Skocz do zawartości

Chorwacja w pigułce

Neonkin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Na lawecie do Chorwacji??  Oszukany wypad 🤣😉

10 minut temu, radzior napisał:

Na lawecie do Chorwacji??  Oszukany wypad 🤣😉

Przepraszam. Zachowałem się jak gówniarz :)

Tak wlasnie było! Pomysl tak szybki i szalony. Nie było czasu na pitu pitu. Decyzja zapadła w piec minut i to zawsze chciałem popełnić. To była sama esencja. Super ekipa! A co do Zbycha to polecam wyjazdy z tym allegrowiczem :)  należało by to jedynie przykryć innym wyjazdem ale nie za osiem lat... ;)

@radzior to był wypad na tor wyścigowy "jadranska magistrala" lawete musisz wybaczyć :D 

Edytowane przez Franio
  • Upvote 1

12 minut temu, Franio napisał:

@radzior to był wypad na tor wyścigowy "jadranska magistrala" lawete musisz wybaczyć :D 

To jest kurła argument! :)

chciałem też dodać że na lawecie Włoch więc wiecie nigdy nie wiadomo :)

Ale argument z torowaniem po magistrali to jest to!

Co do fotek to faktycznie możemy sobie ręce podać.  Ja zauważyłem ale ty przyklepałeś że wracamy do gościa.

2 minuty temu, Franio napisał:

Co do fotek to faktycznie możemy sobie ręce podać.  Ja zauważyłem ale ty przyklepałeś że wracamy do gościa.

Dokładnie. :)

Warto było wrócić.

Ja go kompletnie nie zauważyłem. 

Fajny wypad do CR , ale z doświadczenia wiem , że takiego jak w 2015 już się nie zrobi !

No ale qrna , motocykle na przyczepie , jak emeryci ?!!! 🤣

Edytowane przez mariuszn2

Znaczy ja z Januszem byliśmy na kołach, nastąpiła zmiana decyzji w ostatniej chwili. 

Że Zbychu z Monia pojechali na lawecie to akurat okazało się dobrym pomysłem i popieram, bo było kilka powodów dlaczego tak.

Wypad z 2015 był no.1 ale ten był nie gorszy, napewno inny, napewno szybszy :)

8 godzin temu, mariuszn2 napisał:

Fajny wypad do CR , ale z doświadczenia wiem , że takiego jak w 2015 już sie zrobi !

Moje dzisiejsze wyjście po bułki nie będzie już takie samo jak w 2015 roku. Ale .huj z tego bo nie rozumiem?

Ja nie będę tego porównywał. W jednym i w drugim przypadku byłem tak samo pewnie głodny.

Chodzi o to że ten jest świeży. Pachnie świeżymi wspomnieniami i opona jeszcze świeżo pozdzierana.

I był zajebisty. Intensywny. Nie zdążyłem się znudzić. I nie czułem pogoni za czymś lub za czyimiś wspomnieniami. Były wspólne i brałem w tym czynny udział.

i zostawiliśmy sobie furtkę właśnie po to by móc tam wracać częściej. Tak zwyczajnie ja Darek. Nie czekać 8 lat.

Było fantastycznie. Było wyku...iście zajebieście :)

i nadal jestem głodny.

Motocykle na przyczepie? a jaka to różnica? Ja pojechałem ze znajomymi zabawić się do Chorwacji. Znaczy tam a nie w drodze do niej?

A to że przejechałem ten odcinek w miłym towarzystwie spędzając czas na rozmowie i w komfortowych warunkach?

Nie wiem skąd to qrna? Emeryci? Czy na którymś ze zdjęć widzisz emeryta na motocyklu? ;)

Super wypad, super ekipa, super zabawa 👍.

Nic tylko zazdraszczać 😉:rock:.

• Upvote 1

20 minut temu, Tomula napisał:

Super wypad, super ekipa, super zabawa 👍.

Nic tylko zazdraszczać 😉:rock:.

Tak było!

