Skocz do zawartości

Wyświetlacz Biegów Do Bandita - Jaki?

Wojt
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

w zasadzie ja też jestem chętny na to z allegro

1 rafix

2 blackbandit [chyba sie nie gniewasz ze Cię wpisałem

3....

po większą ilość mogę podskoczyć i tak w domu siedzę... to się z kolesiem dogadam co i jak

ale musi być sporo chętnych

ja juz jestem w połowie prac jutro dokończę lutowanie a we wtorek idę poszukać gwoździ miedzianych koszt jaki mnie wyszedł wyświetlacz 4,50zł 33 diody 3,30zł nie liczę kabla bo mam pod dostatkiem cyny no i te gwoździe jakąś złotówke max dwa można kupić za 50 zł zrobione i się nie babrać ale co to za robota o to chodzi żeby usiąść polutować i się pobawić

mój wyświetlacz nie bvedzie miał żadnych scalaków więc praktycznie rzecz biorąc nie ma co się w nim popsuć :)

Edytowane przez szoter

Rafix to moze jeszcze poczekamy pare dni i zobaczymy jak to wyjdzie szoterowi ... Wiadomo jak ktos zrobi sam cos takiego to odrazu morale ida w gore hehe , a szoter pewni nam pokaze jak to zrobil i moze sami to ogarniemy :P

heh masowej produkcji na bank nie zrobię mogę zrobić jeden lub dwa komuś ale nie wiem tez jak będę miał czas wolny ja planuje dokupić właśnie taką obudowę do wyświetlacza jak jest w oryginalnych i zamontować między zegarami ale nie wiem gdzie takie coś można kupić

ok dobra czekamy aż szoter coś wymyśli i zda nam relacje z prac

• Upvote 1

no i napotkałem pierwszy problem i nie wiem co z tym fantem zrobić przy przerabianiu czujnika 1 z luzem mi się zwiera

a jak przerabiasz czujnik? tak jak w 1 poście ? może za blisko gwoździe rozmieściłeś

Pewnie za blisko gwózdek i albo łebkiem sam dotyka części od luzu, albo kulka zwiera Ci luz z 1. Wrzuć zdjęcie jak wygląda czujnik od wew strony.

w środku czujnika zwiera nie są za blisko

Hmmm... ja bym rozwiercił minimalnie większą dziurke i gwoździk wrzucił w termokurczliwą osłonke (tak, żeby tylko koncówka wystawała do przylutowania kabla). Nie będzie Ci wtedy przebijać, tylko musisz to bardziej uszczelnić, żeby olej Ci nie wyciekał.

Hmmm... ja bym rozwiercił minimalnie większą dziurke i gwoździk wrzucił w termokurczliwą osłonke (tak, żeby tylko koncówka wystawała do przylutowania kabla). Nie będzie Ci wtedy przebijać, tylko musisz to bardziej uszczelnić, żeby olej Ci nie wyciekał.

no i tez tak zrobiłem :) myślę ze w piątek dokończę moje dzieło jutro bym skończył ale nie mam czasu jadę do Torunia może uda mi się w owym toruniu kupić obudowę do wyświetlacza

Edytowane przez szoter

Poszedłem dzisiaj pełen zapału, że sobie wykręcę czujnik i zrobię ten wyświetlacz dzisiaj bo cały dzień wolny, po małych trudach ściągnąłem klatkę z silnika, wszystko pięknie ładnie, odkręcam śruby żeby się dokopać do czujnika, 4 wyszły idealnie bez żadnego problemu za to 5 hmmm... ni c***a się nie chce ruszyć, bardzo mnie to irytuję bo wygiąłem sobie 2 imbusy a ona nic, ani w jedną milimetra ani w drugą... Spryskałem ją WD-40 i takim jeszcze jednym cudem no-name co wszystko pięknie czyści z plam po oleju i czekam aż się przegryzie to może ruszy, bo jak nie to wiertarka w dłoń i będziemy rozmawiać inaczej :) A teraz się biorę za lutowanie, efekty jak odkręcę to będą gdzieś jutro a jak nie odkręcę to w poniedziałek będę kombinował dalej...

Czekam na wasze efekty pracy panowie z pelnym podziwem :) Ja raczej pojde na latwizne i kupie gotowy ale z checia obejze wasze dzielo :D

jak przerabiacie ten czujnik?

ok, widze na zdjęciu, że tam są gwoździe, które stykają zwierają z 'czymś' na danym biegu.

jaki rozstaw tych pinów, odległości itd.

no chyba, że po rozbebeszeniu silnika bedzie wszystko oczywiste :), ale wole sie upewnic wcześniej

mam taką wizję, żeby wyświetlanie biegów zrobić na obrotomierzu, podświetlana byłaby na inny kolor cyfra rpm'ów w zależności od biegu.

tylko szkoda mi rozbierać oryginalnie zaklepane zegary, żeby po odginaniu nie wyglądały jak psu z gardła :)

Edytowane przez dyras

o proszę juz jest na allegro :)

ALLEGRO

raptem pindziesiont zlociszy - niewielka przebitka :)

kupiłem ten wyświetlacz z tej aukcji ,wygląda niezle do tego instrukcja podłączenia ,dokładnie ten sam jest opisany na forum gs 500 łącznie z schematem i instrukcją wykonania nawet jest pokazana płytka do wytrawienia pod elementy , ja niestety z braku czasu montaż pozostawiam na grudniowy czas świąteczny

tomek kilka postów wyżej już to pokazałem z allegro nawet próbowałem stworzyć listę chętnych na te cudo

może by co utargował...

o proszę juz jest na allegro :)

ALLEGRO

Jest jest, ale za to jaka satysfakcja z tego, że coś się samemu zrobiło i działa :) Wszystko już mam polutowane, niestety nie odkręciłem tego dzisiaj, mało czasu i imbusów brak bo tamte się nie nadają do użytku. Będę próbował jutro coś wykombinować z odkręceniem a złożę całość jakoś w sobotę, niedzielę i od razu się podzielę efektami na forum

rozstaw otworów do gwoździ zrobiłem 8mm nie wiem czy dobrze jutro poskładam wszystko do kupy i zobaczymy czy działa teraz schnie silikon którym zarzygałem gwoździe Lutów wam nie pokaże bo już zasilikonowałem to po pierwsze a po drugie jak byście zobaczyli moje luty to byście z krzeseł pospadali nie mam do tego jakiegoś szczególnego daru ale jak na razie wszystko co robiłem działa :P

ok, widze na zdjęciu, że tam są gwoździe, które stykają zwierają z 'czymś' na danym biegu.

jaki rozstaw tych pinów, odległości itd.

Gwózdki zwierają się w środku z taką jakby kulką od łożyska, chodzącą dookoła. Rozstaw gwoździ co 60'. Pin luzu jest dokładnie po środku. Jak rozbebeszysz to powinieneś widzieć ścieżke i takie większe punkciki, na których się zatrzymywała.

Dokladnie tak jak Wojt pisze , u mnie tez widac takie punkciki . Dyras poczekaj jeszcze troche to chlopaki moze wrzuca wiecej fotek ze swoich ostrych dzialan i moze dzieki im dowiesz sie jak go przerobic :D