Skocz do zawartości

GSF 1250 max 225

aviatore
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Syku twoja olejarka nie daje więcej powera 😂 muszę kupić scottoilera :takaemotka: , dałeś do pieca z tym scottoilerem  😁 rozumiem łańcuch lżej sie  kreci 😇

25 minut temu, kwinto59 napisał:

Syku twoja olejarka nie daje więcej powera 😂 muszę kupić scottoilera :takaemotka: 

Potwierdzam.

I masz dodatkowe 5pkt lansu pod remizą. 

Napisałem ze- piszą że coś lepiej ja w to nie wieżę ,lecz mega sprawa scottoiler ja mam za 150 pln i moto bezobsugowe 0 mycia napędu i 30 sek napełnienie pojemnika na 2 tys km ,lecz co z mądrymi głowami z forum że trochę słabe osiągi,dzis 270 km trasa srednio 100 km/h i spalanie równo 5,0(ostatnio 180-200 i tylko 6,7 za gtr1400 i nie był wiele lepszy a dawał ostro ) tak więc moto moje ogólnie nie odstaje lecz ten vmax słaby

tylna zębatka  43 , przód 18 sprawdź to , następnie najłatwiej podmienić na testy zbiornik (pompa paliwa) , sterownik czyli komputer w tym momencie nie podmieniałbym . Sprawdziłeś czy przepustnice otwierają się na maksa , bo jak na razie masz porady a nic chyba nie sprawdziłeś bo nic nie piszesz na ten temat. Sprawdziłeś chociaż TPS i STP miałeś filmik pod nos podsunięty , ściągnij kapę sprawdź ilość zębów małej zębatki .

lecz co z mądrymi głowami z forum że trochę słabe osiągi

Napisz nam co dotąd sprawdziłeś bo jak na razie to nic więcej po za tym że nie idzie nie wiemy , chcesz pomocy daj coś od siebie :p:

Sprawdz obroty na innych biegach bo to dosc istotne.

W dniu 30.06.2023 o 21:39, kokos napisał:

jak chcesz znać prawdę to używaj gpsu. W fjr przy łącznikowej 252 gps pokazuje 234. Generalnie to już blisko max a tam jest 147KM. Dodatkowo pokrywa sie to z danymi technicznymi producenta. Wiec zastanów się logicznie skąd 98KM Bandit ma wziąć 260

Nigdy nie miałem 260 na liczniku bo przy 240 stwierdzałem że mi starczy mimo że jeszcze przyśpieszał jednak GPS wtedy zanotował coś nieco ponad 220. Już mi się nie chce szukać logów z GPS ale chyba 223 było.

Godzinę temu, benywariat napisał:

aviatore jak jestes naprawde z kato to moge sprawdzic czy nie poleci wiecej :takaemotka::p:

A wiesz, że już chciałem mu to zaproponować 😁 żeby się z Tobą skontaktował to sprawdzisz 😁 

• Upvote 1

witam,naped fabryka 18/43zebów 118 ogniw łańcuch, TPS był na dole, ustawiony  i STP nie jechałem jeszcze bo miałem promile dam znac co  i  jak po przejażce ,i wymienię filtr paliwa jeszcze bo niewiadomo czy był robiony.LWG

Panowie ,więc tak moto na 1-110/10t.obr,2-156/9,5t.obr,3-184/9t.obr,4-206/8,8t.obr dalej się nie dało spokojna trasa Ogrodzieniec ,Smolen,Ojców lecz pykło 190 km,spalania nie sprawdziłem narazie lecz nie odbiega od wczesniejszego,lecz powiem tak brat patrzył na forum w DE (mieszka i jeżdzi) i podobno są zblokowane na 6 biegu aby nie pałować i na 5 biegu idą ok.250 a na 6 spadek prędkości lecz to tylko Forum.mi tak wystarczy dałem sobie spokój ,LWG

Czyli , żeby to sprawdzić wystarczy rezystor za 50 groszy.  A kto wie czy nie wystarczy cięcie "magicznego" kabelka.  

Ale…

ja się nie znam

jesli pokazujesz do ilu na poszczególnych biegach maksymalnie się wkręca to mi wyglada na to, ze np. pompa paliwa nie domaga. 
1, 2, 3, 4 spokojnie się kręcił do odcinki. Na każdym biegu. To pamietam. Nie pamietam 5. Bo to już mocno szybko się robiło 🫣

Odcinka powinna być przy 9500obr/min a skoro kręci wyżej to może być coś już porobione , magiczny kabelek to tylko 3 pierwsze biegi z tego co pamiętam są jakby odblokowane. Pompa paliwa - skoro idzie jak dzik od zera to wyeliminowałbym z kręgu poszukiwań tym bardziej że na jedynce odciąłby przed setką w okolicy 90-95 km/h gdyż wtedy jest odcinka ale zastanawiam czy dwa i trzy nie powinien iść lepiej nie dużo ale ciut lepiej . Najlepiej z kimś sprawdzić co ma taki sam model i wtedy masz porównanie , ja swojego rozpędziłem coś około 240 może parę jeszcze km więcej a muszę spróbować teraz jak ekologia poszła w krzaki czy coś lepiej nie będzie. 😇

Panowie ,pisałem odpuszczam bo w czwartek kupuję vfr 1200 i bandit pójzide na spezedarz miałem rc36/II irc 46 tak więc powrót do v4

Ale tu odpowiedź jest prosta. Ma odcięty kabel. Ale ma blokadę na module. Jakbyś kabelek połączył ponownie, zablokowało by 1 ,2 , 3 bieg i byłoby gorzej na starcie.

Panowie zostaję przy Bandziorku ,VFR 1200 dla mnie rozczarowanie pozycja b.słabo pogięty jak paragraf,te 170 KM to na wale silnika wstaje tak od 4tys obr obiektywnie nie warto a ceny kosmos,bandit wygodna pozycja (185 cm) i 2,5 tys obr idzie .Tak więc  zostaje Bandziorek.LWG

W dniu 4.07.2023 o 22:45, aviatore napisał:

Panowie ,pisałem odpuszczam bo w czwartek kupuję vfr 1200 i bandit pójzide na spezedarz miałem rc36/II irc 46 tak więc powrót do v4

ile za niego

• 3 weeks later...

witam,moto super ma moc i idzie, sprawdziłem  BREV  z niemcowa i jest zapisane  : 72 kw/7500 obr i jest OK,nawet na 5 biegu max215 i tylko 7500 obr max i dałem sobie spokuj moduł na Niemcowo zdławiony 4,5,6

8 godzin temu, aviatore napisał:

witam,moto super ma moc i idzie, sprawdziłem  BREV  z niemcowa i jest zapisane  : 72 kw/7500 obr i jest OK,nawet na 5 biegu max215 i tylko 7500 obr max i dałem sobie spokuj moduł na Niemcowo zdławiony 4,5,6

Może kupić drugi. Koszt około 300zł nie jest duży.

😊 kabelek 

Edytowane przez kazek

Kabelek działa ale tylko 3 pierwsze biegi z tego co pamiętam , zmienić sterownik .

24 minuty temu, kwinto59 napisał:

Kabelek działa ale tylko 3 pierwsze biegi z tego co pamiętam , zmienić sterownik .

Tak działa TRE.