność do łamania wszelkich plastikowych zaczepów to chciałbym, żeby ktoś uprzejmy, dał mi wskazówkę co dalej zrobić :-P Będę niezmiernie wdzięczny :-)

post-209-1260787749,4713_thumb.jpg

zanim odkrecisz ta owiewke niestety musisz sciagnac przednia ta na ktorej jest osadzona szyba i dodatkowo ta boczna owiewka jest rzymana kolkami od spodu .kolki wyjmujesz wciskajac srodek kolka do wewnatrz.

ponadto owiewka ta przy szybie jak juz odkrecisz wszysykie sruby

( te pod lusterkami tez tez - obydwoma oczywiscuie) to musisz wysunac lekka do gory tak jakby dociskajac i do gory suwac i wtedy masz juz boczki na wierzchu. zobacz na stronie http://www.bikebandit.com

tam sa opisy zlozeniowe i schematy skladania wszystkich czesci bandziora

o mocowaniu na kolki masz tutaj http://polishbanditcrew.pl/index.php?/topic/448-kolki-do-mocowania-owiewki/

Edytowane przez jacekrysiek

• 1 month later...

odkręcając kolektor urwałem jedna śrubę

to co zostało zacząłem nawiercać i dobrze mi szło

została cienka ścianka ze śruby i jak później zacząłem ją wybijać

okazało się ze jest tak zapieczona że rozkopałem otwór

i zniszczyłem gwint. połowa wyszła połowa została

i w sumie nie wiem co teraz robić

nie chciałbym rozbierać silnika

myślałem o nagwintowaniu tego na nowo

tylko jak ??

Edytowane przez Czaszkot

Heilcoil, ew. nagwintowujesz na m8 + wkładka od tokarza. Śruby skręcamy na smar medziany (stały, nie w sprayu)

• 3 months later...

ja bede musial uszczelke przy kolektorze wymienic...ale nie wiedzialem, ze odkrecanie tych srub moze tyle problemow przysporzyc...

rozumiem, ze smaru miedziowego uzywamy po to, zeby nastepnym razem dalo rade jakos te sruby odkrecic.../bo do tej pory jedyne, czego uzywalem, to klej do srub, ale kolektora jeszcze nie ruszalem jak dotad.../

a macie klucze serwisowe do odkrecenia zamka od siedzenia przy ramie?

a co do koloru to rzeczywiscie, Czaszkot niezle to wykombinowal...przymierzam sie do malowania wlasnego moto i mialem tylko odnowic kolor, ale teraz to zaczalem sie zastanawiac nad tym, czy nie zmienic koloru...:) na jakis taki...costam-amarantowy...:D

a to sie przed zima wybiore do castoramy:) dzieki

a swoja droga...skoro juz rozmawiamy o malowaniu to czy jest na forum ktos uzdolniony artystycznie - zeby np. jakas grafike nadajaca sie do polozenia np. na bak albo owiewke podczas malowania potrafil zaprojektowac?

Edytowane przez czlowiecz