Skocz do zawartości

Wyświetlacz Biegów Do Bandita - Jaki?

Wojt
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ten ma tylko 5 biegow + luz

Edytowane przez szoter

ten ma tylko 5 biegow + luz

nie byłbym taki pewny może niemieć zera po prostu luzu nie pokazywać a od 1do 6

Przecież na aukcji jest wyraźnie napisane "Wyświetlacz pokazuje pięć biegów (1,2,3,4,5) oraz luz (0) w kolorze czerwonym"

:)

Edytowane przez Zimo

Ja mam zamówiony własnie ten wyświetlacz za 54 zł i montował będę go tak jak podpowiada ROBGIE bo z tego co po nicku i lokalizacji poznaję to właśnie On handluje tymi wyświetlaczami ;)

A jest może chętny do zamontowania takiego wyświetlacza w okolicach Szczecina(oczywiście nie za darmo), wolałbym sam tego nie robić bo pewnie jak zwykle coś popsuję

• 2 weeks later...

Witam!

Potrzebuje wszelakich informacji na temat wyświetlacza biegów w mojej suczy:)

Rozmawiałem z kilkoma ekspertami jednak ich wiedza kończy się na gaźnikowcach bo mają one podobo inne czujniki luzu niż w modelach rocznikowo od 2007r.

Gdyby ktoś mógł pomóc będę wdzięczny............

Pozdrawiam

Udało ci założyć wyświetacz biegów do wodniaka ? GSF 650

Słuchajcie mam zrobiony prototyp działający z tymi moto, niedługo zrobię je w takiej obudowie jak inne zwykłe czyli będą dostępne do sprzedaży. Pewnie już parę osób widziało moje wskaźniki. Z uwagi jednak na to że chce zrobić uniwersalny do innych moto też. Potrzebuję info w jakich moto i rocznikach jest czujnik rezystancyjny. Nie potrzebuje innych info niż rok i model.

Witam!

Potrzebuje wszelakich informacji na temat wyświetlacza biegów w mojej suczy:)

Rozmawiałem z kilkoma ekspertami jednak ich wiedza kończy się na gaźnikowcach bo mają one podobo inne czujniki luzu niż w modelach rocznikowo od 2007r.

Gdyby ktoś mógł pomóc będę wdzięczny............

Pozdrawiam

Da się zamontować,w Moni 650 jest zamontowany i działa bez opóźnień.Firmę podam wieczorem jak zobaczę w garażu.

Ja mam taka Suze, wyswietlacz biegow, dostep do schematow itd, itd.

Jezeli masz kogos kto zna sie na elektronice i Tobie to polutuje to moge tobie to udostepnic.

Ja w zasadzie nie lubie gdy ktos zaraz z powodu takiej "potrzeby" biznes robic chce, chyba ze po kosztach wlasnych.

Do innych jak do wodniakow potrzebna jest dodatkowa platyna. Wszelkie schematy moge takze zalatwic ale nie, jak juz pisalem,

do robienia interesow.

Ja mam taka Suze, wyswietlacz biegow, dostep do schematow itd, itd.

Jeśli piszesz to po moim adresem to nie ma problemu nie potrzebuję schematów, buduję je od nowa. Sprzedaję wyświetlacze kilka lat i bardzo dużo osób chce do nowych motocykli też. Ja tylko zbieram info w jakich rocznikach i modelach jest czujnik rezystancyjny ale nie za wszelką cenę nie chcesz nie piszesz i już.

Pod Twoim, a moze i nie pod Twoim?

Taki juz jestem. Nie lubie jak sie w takich okolicznosciac jak np. Forum PBC i nie tylko, business przed kolezenstwem stawia. Chce tu podkreslic, ze nie twierdze, ze Ty to robisz ale

widzialem juz sporo ludzi, ktorzy tylko i wylacznie zapisywali sie na fora aby pobudzic wlasny interes.

Wiem takze, ze nie mozna wszystko robic za FREE ale dla kolegow? Ja bym tam zyskow nie chcial i dlatego, tylko po kosztach wlasnych.

No to widzisz mamy takie samo spojrzenie na pewne tematy. Zapisałem się ponieważ mój chrześniak chciał bandita kupić więc gdzie mogłem trafić jak nie tu.

nawet nie napisałem ile by to miało kosztować bo sam nie wiem. Pierwszy wskaźnik opracowałem ponad 3 lata temu i opublikowałem go jak zrobić itp itd i wiesz co zrobiło go parę osób natomiast na tym samym forum na pw skrzynka mi sie zapchała z pytaniami za ile dla nich zrobię i stąd to się wzięło. Jeśli komuś nie odpowiada pomóc w tworzeniu czegoś nowego dużo tańszego na pewno niż fabryczne to ja nie widzę w tym żadnego problemu. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie.

