Skocz do zawartości

Zwisająca Rurka

Gość lepko
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

heja

Wczoraj postanowiłem dać coś od siebie bandziorowi i zabrałem się za mycie. Dla przypomnienia, mam go od 3 tygodni i jeszcze się nim zbytnio nie zajmowałem. Byłem mocno zdziwiony gdy podczas mycia zauważyłem zwisający przewód gumowy :huh: Co to kurde może być? W moto wszystko działa, hamulce, silnik. Przewód zwisa z tyłu, jest on gumowy o średnicy otworu 0.4-0.7mm na moje oko, ciągnie się z góry gdzieś z okolic baku, dokładnie nie wiem skąd bo nie widać, a kończy się na wysokości podnóżka i sobie tak zwisa obok tylnego koła :mellow:

Macie jakieś sugestie?

Dokładnie to będzie spust syfu z airboxa. Powinna być taka zaślepka jeszcze.

To jest raczej przelewowy od zbiornika.Gdzieś obok jeszcze jest jeden z koreczkiem do spuszczania syfu z Airboxa :)

a właśnie powinien sobie zwisać coby syfy i przelewy uciekały pod motonga ( u mnie jest założony pod silnikiem koło wydechu)

Ale zakładam, że on powinien być do czegoś wsadzony, a nie tak zwisać sobie ozdobnie.

tak wlasnie ma wisiec "ozdobnie".

tak wlasnie ma wisiec "ozdobnie".

no przecież jak zobaczy jakąś "laskę" to już mu nie będzie "wisiał" tylko będzie "stał" :D

hahahah i 50postow o zwisajacej rurce:D

Panowie, dość chwalenia się że nie kupujecie jeszcze Viagry :offtopic:

No to u mnie są trzy słownie 3 :rolleyes:

w tym jeden z zatyczką.

ktoś wie o co tu chodzi ? :(

1 z zatyczką odprowadzenie syfu z airbox-a, druga zapewne przelewowy od baku a nad 3 się trzeba zastanowić :D Zresztą chyba sam mam 3 :D

Edytowane przez �ukasz600

1)Odpowietrzenie zbiornika

2)Przelew wlewu-odprowadzenie wody z kołnierza wlewu

3)Oczyszczenie airboxa-z koreczkiem

Co wygrałem :)

no to ja wam powiem ze jeden z zatyczka z airboxa drugi do odpowietrzenia ,a ten trzeci luzny zwisajacy z tylu czasem idzie do.... akumulatora . jak ktos nie wierzy niech sie zpayta qnerka - powaznie mowie

no to ja wam powiem ze jeden z zatyczka z airboxa drugi do odpowietrzenia ,a ten trzeci luzny zwisajacy z tylu czasem idzie do.... akumulatora . jak ktos nie wierzy niech sie zpayta qnerka - powaznie mowie

Jeśli można zapytać, w jakim celu? Bo mnie to zaciekawiło nie powiem i nie wiem czy sie dobrze domyślam:)

U mnie nic nie wisi :P

hahhahh

a co ma wisieć nie utonie ..ale kurde ja bym zaraz uciął albo zaspawał ;)

hehe ale ale juz jestem madrzejszy w temacie "zwisających rurek"

:lol:

Jeśli można zapytać, w jakim celu? Bo mnie to zaciekawiło nie powiem i nie wiem czy sie dobrze domyślam:)

podobno sa jakies specjalne akumulatory z jakims odpowietrzaniem czy czyms ,qneros juz pisal o tym na forum ale gdzie to nie pamietam, PeWuj do niego po szczegoly

Niektóre akumulatory maja odpowietrznik w postaci "rurki" wyjścia do którego podpina się dodatkowy wężyk.W jakim celu.Ano wydostające się "wyziewy" sa wybuchowe :)

Jest kilka sposobów w jaki producenci aku i pojazdów radzą sobie z gazami.Jednym z nich jest właśnie rurka na zewnątrz pojazdu.

żadne specjalne - normalna obsługowa kwasówka. A w jakim celu? Że jak się moto wywali to żeby kwas komuś jajek nie poparzył

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.