Skocz do zawartości

[Kamera] Go Pro Hero Hd

MetalBeast
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja coś mogę powiedzieć o GO PRO HERO HD.
Mam firmę która zamuje się klipami, filmami itd. Kamera GO PRO HD HERO spisuje się świetnie. Jest dość tania (ok 1300zł), ma świetny kąt obiektywu (170), akumulator starcza na bardzo długo, tak samo jak i karta sd 32, na którą zmieści się spora ilość materiału (cała wycieczka spokojnie smile.gif.

Do mocowania jej, najczęsciej używam zwykłej taśmy izolacyjnej.
Jak wstawię filmy na YT, to podeślę link.

• 5 months later...

Hej,

i jak udało Ci sie wrzucic jakies filmiki na YT? chetnie ocenilbym je pod kątem jakosci kolorkow, rozpietosci tonalnej i pixelozy..

mam wersje gopro hero wide 5mpix i szczerze nie jestem zadowolony z powyzszego - wszystko takie szarawe, jak po deszczu, nie wspominajac o szumie matrycy..

i jeszcze kwestia klatek - nie gubi? przy ogladaniu wszystko plynnie smiga na full-screenie?

pozdro

Daniel

Edytowane przez Daniel

jest przykładowy filmik

obok są linki jak działała w innych warunkach...

Edytowane przez piotrekg

Zanim rozbiłem moto chciałem sobie w tym sezonie taką sprawić... Moje pyt bo nigdzie nie jest to podane w specyfikacji:

- na ile h w najwyższej rozdziałce pracuje akumulatorek?

- czy jest możliwość ładowania akumulatorka z ładowarki np pod gniazdo zapalniczki w trakcie nagrywania?

z tego co pamietam w wypadku 5mpix wide:

- na ile h w najwyższej rozdziałce pracuje akumulatorek?

1 zestaw aku szedl na jedna karte 4GB czyli ~1,5-2h filmu

- czy jest możliwość ładowania akumulatorka z ładowarki np pod gniazdo zapalniczki w trakcie nagrywania?

nie

Ładować podczas jazdy się nie da. Albo ładujesz albo nagrywasz.

Można wrzucić kartę 32gb i szczerze mówiąc nagrałem całą trasę 1,5 w jedną stronę i 2h w drugą i akumulator trzymał a i jeszcze na później starczyło.

Jeśli chodzi o kolorki, to są widoczne na still'ach które wyżej umieściłem. Jeszcze nic sensownego nie zmontowałem, a nie zamierzam nikogo zanudzać godziną jazdy ;]

Mała próbka kamery, kręcone nie w najwyżej rozdzielczości tylko tej mniejszej, z szerokim kątem.

• Upvote 1

dzieki Macieksoko - wlasnie o takie "cywilne" nagranie mi chodzilo.. a nie spod reki producenta.

jest znacznie lepiej w porownaniu z 5 wide...

pozdro

Daniel

ps. chce ktos kupic 5 wide za 2-3 stowki ? :)

a daj link do tej kamery co chcesz sprzedać

Maciek, a to było kręcone przy audio na Lo czy Hi ustawionym ?

JackRM - nie wiem nawet.... tylko rozdzielczość ustawiłem na tą mniejszą. Jutro sprawdzę i dam znać.

Edycja:

- rozdzielczość R4 - 960p

- zapomniałem dodać, że kamera była w obudowie ten wodoszczelnej

- montaż do kasku na uchwycie z zestawu (pisze do 160 km/h dało radę więcej)

Tej opcji audio tutaj w ogóle nie ma... albo nie umiem znaleźć.

Edytowane przez Macieksoko

Tak apropos GoPRO - czasem można ciekawe rzeczy uchwycić :D

I to w HD ! :] No ale gościu nie ma za dobrze ;/

A ja dodam od siebie, że kamerka jest git, tylko poźniej nie chce się obrabiać tego materiału. Mam nagrane z 4h jazdy w róznych miejscach, ale żeby to komuś pokazać trzeba by jakoś pomontować najciekawsze momenty, bo samą jazdę to ja sobie oglądałem zimą jak było nudno, ale ie odważyłbym się nikogo tym zamęczać :]

Dlatego fajne są kamerki, do których dołączony jest taki pilot (np w specjalnym "zegarku") gdzie włączasz i wyłączasz nagrywanie w bardzo łatwy sposób, dzięki czemu nie masz po jeździe 4h materiału z czego 93,2% idzie do kosza tylko 20-30 min ale filmu, którego nie trzeba specjalnie montować, tylko bezpośrednio można wrzucać np. na youtube.

No ale problem z tym jest taki, że takie kamerki wymagają centralki i są znacznie droższe...

JackRM - nie wiem nawet.... tylko rozdzielczość ustawiłem na tą mniejszą. Jutro sprawdzę i dam znać.

a jeszcze pytanko - powiedz ile trwa naladowanie aku?

Alternatywą w tej klasie są:

Drift HD 170- więcej bajerów za tę samą kasę (np pilot)

http://www.playextreme.pl/kamery/301,drift_hd_170_stealth.html#p

oraz contour HD- gabarytem najlepsza ale też drożyzna:

http://www.contourhd.pl/15,kamera_vholdr.html

drogie gadżety ale na dłuższą wycieczkę jak znalazł...

Contour HD ma na motocyklu problem z szumem wiatru.

Do dziś nie rozwiazany. Na forach czytałem ze ludzie zakładają jakieś gąbki na mikrofon bo na motocyklu słychać tylko szum wiatru pow. 80-90km/h

Fakt, na deche czy narty jest OK ale na moto już gorzej.

• 1 year later...

I to w HD ! :] No ale gościu nie ma za dobrze ;/

A ja dodam od siebie, że kamerka jest git, tylko poźniej nie chce się obrabiać tego materiału. Mam nagrane z 4h jazdy w róznych miejscach, ale żeby to komuś pokazać trzeba by jakoś pomontować najciekawsze momenty, bo samą jazdę to ja sobie oglądałem zimą jak było nudno, ale ie odważyłbym się nikogo tym zamęczać :]

w jakim programie obrabiacie takowe filmy? dotychczas uzywana przeze mnie Pinnacle 12 nie otwiera mp4 produkowanych przez Hero2... a szkoda bo program wysmienity :(

donvictorio było już w tematach o gopro, że sporo właścicieli tej wspaniałej małej kamerki :P używa programu sony vegas

• Upvote 1

Ciekawe jak to się spisuje

http://www.pqigroup....did=236&nid=201

podróbka hd hero z ceną o połowę niższą.

Znalazłem filmik z tej kamery taki który nas najbardziej interesuje czyli na moto:

Według mnie kamerka jak za tą cenę całkiem dobra.Mankamentami na pewno jest słaba ostrość(tak jakby wszystko było za mgłą)oraz brak dodatkowych uchwytów oraz obudów w podstawowym zestawie.