Finał jest taki że chrześniak kupił jednak cbf więc pewnie nie będę się tu wiele udzielał tym bardziej że jestem źle odbierany.

E tam, zle odbierany! Zaloz sobie troche grubsza skore i zobaczysz, ze wszystko samo sie ustawi. :D

Co do wyswietlacza, naturalnie mozesz tu twoja prace przedstawic, nawet i opchnac chetnym ale jezeli jest to sprawa "zarobkowa", to jestes nie w tym dziale.

Z tym tutaj: http://polishbanditcrew.pl/forum/30-pozostale-graty/

Taka to cala prawda.

• 3 weeks later...

Witam. Odświeżę trochę temat mianowicie pytanie mam co do wypełnienia czujnika po montaży gwoździków i przylutowaniu przewodów. W instrukcji jest wyraźnie napisane że np poxipol jest dobry a czego wy używaliście?

Jeszcze jedno pytanie: którędy puściliście przewody, fajnie jakby ktoś wrzucił fote i nawet w paintcie narysował którędy pociągnął kable przy moto oraz którędy podciągnęliście je żeby między zegary upchnąć

Edytowane przez filip86

Ja mam czujnik zalepiony czarnym silikonem K2. Trzyma do 300 stopni C ;) Centralkę wyświetlacza mam skitraną po lewej stronie w za dupku, pod plastikiem. Przytwierdziłem ją do ramy na przylepiec dwustronny i trzytrytki. Nic nie lata i nie zabiera miejsca pod kanapą. Kabelek mam puszczony pod wkładką trzymającą aku, pod bakiem do czachy i sam wyświetlacz ładnie wkomponowany w czarnym wypełnieniu czachy pomiędzy zegarami. Przyklejony na kropelkę trzyma bez problemu. Kabelek pod pakiem mam złapany w 2 miejscach trzytrytką do ramy. Jak będę miał czas to zrobię Ci wieczorem foty.

Silikon czarny wysoko temperaturowy. A przewody prowadź jak Ci wygodnie.

Tapanięte z HTC HD2 Nexus

Ja mam czujnik zalepiony czarnym silikonem K2. Trzyma do 300 stopni C ;)

skąd wiesz robiłeś to czy co :P

ja w b4 miałem zaklejone dekarskim i też trzymało

z tym że gwoździe wklejałem na jakiś klej właśnie typu poxipol

Edytowane przez szoter

skąd wiesz robiłeś to czy co :P

Nie musiałem, od tego mam ludzi :P

Amefisto i Szoter - ponieważ jesteście najbliżej mnie to już wiem jak zamontuję czujnik biegów w moim b12 (2003). Pomożecie ??

Jaki wskaźnik kupić - bo większość aukcji z tego wątku - już dawno siedzi w archiwum ?

Zakładał ktoś z Was może bi-ksenona ?

Gkorek jasne że pomogę :) Z ksenonem też powalczymy. Ja mam ksenon i Szoter też bo w S II gen ori światła to śmiech na sali.

Co do kupna wyświetlacza biegów to skontaktuj się z Robgie. ja od niego kupowałem i wszystko działa bez problemów. Chłopak jest w Wrzącej więc można zawsze odebrać osobiście zamiast płacić za przesyłkę ;)

Jakby Ktoś chciał kupić wyświetlacz (ten za 54zł) mam do sprzedania. Nie zdążyłem założyć do olejaka i leży w szufladzie nieużywany. Instrukcję montażu mam na pdf. Jbc PW

img4123vo.jpg

Edytowane przez Conorian

Gkorek jasne że pomogę :) Z ksenonem też powalczymy. Ja mam ksenon i Szoter też bo w S II gen ori światła to śmiech na sali.

Co do kupna wyświetlacza biegów to skontaktuj się z Robgie. ja od niego kupowałem i wszystko działa bez problemów. Chłopak jest w Wrzącej więc można zawsze odebrać osobiście zamiast płacić za przesyłkę ;)

Już się kontaktuję - ale zadał mi pytanie - jaki wyświetlacz sobie życzę - więc nadal jestem lekko w kropce - o co chodzi z tym jaki ?