Dziekuje :)

Chodziło mi o to, że pierwszy taki egzotyczny wypad najbardziej zapada w pamięci ! 😂

Jak zapewne wiecie, ja po 2015  zaliczyłem sporo epickich wypadów i to na 3 kontynentach,

byłem też ponownie w Chorwacji, ale do tego wypadu z 2015 czuję największy sentyment !

Tamten był fantastyczny ale nie powiem ze lepszy.

Boje się powiedzieć na głos że ten mi się bardziej podobał pod wieloma względami.

Jestem motocyklowo dojrzalszy. Jeździło mi się pewniej. Bardziej świadomie.

Nie czułem że lecimy by zobaczyć jak najwięcej.

Teraz jakby degustowalem to miejsce. Nic na siłę ale mam wrażenie że poznałem to miejsce bardziej świadomie.  :)

To ja tą pigułke bym poprosił. ..

Czy to zawsze jest Chorwacja ? Czy inne kraje też można sobie wyobrazić?

Jak to działa? 🤔🤣🤣

Edytowane przez rafix
  • Upvote 1

Zazdrość i żal ściska mi dupę, szkoda że nie mogłem z wami pojechać. 

• Upvote 2

Godzinę temu, rafix napisał:

To ja tą pigułke bym poprosił. ..

Czy to zawsze jest Chorwacja ? Czy inne kraje też można sobie wyobrazić?

Jak to działa? 🤔🤣🤣

A żeś ki Rafiniuniu zaimponował :)

Zacząłbym od wyciągnięcia Bandita. Starlbym z niego kurz.

Wiesz. Podróż zaczyna się od pierwszego kroku. To zawsze dobry poczatek.

Chorwacja to takie miejsce do ktorego zawsze fajnie sie wraca :)

Myślę że to dobry początek.

Działa spontanicznie. Decyzja potem plan. 

Chyba w tej kolejności ;)

Godzinę temu, adi234 napisał:

Zazdrość i żal ściska mi dupę, szkoda że nie mogłem z wami pojechać. 

Wiesz byłeś na ustach. I wiem że gdy była mowa o Tobie padło słowo "szkoda"  

Wiesz, że pamiętamy? Prawda? ;)

Rozpoznaliśmy teren teraz w sezonie trzymać gotowość.  Na ile to możliwe oczywiście.

• Upvote 2

Zbyszek super relacja, dobrze się to czyta, a jeszcze lepiej ogląda zdjęcia z Waszego wypadu. Troszkę Wam zazdroszczę, nie powiem że nie 😁 no i szacun dla Frania i Janusza, że chciało im się na kołach jechać. Muszę się kiedyś wybrać na tą Chorwację w końcu 🙂

• Upvote 2

53 minuty temu, kaniosz napisał:

Muszę się kiedyś wybrać na tą Chorwację w końcu 🙂

ot to to. Zaczyna sie powolutku klarować zarys planu na wakacje ’24

1 godzinę temu, kaniosz napisał:

no i szacun dla Frania i Janusza, że chciało im się na kołach jechać

A co w tym takiego nadzwyczajnego? Dla mnie to sama przyjemność dojechać wszędzie na kołach, a nie na skróty 😉

Chorwacja ma w sobie to coś, że zawsze się chce tam wracać. W tym roku byłem w Chorwacji dwa razy, ale samochodem i w przyszłym chyba też pojadę. Jednak motocyklem dużo lepiej.

Zajebbiście napisana relacja! Mi wspomnienia też wróciły, mimo że nie aż tak odległe, jednak każde zdjęcie przypomina mi te najpiękniejsze chwile spędzone w tym pięknym kraju. Gratuluję super przygody! 🤗

7 godzin temu, Neonkin napisał:

Tamten był fantastyczny ale nie powiem ze lepszy.

Boje się powiedzieć na głos że ten mi się bardziej podobał pod wieloma względami.

Jestem motocyklowo dojrzalszy. Jeździło mi się pewniej. Bardziej świadomie.

Nie czułem że lecimy by zobaczyć jak najwięcej.

Teraz jakby degustowalem to miejsce. Nic na siłę ale mam wrażenie że poznałem to miejsce bardziej świadomie.  :)

I tu się z Tobą zgodzę , drugi czy kolejny raz odbiera się bardziej świadomie.

