Skocz do zawartości

Automatyczna olejarka łańcucha MOFESSOR The Chain Oiler

xuled
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W skrócie:

Tak się złożyło, że zostałem oficjalnym dealerem automatycznych olejarek łańcucha niemieckiej firmy Berotec.

Olejarka nazywa się MOFESSOR The Chain Oiler i moim zdaniem wyróżnia się na rynku bardzo wysoką jakością wykonania przy zaskakująco niskiej cenie.

Aktualnie wystawiłem ją na lokalny portalu handlowym w cenie 779,00

https://allegro.pl/oferta/olejarka-lancucha-mofessor-the-chain-oiler-standard-60ml-15324635172

Aktualnie nie posiadam jeszcze sklepu internetowego ale przy zakupie bezpośrednio cena tej olejarki to 699,00 (transport w PL gratis)

Ceny specjalne dla PBC poniżej.

Jeżeli ktoś chciałby dowiedzieć się więcej na temat tych produktów to zapraszam na stronę producenta (dostępna w języku niemiecki i angielskim)

https://berotec.de/product/chain-oiler/?lang=en&v=9b7d173b068d

albo do kontaktu ze mną.

Od razu przyznam, że sam jeszcze nie testowałem tej olejarki. Ale oczywiście mam w planach zamontować ją u siebie jak tylko czas na to pozwoli więc będę testował i używał jej osobiście.

Sterownik olejarki posiada czujnik temperatury i zmienia dawkę oleju w zależności od temperatury otoczenia, posiada włącznik trybu "rain mode" który zwiększa dawkę w czasie trudnych warunków pogodowych ale daje też możliwość samodzielnego dopasowania dawki oleju. Urządzenie sterujące jest niewielkie i dobrze przygotowane do montażu. W zestawie jest uchwyt do zaworu, klipsy do mocowania wężyka doprowadzającego olej oraz dwa różne uchwyty na dyszę co zapewnia dużą elastyczność i dopasowanie do wielu motocykli.

Standardowy pojemnik na olej ma pojemność 60ml i niewielkie gabaryty więc powinien zmieścić się w większości motocykli a wg. zapewnień producenta powinien wystarczyć na ok 5tys km jazdy. Generalnie cały system wygląda na bardzo przemyślany, dobrze wykonany i dyskretny - przy właściwym montażu prawie nie można go zauważyć.

Do olejarki dostępne są też części zamienne i akcesoria a producent istnieje na rynku już długo i raczej nie będzie się zwijał co daje pewną gwarancję i zabezpieczenie w razie awarii.

Do turystyki całorocznej lub takiej poza utartymi szlakami polecam dyszę podwójną którą można dokupić osobno. Dostępna jest też olejarka w wersji Long range z większym pojemnikiem (120ml) który wystarcza na przejechanie dystansu ok 10tys km (w sam raz na dłuższą wycieczkę) bez potrzeby uzupełniania oleju. W razie potrzeby można dokupić sam zbiornik oleju - jest dostępny w obu wersjach. Dodatkowo dokupić można osłonę termiczną do wężyka olejowego która oczywiście zabezpiecza ów wężyk przed nadmierną temperaturą oraz uszkodzeniami mechanicznymi ale co ważne, osłona jest w kolorze czarnym więc na pierwszy rzut oka nie widać, że wewnątrz płynie olej, wygląda jak jakaś linka albo kabel.

Ciekawym akcesorium mogą być bezpieczniki z dodatkowym wyjściem do zasilania urządzenia dzięki czemu nie trzeba ciąć czy lutować żadnych kabli. Wystarczy wymienić oryginalny bezpiecznik na ten akcesoryjny i problem zasilania mamy z głowy.

Więc.... jeśli chodzi o ceny dla PBC to mogę zaproponować Wam dodatkowy rabat na wszystkie produkty które mam aktualnie na stanie. Na dzień dzisiejszy jestem po pierwszej dostawie olejarek i na stanie mam też zapasowy olej, dysze podwójne i osłony termiczne ale jeśli temat ruszy to w najbliższym czasie będę sprowadzał kolejne sztuki i akcesoria więc jakby co to śmiało pytać!

Olejarka MOFESSOR - 699,00 - dla PBC 669,00

Dysza podwójna Dual Nozzle - 109,00 - dla PBC 104,00

Olej 250ml - 45,00 - dla PBC 42,00

Osłona termiczna - 35,00 - dla PBC 33,00

Ceny brutto, wystawiam faktury VAT.

Przy zakupie olejarki przesyłka gratis. W innych przypadkach paczkomat Inpost/paczka Orlen/Pocztex - 15,00 PLN.

W najbliższym czasie postaram się też zrobić stronkę internetową pod adresem ridesmart.pl gdzie będzie więcej informacji, linki do filmików, instrukcja obsługi (również w języku polskim) i takie tam. Ale nad tym dopiero pracuję więc jeszcze tam nic nie ma...

Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.