Skocz do zawartości

Stelaż GIVI - Suzuki GSF 600/1200 1995-1999 - 2 sztuki

maniomen
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

No cześć.

Ostatnimi czasy bawiłem się z paroma forumowiczami stelażami GIVI do Bandziora pierwszej generacji, czyli 1995-1999.

No i ogólnie temat dostępności tych stelaży jest ciężki, bo niby nikt nie ma, niby ktoś ma, ale bardzo często pod zamówienie.

Ale!

Jak ostatnio załatwiałem stelaż dla MaQ, to polski dystrybutor zamówił tych stelaży teoretycznie więcej i trzymał je na zapas.

Do czasu, aż wrzuciłem je do koszyka.

Czekam na dostawę, prawdopodobnie niedługo się pokażą. Skoro są zafakturowane, znaczy że towar na 100% przyjedzie. Pytanie tylko kiedy.

No i tutaj wychodzę z interesem do was, drodzy forumowicze.

Będą 2 sztuki do sprzedania. Wrzucam to tutaj, ponieważ może ktoś się zainteresuje i będzie chciał sobie takie coś dokupić i założyć, albo schować w kąt i mieć na przyszłość.

Instrukcja stelaża poniżej:

4125126.png.443a43685350e150bb9f892b414b4593.thumb.png.363be29b9061ee47852ccff14450cba8.png

Stelaż katalogowo podobno kosztuje 309 zł, przynajmniej według strony dystrybutora. Ja jestem w stanie z dostawą gratis, sprzedać go za 280 zł. Czyli w firmie parę złotych zostanie, a i klient będzie miał taniej.

Jest oczywiście jeden haczyk.

Stelaż ten oczywiście wymaga również odpowiedniej płyty, która razem z osprzętem montażowym, sprzedawana jest oddzielnie.

Z tym stelażem kompatybilna jest płyta MM, która służy do montowania mniejszych kufrów:

250_250_productGfx_08092f5e3b72c321e37d2756af0f63e8.jpg.6db3f183483342923a9acf91bc315aab.jpg

Do kufrów większych idzie płyta bodajże M3:

plyta-pod-kufer-monokey-do-stelazy-k-givi-m3-kappa-k553n.thumb.jpg.795828fea489e329c9aa1510c3151440.jpg

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany tymi stelażami, zanim wystawie je w internecie, gdzie w pięć minut się sprzedadzą, to albo piszcie tutaj, albo w wiadomości prywatnej. Jak tylko stelaże dojadą na sklep, możemy finalizować transakcję.

Jakbyście chcieli płytę do kompletu, to kwestia tylko dojechania, bo MM mam, a M3 jedzie z Włoch, jak i jechały stelaże.

Podpowiem tylko, że do stelaża da się zamontować chińska płytę pod duże kufry, czyli M3. Wiem bo testowałem u siebie różne warianty płyt. Teraz nawet mam jakąś chińską płytę zamontowaną.

Ps. Mój błąd. Ten konkretny nie da się prosto adaptować 🥺

Edytowane przez Tomek
Wprowadzenie w błąd

1 godzinę temu, Tomek napisał:

Podpowiem tylko, że do stelaża da się zamontować chińska płytę pod duże kufry, czyli M3. Wiem bo testowałem u siebie różne warianty płyt. Teraz nawet mam jakąś chińską płytę zamontowaną.

Jesteś pewien, że to tej wersji pasuje?   

• Upvote 1

Co prawda do 2006. Ale jak pękła mi płyta, to cudowałem z wymianami różnych płyt.

Ale już sprawdzam ten konkretny model i rysunek montażowy i potwierdzę na tak lub nie.

Mam troszkę inne mocowanie płyty. Zintegrowane  na stelażu.Tu widzę problem, że mocowanie sprzedawane jest tylko z płytą. Nie mając starego nic nie zrobisz. Mój błąd 🥺

Ps. Poszedł plusik za czujność 😜

Kiedyś koledze montowałem. Sam dobrze nie spojrzałem i kazałem mu kupić sam stelaż i kufer k-max (bo przecież jest z płytą)😊  i trzeba było rzeźbić. 

Ja to mam nadzieje ze założę  skręcę i przyczepie kufer i będzie działać :0 

Godzinę temu, MaQ(GoobLee) napisał:

Ja to mam nadzieje ze założę  skręcę i przyczepie kufer i będzie działać :0 

Marzyciel :takaemotka:

16 minut temu, Asterix napisał:

Płyta M3 kosztuje katalogowo 249 zł. Z tego co pamiętam, byłbym w stanie ją zrobić za coś koło 210-200 zł.

Ale na płytę M3 czekam, bo z Włoch jedzie. Skończyły się.

Link, który podałeś, to praktycznie to samo. Tylko logo inne, a co za tym idzie, tańsze, bo to "budżetowa kappa".🙃

Sprawdziłem dokładnie. Równo 10 zł tańszy jest stelaż Kappa. Także taka kosmiczna cena.

Edytowane przez maniomen

22 godziny temu, Tomek napisał:

Marzyciel :takaemotka:

Omku nie strasz mnie 😂 

Stelaże przyjechały.

Ceny nie podnieśli na szczęście.

Teraz czekam tylko na płyty M3.

Poprawka.

Płyty M3 też już są.

W razie czego, temat tymczasowo zamykam i powoli wystawiam je na alledrogo. Jeżeli ktoś nadal będzie zainteresowany, piszcie w prywatnej wiadomości.

Edytowane przez maniomen

• maniomen locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.