Zna się już trasę, mniej więcej wiadomo czego się można spodziewać !

A za pierwszym razem to człowiek nie wie, czy bardziej jechać czy oglądać widoki  ! 🤣

A tą fajną relację to wciągnąłem nosem niczym ścieżkę, choć byłem już padnięty ! :takaemotka:

13 minut temu, mariuszn2 napisał:

A za pierwszym razem to człowiek nie wie, czy bardziej jechać czy oglądać widoki

Pamiętasz ile czasu zajęło nam pokonanie paru kilometrów w kanionie Dades? Ledwo co wsiedliśmy na motocykl, ujechawszy 500 metrów... i po jeździe 🤣

2 godziny temu, mariuszn2 napisał:

I tu się z Tobą zgodzę , drugi czy kolejny raz odbiera się bardziej świadomie.

Zna się już trasę, mniej więcej wiadomo czego się można spodziewać !

A za pierwszym razem to człowiek nie wie, czy bardziej jechać czy oglądać widoki  ! 🤣

A tą fajną relację to wciągnąłem nosem niczym ścieżkę, choć byłem już padnięty ! :takaemotka:

Dokładnie. Widzę że doskonale mnie rozumiesz :)

Pod tymi słowami podpiszę się obiema rękoma.

3 godziny temu, seebst napisał:

A co w tym takiego nadzwyczajnego? Dla mnie to sama przyjemność dojechać wszędzie na kołach, a nie na skróty 😉

Chorwacja ma w sobie to coś, że zawsze się chce tam wracać. W tym roku byłem w Chorwacji dwa razy, ale samochodem i w przyszłym chyba też pojadę. Jednak motocyklem dużo lepiej.

Zajebbiście napisana relacja! Mi wspomnienia też wróciły, mimo że nie aż tak odległe, jednak każde zdjęcie przypomina mi te najpiękniejsze chwile spędzone w tym pięknym kraju. Gratuluję super przygody! 🤗

Ja uważam że pokonanie 1000km w około myślę 11 godzin to niezły wynik. Trzeba doliczyć że kolędzy się zgubili i pojechali w przeciwną stronę na kebaba :)

5 godzin temu, kokos napisał:

ot to to. Zaczyna sie powolutku klarować zarys planu na wakacje ’24

Masz fajny zarys planu 😀

macie rozmach panowie ! takie wycieczki ze spontaniczna zmiana planu to najlepsze sa.. .respect dla Janusza i Frania 

a wszystkim gratuluje wspanialego urlopu - widac ze zgrane towarzystwo

6 godzin temu, kaniosz napisał:

Zbyszek super relacja, dobrze się to czyta, a jeszcze lepiej ogląda zdjęcia z Waszego wypadu. Troszkę Wam zazdroszczę, nie powiem że nie 😁 no i szacun dla Frania i Janusza, że chciało im się na kołach jechać. Muszę się kiedyś wybrać na tą Chorwację w końcu 🙂

Warto. Wbrew pozorom to nie lądowanie na Marsie choć kawałek drogi trzeba ebnąć.

Ja z Pomorza to w ogóle mam w hoook drogi.

Pokazuje mi 1250km. Choć zrobiłem to już raz na raz. :)

Wkurza mnie trochę trasa na południe kraju bo ja już tyle razy nia jechalem ze nie znajduje w tym żadnej atrakcji. Troche nudna. I napierdzielam jak kurier. :)

2 minuty temu, jacekrysiek napisał:

macie rozmach panowie ! takie wycieczki ze spontaniczna zmiana planu to najlepsze sa.. .respect dla Janusza i Frania 

a wszystkim gratuluje wspanialego urlopu - widac ze zgrane towarzystwo

Czekałem trochę aż coś napiszesz. Byłem ciekaw co powiesz ;)

Zgrane. Znamy się trochę jak łyse konie. 

A Ciebie też poznałem osobiście na ostatnim zlocie. A od kiedy jesteśmy na forum?

Też ładne parę lat :)