Skocz do zawartości

Honda CB 250 (TwoFifty)

Kukuryku
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Serwus! :D 

Na sprzedaż moja ukochana CeBulka - Honda CB 250 z 1997 roku, która pod moją opieką spędziła jakieś 12 lat.

Do Polski była sprowadzona w 2007r., ale nie znam jej historii poza tą u mnie w garażu.

Trochę pojeździła po czeskich zamkach, polskich zamkach, zlotach PBC, górach i lubelszczyźnie ;) 

Przebieg - 60500km.

Zadbana, bo miałem wreszcie dla niej trochę czasu od jesieni do wiosny i trochę doposażona.

Wyposażenie nieoczywiste:

- grzane manetki Oxford

- bagażnik Hepco & Becker z płytą Givi MonoLock

- kuferek centralny markowany przez Hondę, nie mam pojęcia jakiej pojemności :lol: 

- przewody hamulcowe w stalowym oplocie (chyba Hel)

Co ostatnio było zrobione:

- przed sezonem czyszczone gaziory i porobione regulacje

- nowe szczęki hamulcowe z tyłu (hamuje jak szatan i na szutrze czy innym luźniejszym terenie łatwo się koło blokuje i fajnie się ślizga)

- nowa tarcza i klocki hamulcowe z przodu

- nowy zestaw napędowy DID (przejechał może z 400km)

- akumulator wymieniony w kwietniu 2021

- naprawa sprzęgła rozrusznika

- nowe opony (na zdjęciach jeszcze w starych)

Zalety:

- niezawodna, o ile się śrubki trzymające klemy akumulatora nie odkręcą :lol: 

- spalanie w okolicach 3,5l/100km

Minusy:

- małe pęknięcie na obszyciu kanapy :( 

- gumowe korpusy kierunkowskazów pękają, jeden już wymieniłem, mam jeszcze 2 albo 3 zamienniki, które dorzucę zainteresowanemu ;) 

- stopka centralna jest lekko skrzywiona (od kiedy ją mam), przez co stawianie na centralce jest troszkę większym wyzwaniem niż Bandziora :D 

CENA: 4500PLN

Zdjęcia:
CB_1.jpg.abf0091ff5920fecd6ddf2ca8ad994ef.jpg CB_2.jpg.e279482957792013db9534d8ab7da52 CB_3.jpg.ac4dda83966315bf32714667c831fe9

CB_4.jpg.e73f3fdca678b3faa77b44504a7abfe CB_5.jpg.1ed4f54d19d87d198eb5b4c75299cc9 CB_6.jpg.86e4b5e0450f49dafda87a998bfd0cf

CB_7.jpg.cc27b853afe0722e1ef3e6b9563be2b CB_8.jpg.0053bd610dcea6a8b7e26f6b873c6e5 CB_9.jpg.f1c19d0977cbec4f3412a1ee4ce2d44

Garaż forumowy: https://polishbanditcrew.pl/garage/item/707-honda-cb250-twofifty/ 

Kurcze fajny sprzęt. Jakbym miał wolne 4,5 kafla to bym chyba wziął. Niestety nie mam..

• Like 1

Kuku - zarezerwowalbys ja na pare dni , musze przeliczyc fundusz rezerw federalnych?

Szwagier, oczywiście - zarezerwowana ;) 

Nie żeby się kolejki po nią ustawiały :lol: 

Szkoda, że nie jest w 2T :)

Takie trochę podobne do Junaka, prawda @maniomen? :D

16 minut temu, Conorian napisał:

Takie trochę podobne do Junaka, prawda @maniomen? :D

Bardzo podobna.

Pamiętajmy, że większość obecnych motorowerów i motocykli 50-250 ccm jest wzorowanych na motocyklach japońskich sprzed 30-50 lat, a jakby się przyjrzeć konstrukcji silników japońskiej Hondy i Chińskich Junaków/Rometów/Zippów/Bartonów, to jest to praktycznie to samo, różniące się tylko wyglądem. I jakością oczywiście.🙃

7 minut temu, maniomen napisał:

Bardzo podobna.

Pamiętajmy, że większość obecnych motorowerów i motocykli 50-250 ccm jest wzorowanych na motocyklach japońskich sprzed 30-50 lat, a jakby się przyjrzeć konstrukcji silników japońskiej Hondy i Chińskich Junaków/Rometów/Zippów/Bartonów, to jest to praktycznie to samo, różniące się tylko wyglądem. I jakością oczywiście.🙃

Przynajmniej akumulator w normalnym miejscu :takaemotka:

250 wg mnie najlepsza pojemność na miasto do przemieszczania się. Dodać że Honda to bajka na lata.

Czemu sprzedajesz, mi byłoby szkoda, wolałbym zachować mimo wszystko?

30 minut temu, obieżyświat napisał:

250 wg mnie najlepsza pojemność na miasto do przemieszczania się.

Gdzieś Ci jedynkę z przodu zjadło. Chyba klawiatura coś tam nieteges :D

Edytowane przez Conorian

11 godzin temu, obieżyświat napisał:

250 wg mnie najlepsza pojemność na miasto do przemieszczania się

Poza miasto też, tylko na autostrady się nie nadaje :D

11 godzin temu, obieżyświat napisał:

Czemu sprzedajesz, mi byłoby szkoda, wolałbym zachować mimo wszystko?

Mi też trochę szkoda, ale raz - brakuje miejsca, dwa - myślę nad czymś innym do miasta i kulania, trzy - w razie nagłej przeprowadzki mniejszy kłopot, cztery - rzadko teraz jeżdżę i żal patrzeć, jak głównie stoi.

Niezły pocisk. 

• 1 month later...

piękny motocykl 🥲

• Upvote 1